Biludlejning Italien

Vi søger blandt 1.600 biludlejningsfirmaer for at finde den bedste pris

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leje en bil hos os?

Garanteret lave priser

Fri kilometer på de fleste destinationer

Inkluderer forsikringer og skatter

24 timers kundeservice

Ingen kreditkortgebyrer

Ingen skjulte gebyrer

Billeje Italien

Billigerebiludlejning.dk sammenligner priser fra en række biludlejningsfirmaer og finder den bedste pris på biludlejning. Alle priser på billeje i Italien inkluderer de nødvendige forsikringer og ubegrænsede kilometer. Find billig lejebil!

Italien miniguide

Billeje Italien
Biludlejning Italien

Skal du holde ferie i Italien? Måske planlægger du at leje en bil under dit ophold, så du kan udforske mere af landet? Det er populært at leje bil i Italien, og de fleste vælger at afhente deres lejebil, når de ankommer til lufthavnen. På denne måde undgår man at skulle bekymre sig om offentlig transport til hotellet, mens man også let kan komme rundt til de forskellige attraktioner i regionen.

Ved at sammenligne priserne på lejebiler i Italien fra forskellige udlejningsfirmaer vil du være i stand til at få den billigst mulige lejebil. Et godt tip er at booke din lejebil i god tid inden afrejse, da de billigste biler normalt reserveres først.

Om Italien

Italien ligger i det sydlige Europa ved Middelhavet, og har en befolkning på 60,8 millioner mennesker (2014). Landet grænser op til Frankrig, Schweiz, Østrig og Slovenien i nord, og øerne Sicilien og Sardinien i Middelhavet hører også til Italien.

De uafhængige stater San Marino og Vatikanet er omgivet af italiensk territorium.

En god del af landet er dækket af bjerge, og i nord ligger Alperne – med bjergtoppe, der knejser over 4.000 meter over havets overflade. Bjergkæden Apenninerne strækker sig gennem Italien fra nord til syd, og i Norditalien finder du den storslåede og frugtbare Po-slette.

Italien har et tempereret klima i nord og middelhavsklima langs kystlinjen og i syd. Du finder et alpint klima i visse dele af bjergkæden i Apenninerne såvel som i Alperne

Hovedstaden Rom har en befolkning på 2,8 millioner mennesker (2014) og ligger centralt i landet. Rom er den mest populære turistdestination i Italien, og er kendt for de mange arkæologiske og historiske kunstattraktioner i byen. Nogle af de mest populære seværdigheder er Colosseum, Peterskirken, Den Spanske Trappe, Pantheon og Trevifontænen.

Rom er også landets mest befolkede by. Andre store byer i Italien er Milano (1,3 millioner indbyggere), Napoli (990.000 indbyggere), Torino (900.000 indbyggere) og Palermo på øen Sicilien (670.000 indbyggere) (2014).

Italien er vært for 47 millioner besøgende årligt, og de mest besøgte byer er Rom, Firenze, Venedig, Milano og Rimini.

Trafik

Vejnettet i Italien er veludviklet, og der er motorveje, der forbinder de fleste af de større byer. Motorvejene er for det meste af høj standard, og kaldes Autostrada på italiensk. Mange af motorvejene har en vejafgift. Selv om vejnettet i Italien er af en god standard, kan nogle af motorvejene være smalle og snoede.

Hastighedsgrænsen i Italien er 50 km/t i byerne, 90 km/t på lande- og hovedveje, og 100-130 km/t på motorvejene.

Promillegrænsen er 0,5 i Italien, hvilket er det samme som i Danmark.

I flere italienske byer er det forbudt at køre bil i historiske områder, og dette kaldes Zona Trafico Limitado (ZTL). Mange kameraer overvåger disse steder, og hvis du er uheldig, og tilfældigvis kører ind i et af disse områder, vil bilen automatisk blive fotograferet. Bøden sendes til din privatadresse.

Hvis du lejer en bil i Italien, og skal bo på hotel i et historisk område, anbefales det at kontakte hotellet før afgang. På denne måde kan du få en tilladelse, som du kan lægge i bilens forrude.

Køretips

Med en lejebil i Italien har du friheden til at udforske en større del af landet, og du behøver ikke at bekymre dig om offentlig transport. Italien har meget at tilbyde turister med lejebil, og du kan få en meget varieret ferieoplevelse. Landet har 24 nationalparker, og er kendt for unikke byer med historiske bygninger, design, arkitektur, musik, kunst og gastronomi.

Hvis du skal køre i større byer som Rom, Milano eller Torino, anbefales det at booke en bil med GPS, så du lettere finder rundt. Der kan også være tungere trafik i større byer, og det kan være svært at finde en ledig parkeringsplads.

Napoli

Napoli ligger ved Italiens sydvestlige kystlinje ved Middelhavet og har en befolkning på omkring 1 million mennesker. Napoli er hovedstaden i Campania-regionen, og det er den største by i det sydlige Italien.

Den aktive vulkan Vesuv ligger 12 km øst for byen, og rejser sig 1280 meter over havet.

Det historiske centrum i Napoli har været opført på UNESCOs verdensarvsliste siden 1995. Her finder du talrige historiske bygninger og monumenter. Byens katedral fra det 14. århundrede er en populær attraktion. Det samme gælder de tre fæstninger Castel Nuovo, Castel Sant Elmo og Castel Dell’Ovo – som alle er fra det 13. og 14. århundrede.

Derudover har Napoli en række kirker, paladser og villaer – og især Palazzo Reale fra det 17. århundrede er et besøg værd. Byen har også et stort arkæologisk museum, et lokalhistorisk museum og et kunstmuseum. Der er desuden shopping- og nattelivsdistrikter, operahuse, teatre og parker.

Den internationale lufthavn Napoli Airport (NAP) ligger ca. 8 km nord for byens centrum, og den har to terminaler. I lufthavnen finder du kontorer for flere kendte biludlejningsfirmaer – herunder Avis, Hertz, Europcar, Maggiore, Sixt, Locauto og Firefly.

Med en udlejningsbil har du muligheden for at opleve den smukke Amalfikyst, som ligger 75 km sydøst for Napoli. Kystlinjen er 40 km lang, og er beliggende på den sydlige side af Sorrentohalvøen. Amalfikysten er opført på UNESCOs verdensarvsliste, og du kan køre fra den lille by Positano i vest til Vietri Sul Mare i øst.

Amalfikysten er et historisk område, og under turen dér kan du beundre den smukke natur med dramatiske klipper og små charmerende landsbyer.

I Positano finder du fantastiske strande, og Amalfi-katedralen er også et besøg værd.

Et andet tip er at besøge det imponerende Caserta-palads fra 1700-tallet, som ligger omkring 35 km nord for Napoli. Reggia di Caserta er et af Europas største slotte, og var tidligere residens for monarkiet. Slottet har mere end 1.200 værelser, og slotsparken med små vandfald og springvand er en attraktion i sig selv. Caserta-paladset er opført på UNESCOs verdensarvsliste og har 1 million besøgende om året.

Firenze

Firenze er hovedstaden i den Norditalienske region Toscana, og byen har et befolkningstal på 380.000 (2014). Toscana er kendt for smukke landskaber med vinstokke, olivenlunde og cypresser. Firenze ligger midt i landet ved floden Arno, og anses en af de smukkeste byer i verden.

Byen er kendt for dens kunstsamlinger, historiske monumenter og arkitektur fra senmiddelalderen. Det historiske centrum er opført på UNESCOs verdensarvsliste. Nogle af byens kendte seværdigheder inkluderer Santa Maria del Fiore-katedralen fra 1436 med dens imponerende kuppel og Palazzo Vecchio-rådhuset fra det 13.-15. århundrede. Det verdensberømte kunstmuseum Galleria degli Uffizi har en samling, der indeholder værker af Leonardo da Vinci, Rembrandt, Rafael og mange flere.

Den gamle bro Ponte Vecchio med dens berømte juvelerboder er også en af byens populære attraktioner. Derudover har Firenze gode shoppingmuligheder og et livligt café- og natteliv.

Den nærmeste internationale lufthavn er Pisa lufthavn (PSA), som ligger 82 km vest for Firenze. I lufthavnen finder du flere kontorer for biludlejningsfirmaer – bl.a. Avis, Hertz, Maggiore, Sixt, Locauto og Goldcar.

På varme sommerdage kan det være forfriskende at køre til badebyen Viareggio, som ligger 102 km nordvest for Firenze. Her finder du kilometerlange strande, hvor du kan leje solsenge og parasoller. Viareggio har også en dejlig strandpromenade med caféer og restauranter.

Med en udlejningsbil i Firenze har du et godt udgangspunkt for dagture rundt i regionen og de smukke landsbyer i området. Det verdensberømte skæve tårn i Pisa ligger 86 km væk, og hvis du ønsker at besøge den populære middelalderby Lucca, er afstanden bare 74 km . Herudover er byerne Siena og Volterra to steder, som det kan anbefales at besøge.

Den mest spektakulære udsigt over Firenze opleves ved at køre til Fiesole, som ligger 10 km nordøst for byens centrum. Fiesole ligger 355 meter over havets overflade, og herfra har du en storslået udsigt over Firenze og Arno-dalen.

Torino

Torino ligger i det nordvestlige Italien, og er hovedstaden i Piemonte-regionen. Selve byen har omkring 900.000 indbyggere (2014), og Torino er et vigtigt handels- og kulturcenter. Byen ligger på en slette ved foden af de italienske alper, og var vært for vinter-OL i 2006. Floden Po løber gennem byen.

Torino har masser af kunstgallerier, museer, kirker, operahuse, teatre og parker, og er især kendt for katedralen Duomo di Torino fra 1498. Det omstridte katolske relikvie Ligklædet i Torino opbevares i katedralen.

Andre attraktioner i byen omfatter fæstningen Palazzo Madame fra det 13. århundrede – som huser et kunstmuseum – og det kongelige palads Palazzo Reale di Torino fra det 17. århundrede.

Byen har også et egyptisk museum, et filmmuseum og et bilmuseum.

Torino International Airport (TRN) ligger 18 km nord for byens centrum, og i ankomsthallen finder du biludlejningsfirmaer som Avis, Hertz, Sixt, Europcar, Locauto, Maggiore og Budget.

Med en udlejningsbil i Torino kan du tage på behagelige ekspeditioner i regionen, eller måske har du lyst til en dagtur til storbyen Milano? Milano ligger 143 km nordøst for Torino, og er fyldt med seværdigheder og oplevelser.

En anden populær tur er til nationalparken Gran Paradiso, der ligger 70 km nordvest for Torino. Nationalparken blev oprettet i 1922 og er opkaldt efter det nærliggende bjerg Gran Paradiso. Den højeste tinde er 4.061 meter over havets overflade.

Nationalparken har fantastiske stier omgivet af smuk natur med høje bjerge, dybe skovfyldte dale og betagende vandfald. Parken har også et rigt fugle- og dyreliv, og der er flere besøgscentre i området.

Hvis du rejser til Torino om vinteren, kan du køre til skisportsstedet Via Lattea, som ligger 100 km sydvest for byen. Via Lattea tilbyder udlejning af skiudstyr, og har i alt 400 km pister samt 69 skilifter.