Vi søger blandt 1.600 biludlejningsfirmaer for at finde den bedste pris

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leje en bil hos os?

Garanteret lave priser

Fri kilometer på de fleste destinationer

Inkluderer forsikringer og skatter

24 timers kundeservice

Ingen kreditkortgebyrer

Ingen skjulte gebyrer

Billeje Lamezia Terme

Skal du en tur til Lamezia Terme i nærmeste fremtid? Du bør overveje muligheden for at leje en bil. En lejebil giver dig frihed til at udforske byen med lethed. Du er også sikret lidt privatliv, mens du kører rundt i byen, især hvis du skal på besøg hos venner eller familie. Der er adskillige biludlejningsfirmaer at vælge imellem. Mange af dem har kontorer i lufthavnen hvor du kan henvende dig ved ankomst.

Guide til Lamezia Terme

Billeje Lamezia Terme
Biludlejning Lamezia Terme

Lamezia Terme er en italiensk by og kommune med over 70.000 indbyggere. Byen ligger i den italienske region Calabrien. Kommunen grænser op til Conflenti og Martirano Lombardo mod nord, Curinga og San Pietro a Maida mod syd, Falerna og Gizzeria mod nordvest, Feroleto Antico mod øst og Maida mod syd. Lamezia Terme er en sammenlægning af tre tidligere kommuner; Nicastro, Sambiase og Sant’Eufemia Lamezia, og har en storartet økonomisk vækst. Denne kombination af forskellige baggrunde giver byen en varieret kultur, som også er tydelig i dag. 

Selv om byen er relativt ung, har den formået at komme i rampelyset både i Italien og i udlandet. Kommunen har investeret betydeligt i både boliger og turisme, herunder bl.a. en betydningsfuld lufthavn til at betjene turisterne. Byen er også et knudepunkt for kommercielle aktiviteter inden for en lang række industrier. Et andet kendetegn ved byen er, at den er hjemsted for berømtheder som Felice Natalino (fodboldspiller) og Francesco Fiorentino (filosof). Lamezia Terme har en stærk kulturel indflydelse, og huser mange aktiviteter og attraktioner. Blandt disse er: 

  • Velsmagende kogekunst 
  • Museer 
  • Musik (Tropea Blues Festival og Roccella Jazz Festival) 

I tillæg til det omfattende kulturliv tilbyder byen også en række spændende seværdigheder. Hvis du endnu ikke har besluttet dig for, hvilke steder du vil besøge, kan du overveje nogle af vores forslag. Første sted på listen er Norman Swabian-slottet. Det ligger på San Teodoro-bakken, og blev bygget omkring det niende århundrede af byzantinerne, som også påbegyndte opførslen af landsbyen Nicastro. Slottet blev oprindelig bygget til Nicastro, men efter at Nicastro er blevet indlemmet i Lamezia Terme, regnes slottet for at høre til Lamezia Terme. 

Dernæst er der Sila National Park (Parco Nazionale della Sila). Parken er et paradis af tæt nåleskov, kunstige søer, vidtstrakte enge med farverige blomster og sjældne dyr. Her kan du slappe af med ridning, klatring, mountainbiking, fiskeri og svampesamling. Du kan også beundre synet af Forest of the Giants (I Giganti della Sila) – en gruppe af særdeles gamle og høje nåletræer. Hvis du har mere tid til rådighed, kan du også besøge den idylliske kystby Tropea 62 km sydvest for Lamezia Terme – en meget populær destination for romantiske udflugter. 

Udforsk området med din lejebil 

Når du har fået fat i en lejebil er næste skridt at udforske lokalområdet. Besøg f.eks. Viale Stazione ca. 30 km nordøst for Lamezia Terme. Landsbyen er fuld af arkæologiske steder, som de besøgende kan beundre. Et andet muligt udflugtsmål er Catanzaro. Denne kommune indeholder en bymidte med mange indkøbs- og underholdningstilbud samt kystbyerne Soverato og Sella Marina, der er et besøg værd. I byen finder du interessante seværdigheder som f.eks. normannerborgen Palazzo de’ Nobili fra det 15. århundrede, der i dag fungerer som rådhus. 

Du bør også overveje at besøge Cosenza. Byen er hjemsted for Accademia Cosentina (et af Italiens ældste akademier for litteratur og filosofi). Cosenza har en rig kulturarv der omfatter museer, teatre, biblioteker og uddannelsessteder. Byen ligger 72 km nord for Lamezia Terme og tilbyder adskillige turistattraktioner, f.eks. en katedral (oprindelig fra det 11. århundrede), Spirito Santo-kirken (dekoreret indvendigt med en række malerier fra det 18. århundrede) samt udendørsmuseet Museo all’Aperto Bilotti (med en lang række moderne skulpturer). 

Sovereto er en anden by, du bør overveje at besøge. Den betragtes som Calabriens mest velhavende by, målt pr. indbygger, og har nydt stigende interesse fra turister verden over siden 2015. Byen ligger 57 km sydøst for Lamezia Terme. Her finder du adskillige eksotiske seværdigheder. Blandt dem er Circolo Velico Soverato (en eksotisk strand med mulighed for afslapning) og strandpromenaden Lungomare Di Soverato. 

Endelig er Vibo Valentia et velegnet udflugtsmål med en lejebil. Byen ligger 44 km sydvest for Lamezia Terme. Dens indtægtsgrundlag er landbrug, handel og turisme. Byen er et fint sted at købe lokale landbrugsprodukter og andre unikke råvarer. Byen huser også en omfattende produktionsindustri, herunder tunfiskedistriktet Maierato. Turister besøger primært Vibo Valentia for at se berømte steder som Tropea, Ricadi og Pizzo. En afgørende faktor i udviklingen af byens økonomi er havnen i bydelen Vibo Marina. 

Lufthavne 

Der er adskillige lufthavne i nærheden af Lamezia Terme, og den største er Lamezia Terme International Airport, som er den vigtigste lufthavn i Calabrien. Lufthavnen åbnede i juni 1976 og har siden betjent befolkningen. Det er populært at rejse til Milano, Toronto og Wien herfra. Der er desuden adskillige biludlejningsfirmaer i lufthavnen. Det gælder f.eks. Firefly, Travel Car og Avis. 

Catania Fontanarossa Airport er en anden lufthavn i nærheden af Lamezia Terme. Den kaldes også Vincenzo Bellini Airport, og er Italiens femte mest travle lufthavn. I 2018 satte den rekord med over 9 millioner betjente passagerer. Store luftfartsselskaber som Lufthansa og KLM beflyver lufthavnen, og tilbyder ruter til bl.a. Rom, München, Amsterdam og Berlin. Der er flere biludlejningskontorer i lufthavnen. Blandt dem er Sixt, Hertz og Maggiore. 

Naples International Airport (Napoli) ligger heller ikke langt fra Lamezia Terme. Selv om lufthavnen kun har én terminal, satte den i 2018 rekord med over 9 millioner betjente passagerer; en stigning på 15,8% i forhold til året før. Passagerer rejser gerne til Bukarest, Wien og Bruxelles herfra. Lige som i de fleste store lufthavne er der her adgang til biludlejning via forskellige firmaer. Et par af dem er Noleggiare, Firefly og Avis Autonoleggio. 

Trafik 

Lamezia Terme er transportknudepunkt i Catanzaro-provinsen. Byen har et veludviklet vejnet, der forbinder byens forskellige dele med de omliggende byer. Vejene er godt vedligeholdt og behagelige at køre på. Bemærk, at hastighedsgrænsen i byområder er 50 km/t, mens den på motorveje er 130 km/t. Ifølge færdselsloven skal børn under 12 år sidde på bagsædet. 

Fra Lamezia Terme kan du vælge mange forskellige ruter rundt i provinsen. F.eks. kan du tage vejen mellem Contrada Rotoli og Soveria Mannelli, som er kortere end hovedvej E45, og dermed spare halvdelen af afstanden. Det er for det meste uproblematisk at køre i byen, selv om vejene er smalle og bugtede, og trafikken er tæt. Du bør dog ikke læne dig for meget op ad din GPS, for det er ganske almindeligt, at to områder i samme by har samme navn. 

I Lamezia Terme er der adskillige parkeringsmuligheder, når du kører rundt i byen. Hvis du er i nærheden af Cimitero di Nicastro eller Lidl, kan du bruge Parcheggialla-parkeringspladsen. Her er der et ganske stort parkeringsområde med lave priser. Hvis du er tæt på Stampa Sud, Ecospina eller Bank Sistemi, er det også en mulighed. Parkeringsanlægget er åbent dagligt fra kl. 6 til midnat. Her kan du også få en gratis rundtur til Lamezia Terme lufthavn og Lamezia Terme banegård.