Vi søger blandt 1.600 biludlejningsfirmaer for at finde den bedste pris

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leje en bil hos os?

Garanteret lave priser

Fri kilometer på de fleste destinationer

Inkluderer forsikringer og skatter

24 timers kundeservice

Ingen kreditkortgebyrer

Ingen skjulte gebyrer

Billeje Bologna

Bologna er en fantastisk destination i Italien for turister, der ønsker at nyde en uforglemmelig oplevelse. Byen, der ligger i hjertet af Emilia-Romagna-regionen, er den syvende mest folkerige region i Italien. Biludlejningsservicer er i første klasse og er en god måde at opdage de fantastiske destinationer, der findes rundt i byen. Lufthavnen og togstationer har flere kontorer, der tilbyder biludlejning. Dette er praktisk og vil fjerne stresset ved at skulle pendle til et af kontorerne. 

Guide til Bologna

Billeje Bologna
Biludlejning Bologna

På grund af de mange aktiviteter, der foregår i regionen, kan turister let blive overvældede af alt, hvad der sker rundt i byen, så snart de ankommer. Byen ligger i den nordlige del af Italien og fungerer som en vigtig kommerciel bro for de nærliggende regioner. I Bologna har du adgang til større industriel-, landbrugs-, finansiel- og transportinfrastruktur på grund af aktiviteterne i flere store elektroniske-, mekaniske- og fødevarevirksomheder. Dette bidrager til byens store økonomiske vækst. Nyere undersøgelser hævder, at Bologna har den tredjestørste voksende økonomi blandt italienske provinser. Større byer i nærheden af Bologna inkluderer Firenze, Verona og Padova. 

Selvom byen er ganske lille i landmasse, er den hjemsted for en af de største permanente handelsmesser i Europa. Dette skyldes delvis, at der er over en million indbyggere i regionen. Bologna fremviser en meget robust kultur, der spænder over flere felter. Byen er også kendt for sin berømte mad, som tilberedes med mejeriprodukter og fedt kød. På grund af den åbne kultur i Bologna har dens musikalske tradition udviklet sig og udvidet sig til internationale genrer. Der er mange andre aspekter af dens kultur, der let kan ses i Bologna.

Disse inkluderer: 

  • Sport 
  • Udøvende Kunstarter 

Hvis du aldrig har besøgt Bologna og planlægger at gøre det, kan du overveje at vælge biludlejning, da dette giver dig friheden til at udforske byen bedre og i dit eget tempo. Du har også friheden til at foretage flere stop lige så mange gange du ønsker. Derudover har du fuld kontrol over dit privatliv, især når du rejser med din familie. Biludlejning er gjort ekstremt let, da du kan finde biludlejningsfirmaer placeret inde i terminalen i de vigtigste togstationer rundt omkring i byen, der tilbyder overkommelige billejepakker. 

Et vigtigt råd til turister er at sikre sig, at man ikke lejer biler overilet. Det er vigtigt at gennemgå de tilgængelige vilkår og betingelser, bilforhold og pakker grundigt for at forstå, hvad der er påkrævet. Du kan også foretage en lille prissammenligning for at søge efter de bedste tilbud. Men hvis dette er rigtigt svært, er der online booking sites som kan hjælpe dig med at leje biler, selv inden du rejser. Dette er mere praktisk og sparer dig tid. Du kan nemt sammenligne priser og læse beskrivelsen af bilen og de pakker, der tilbydes. 

Gå på opdagelse med din lejebil

Inden rejsen til Bologna har du sikkert besluttet dig for at besøge en hel del steder. Som en tilføjelse vil vi imidlertid foreslå nogle interessante seværdigheder, som du måske vil overveje. Den første er Piazza Maggiore. Dette er en storslået byplads (piazza) i Bologna, med utrolig natur. Det er meget Instagram-værdigt. Piazzaen er hjemsted for adskillige af Bolognas største vartegn, turistattraktioner og museer, som ligger placeret i hjertet af den gamle bydel. Det mest fremtrædende af det hele er Palazzo d’Accursio, der findes på den vestlige side af piazzaen. 

Desuden kan du også tage en hurtig tur rundt på Piazza del Nettuno, der almindeligvis kaldes Neptuns springvand. Det er storbyens monumentale springvand, som er beliggende på den ikoniske plads ved siden af Piazza Maggiore. Springvandet skildrer den italienske elites mannerisme-kultur i perioden fra midten af det sekstende århundrede, som stadig kan spores tilbage til rigtig mange eliter, selv i det moderne Italien. Et andet interessant sted, du bør overveje at besøge, er de skæve tårne. Dette er et rigtig godt sted til turister, der er fortryllet af den antikke arkitekturs storslåethed. 

I Bologna er der et par tårne, der ser ud til at vippe endnu mere alarmerende end det i Pisa på grund af deres smalle form. De er de mest fremtrædende af alle de middelalderlige tårne, der findes i Bologna. Det højere tårn kaldes Asinelli, mens det andet – som er tårnet med den største hældningsgrad – kaldes Garisenda. Historisk set blev disse tvillingetårne bygget som vagttårne og tilflugtssteder til beskyttelse under angreb. Desuden blev deres højde et statussymbol for de ædle familier, der byggede dem. 

Asinelli-tårnet har 498 trin, og når du kommer til toppen, får du et fugleperspektiv af Bologna. Hvis dit besøg er spirituelt baseret, kan du besøge Santo Stefano (St. Stephen Basilica). Santo Stefano er en basilika, der indeholder et kompleks af religiøse strukturer. Santo Stefano kaldes lokalt for Sette Chiese, som betyder de syv kirker. Vi kan ikke udelade Bolognas indbyggeres kulinariske ekspertise. Et godt sted at fordybe sig i oplevelsen, er de smalle gader i Quadrilatero, som er fyldt med små butikker, der sælger afgrøder fra haven, ost, pasta og bagværk. 

Lufthavne

Bologna har mange tilgængelige lufthavne med fantastiske biludlejningsservicer. Den mest populære er Bologna Guglielmo Marconi Airport (BGA), som ligger 5,5 km nordøst for byen. Den lille regionale lufthavn har to terminaler til effektive operationer. Det er opkaldt efter nobelprisvinderen Guglielmo Marconi, som var opfinderen af radioen. Guglielmo Marconi er derudover den mest berømte person fra Bologna. Nogle af de mest populære flyrejser der afgår fra Bologna Guglielmo Marconi Lufthavn er ruter til London, Budapest og Madrid 

Der er flere biludlejningsmuligheder at vælge imellem i BGA. De almindelige er Autovia, som er en italiensk virksomhed med kontorer i flere italienske provinser. Der er også Avis-Budget, som er et internationalt selskab, der tilbyder online bookingservicer og opererer i forskellige lande. Andre udlejningsfirmaer, der er tilgængelige i lufthavnen, er Europcar og Maggiore for at nævne nogle få. Du kan finde udlejningskontorer i lufthavnsterminalen på stueetagen. 

De fleste af disse udlejningsfirmaer har åbent hver dag mellem 06:00 og 12:00. Ud over de muligheder du kan vælge imellem, kan du leje en bil med en chauffør, hvis du vil fjerne stresset ved at køre selv. Imidlertid har forskellige biludlejningsfirmaer forskellige tilbud og politikker, så du bør kigge på online anmeldelser for at se, hvilke firmaer der fungerer bedst for dig. 

Trafik

Bologna har et godt vejnet, der forbinder vigtige steder. Det ligger i centrum af Firenze, Verona, Padova, Rimini og Milano, med adgang til større veje til at rejse rundt i. På grund af den stigende tilstrømning af turister til byen bliver vejen mere og mere trafikeret. Byen har Italiens to vigtigste motorveje, der forbinder den nordlige og sydlige del af landet, hvilket gør den let tilgængelig fra store italienske byer. 

Du kan tage en omvej fra Parma til Genova ved at tage mod Milano, derefter Venedig og Brenner. Du kan også komme til syden, til Rom og derfra til Bari, Lecce eller Taranto. Bologna har også en ZTL (begrænset trafikzone), som begrænser køreaktiviteter. Der er beskrivende skilte, der advarer førere om disse zoner. Turister bliver nødt til at undersøge grundigt, hvordan man genkender disse skilte, og hvad hver enkelt betyder. 

Hvert køretøjs nummerplade kontrolleres i ZTL for at bekræfte, om føreren er berettiget til at køre i området. Hvis føreren ikke er berettiget, får føreren automatisk en bøde. Men hvis du planlægger at besøge en ZTL og også har planer om at køre der, er der sikre, offentlige parkeringspladser til dig. Hvis du er tæt på den sydlige del langs bakkerne, har Bologna en ringvej med offentlige parkeringspladser. I det tilfælde at du planlægger at indkvartere dig på et hotel, vil de helt sikkert oplyse dig om alt, hvad du har brug for at vide.