Vi søger blandt 1.600 biludlejningsfirmaer for at finde den bedste pris

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leje en bil hos os?

Garanteret lave priser

Fri kilometer på de fleste destinationer

Inkluderer forsikringer og skatter

24 timers kundeservice

Ingen kreditkortgebyrer

Ingen skjulte gebyrer

Billeje Montpellier

Har du planer om at besøge Montpellier, men er bekymret for at leje en bil? Vær ikke bekymret, da der er mange biludlejningsfirmaer i byen. Den gode nyhed er, at de fleste af disse virksomheder tilbyder gode tjenester, og at de er tæt på turistattraktioner i byen. I denne artikel kan du læse om de fantastiske steder, som du kan besøge i byen, og om hvordan biludlejning fungerer. 

Guide til Montpellier

Montpellier
Biludlejning Montpellier

Montpellier er en by i den sydlige del af Frankrig. Byen blev oprindeligt kaldet Monspessulanus. Den er hovedbyen i Hérault-området og den Frankrigs ottendestørste by med en befolkning på over 450.000. I Montpellier vil du opdage flere attraktive seværdigheder, som kan dateres tilbage til det tidlige 12. århundrede. Byen har en blanding af gammel og moderne arkitektur, som er et interessant syn at se. Med hensyn til økonomi har Montpellier en god levestandard, og den betragtes som den hurtigst voksende by i Frankrig i de sidste 25 år. 

Befolkningen i Montpellier er venlig og imødekommende, og kultur er en essentiel del af det lokale liv. Fransk er det officielle sprog, men en moderat procentdel af befolkningen kan også tale engelsk. Montpellier er den næststørste by i Occitanie-regionen, og den er berømt for sine vine, som eksporteres til flere dele af verden. Desuden er byen centrum for International Vine and Wine Fair, og den har adskillige industrier; herunder lægemidler, fødevareforarbejdning, elektronik, tekstilvævning og metallurgi. 

  • Det officielle sprog i Montpellier er fransk 
  • Der er over 450.000 indbyggere i Montpellier, og byen er Frankrigs ottendestørste. 
  • Montpellier er kendt for at producere vin. 

Klimaforholdene i Montpellier er milde, da byen har middelhavsklima. Vinteren er normalt fugtig, mens sommeren er tør og solrig. Januar er den koldeste måned med temperaturer helt ned til 2,8°C. Byen oplever også snefald om vinteren og regn i løbet af efteråret. Montpellier dækker et areal på 21,96 km2, og det højeste punkt i byen er Place du Peyrou med en højde på 57 m. Montpellieranere elsker også sport, og byen har tidligere været vært for flere konkurrencer såsom FIBA EuroBasket og Open Sud de France. 

Over en tredjedel af Montpelliers befolkning er studerende, og dette giver byen en livlig stemning. Der er flere kulturelle begivenheder i byen, herunder koncerter, operaer, film og festivaler. Tilbage i det 10. århundrede, da byen blev grundlagt, var den et videnskabeligt centrum, og dette forklarer kærligheden til uddannelse blandt befolkningen. Den første europæiske, medicinske skole blev bygget i Montpellier i det 12. århundrede, og byen er fortsat vokset siden. Som turist kan du nyde befolkningens rige kulturarv og 

Udforsk med din lejebil

En af de populære turistattraktioner i Montpellier er Place de la Comédie. Den ligger i centrum af byen med et indkøbscenter og forskellige franske butikker. Derudover ligger byens museum her, og der er også flere biografer. Hvis du elsker malerier og fantastisk arkitektur, så kan du også besøge Musée Fabre, som er det vigtigste museum i byen. Afstanden mellem Place de la Comédie og Musée Fabre er 2,4 km, og de er ca. 9 minutters kørsel fra hinanden. 

Et andet perfekt sted at udforske er Montpellier Zoo. Det er en stor zoologisk have med forskellige dyrearter fra farverige frøer til løver til giraffer. Zooen er opdelt efter områder og kontinent, og dette gør udforskningen endnu mere interessant. Du kan også besøge Jardin des Plantes, en botanisk have som tidligere blev brugt til medicinske formål. Der er et stort udvalg af planter og bygninger, som helt sikkert vil fascinere dig. Hvis du vil tage fra Zoo til Jardin des Plantes vil det tage dig ca. 12 minutters kørsel, og afstanden er 3,6 km. 

Porte du Peyrou er en 52 meter høj triumfbue, som blev dedikeret til den populære franske adelsmand Louis XIV. Der er 103 trappetrin op i buen, og den stråler af lys, hvilket gør det til et unikt syn. Hvis du elsker fisk og andre vanddyr, så er Planet Ocean Montpellier også et godt sted at udforske. Det er et akvarium, som genskaber ni forskellige vandmiljøer, og det er også en del af det store Odysseum-indkøbscenter. Køreturen fra Porte du Peyrou til Planet Ocean Montpellier tager 18 minutter med en afstand på 6,2 km. 

Cathédrale St-Pierre er en kirke, som blev knyttet til klosteret St-Benoît i det 14. århundrede. Selv om den blev genopbygget efter afslutningen af religionskrigene i slutningen af det 15. århundrede, så vil du stadig se nogle af de gamle genstande i katedralen. Montpellier har også adskillige hoteller og restauranter, hvor du kan nyde lokale og internationale retter af høj kvalitet. Blandt de mest kendte hoteller i byen er Hotel ibis Montpellier Centre, Courtyard by Marriott og Hotel Novotel. Fra Cathédrale St-Pierre til Hotel ibis Montpellier Centre er der 2,9 km, hvilket tager ca. 10 minutter i bil. 

Lufthavne

Montpellier-Méditerranée Airport er den eneste lufthavn i Montpellier, og den ligger i den sydøstlige del af byen. Der er to asfaltbelagte baner i lufthavnen, og den bruges til både lokale flyvninger og nogle udvalgte internationale flyvninger. Blandt de mest populære destinationer fra lufthavnen er Amsterdam, Paris, Nantes og Bordeaux. Lufthavnen tilbyder også flere faciliteter, herunder pengeautomater og valutavekslingsservice. 

Når du kommer til lufthavnen, så vil du finde flere biludlejningsfirmaer som Sixt, Europcar, Budget, Avis og Hertz. Disse biludlejningsfirmaer er globalt kendt for at være de bedste. Derudover har de fuldt funktionelle hjemmesider, som du kan bruge til at booke en bil, før du lander i lufthavnen. Vi foreslår, at du booker inden din ankomstdato, så du nemmere kan vælge den bil du ønsker. 

Før du vælger en af biludlejningstjenesterne, bør du læse deres vilkår og betingelser. De fleste af disse virksomheder har denne information på deres hjemmesider, så du nemt kan gennemgå den. Kontrollér også, at det køretøj som du har reserveret er fejlfrit og uden skader, inden du kører afsted med det. I de fleste tilfælde opkræver biludlejningsfirmaer ekstra gebyrer for at returnere en lejet bil for sent. Så sørg altid for, at du har alle de detaljer du har brug for. 

Trafik

Montpellier er et rigtig dejligt sted at besøge, og vejene som forbinder hele byen er også gode. De fleste veje er to- eller tresporede med funktionel gadebelysning og trafikregulering. Trafikken er ligetil, da vejene normalt er frie i arbejdstiden. Imidlertid kan vejene være overfyldt i myldretiden fra kl. 6.30 til 9.30 og igen kl. 16 til 19. 

Hastighedsgrænsen i byen varierer afhængigt af den vej du vælger. I byområderne er standardhastighedsgrænsen 50 km/t. Hvis du kører på en to- eller tresporet vej er hastighedsgrænsen 90 km/t, mens den for firesporede veje er 110 km/t. Hastighedsgrænsen på motorveje er 130 km/t afhængigt af vejret. Ikke desto mindre du være opmærksom på evt. lokale hastighedsbegrænsninger angivet ved skiltning. 

Med hensyn til parkering har Montpellier flere parkeringspladser spredt over hele byen. Disse parkeringspladser er strategisk placeret, og det gør det nemt for dig at finde dem. Derudover varierer parkeringsprisen fra sted til sted, men prisen er normalt omkring €1 per time. Hvis du parkerer i flere timer, har du normalt ret til en form for rabat. I nogle dele af byen finder du muligvis ikke en parkeringsplads. Gadeparkering er dog mulig i byen, så du nemt kan parkere din bil, hvor det er tilladt.