Spar inntil 70% på lejebil

Vi søger blandt 1.600 biludlejningsfirmaer for at finde den bedste pris

tick-2Garanteret lave priser

tick-2Inkluderer forsikringer og skatter

tick-2Ingen skjulte gebyrer

tick-2Fri kilometer på de fleste destinationer

tick-2Ingen kreditkortgebyrer

tick-224 timers kundeservice

Tak for en god service og en lav pris. Jeg vil helt sikkert bruge jer igen.
Sigmund Nielsen
Jeg vil helt sikkert leje her igen. Sælgeren på Gran Canaria var venlig. Ingen brændstof svindel, ved leje gennem Europcar.
Nina Jeppesen
Jeg lejede en bil i Alicante, i Spanien. Venlig service og meget hjælpsomt personale. Jeg vil helt sikkert leje her igen
Lars Tolderlund
Satserne svarer til andre lignende hjemmesider, men vi foretrækker at leje på denne hjemmeside, da vi selv kan vælge, hvilket selskab vi vil leje fra
Geert-Jørgensen
Jeg lejer en bil gennem Billigerebiludlejning.dk hvert år i Malaga, i Spanien. Jeg har ikke haft andet end positive erfaringer.
Bertil Kejser Andersen

Billeje Sicilien

Billigerebiludlejning.dk sammenligner priser fra en række biludlejningsfirmaer og finder den bedste pris på biludlejning. Alle priser på billeje i Sicilien inkluderer de nødvendige forsikringer og ubegrænsede kilometer. Find billig lejebil!

Sicilien miniguide

Billeje Sicilien

Biludlejning Sicilien

Hvis du holder ferie på Sicilien, er det meget praktisk at have en lejebil. Det giver dig friheden til at udforske mere af øen, og du vil ikke være afhængig af offentlig transport. Det anbefales at leje din bil i god tid. Hvad med at afhente din bil i lufthavnen? 

Sicilien generelt

Sicilien er den største ø i Middelhavet og en del af Italien. Øen har 5,1 millioner indbyggere, og ligger sydøst for Sardinien, nord for Malta og nordøst for Tunesien. Messina-strædet, som er 42 km langt og 3, 3 km bredt på det smalleste sted, adskiller Sicilien fra det italienske fastland. 

Sicilien er en bjergrig ø, og i nordøst ligger vulkanen Etna, hvis højeste punkt er 3.323 meter over havets overflade. 

Hovedstaden Palermo findes på den nordvestlige del af øen, og byen er Siciliens politiske, økonomiske, kulturelle og kommercielle centrum. Palermo har ca. 675.000 indbyggere, og ligger ved foden af bjerget ​​Monte Pellegrino (606 meter over havets overflade). Hovedstaden er en travl havneby, og er rig på historisk arkitektur, såsom flere kirker fra det 12. århundrede. Palermo-katedralen er et af byens vartegn, og dens opførelse blev påbegyndt i 1185. Palazzo dei Normanni eller Normannerpaladset, der oprindelig blev bygget i det 9. århundrede, er også en populær destination for turister. Paladset betragtes som et af de smukkeste i Italien. Byen er også hjemsted for en arkæologisk park, botaniske haver og en dejlig strandpromenade. 

Nogle af de mest populære turistdestinationer på Sicilien er hovedstaden Palermo, øens næststørste by, Catania, samt Syracuse, Trapani, Taormina og Cefalu. 

Lufthavn

Den internationale lufthavn Palermo Airport (PMO) ligger 34 km nordvest for byens centrum. Lufthavnen betjener over 5 millioner passagerer årligt. Der er få direkte afgange fra Danmark til Sicilien, men du kan let finde en afgang med mellemlanding i eksempelvis England eller Holland. Ved ankomst finder du et biludlejningscenter, der tilbyder en række udlejningsfirmaer, bl.a. Avis, Europcar, Hertz, Maggiore, National, Dollar, Thrifty, Locauto og Sixt. 

Catania Fontanarossa lufthavn (CTA) er en anden international lufthavn på Sicilien. Den ligger østligt på øen, 7 km syd for Catania centrum. Lufthavnen betjener over 7 millioner passagerer årligt, og er Siciliens travleste lufthavn. 

Det kan være vanskeligt at finde direkte fly fra Danmark til Sicilien, men du kan være heldig at finde direkte flyvninger med SAS til Palermo. Ellers er der direkte fly til Catania fra London, Birmingham, Manchester og Bristol

I Catania lufthavn finder du biludlejningsfirmaerne Forzese, Hertz, Holiday Car Rental, Hollywood Rent a Car, Italia Car Rent og Locauto. 

Trafik

Sicilien har et veludviklet vejnet med motorveje mellem de fleste større byer. Motorvejene er af høj kvalitet, og kaldes autostrada på italiensk. Flere af motorvejene har vejafgift. På trods af vejnetværkets høje standard kan nogle landeveje stedvis være smalle og snoede. 

Hastighedsgrænserne på Sicilien er 50 km/t i befolkede områder, 90 km/t på landeveje og 120-140 km/t på motorveje. 

Promillegrænsen på Sicilien er 0,5, hvilket er det samme som i Danmark. 

Hvis du kører bil i hovedstaden, Palermo, skal du være forberedt på tæt trafik, især i myldretiden. Det kan også være vanskeligt at finde parkeringspladser her. Din bedste mulighed er at parkere uden for byens centrum og derfra benytte offentlig transport resten af vejen. 

Hvis du bor i Palermo i løbet af din ferie på Sicilien, bør du på forhånd spørge dit hotel, om de tilbyder parkering til deres gæster. 

Køretips

Sicilien er en fremragende destination for lejebiler, og du kan tage på både korte og lange ture til nærliggende byer eller landsbyer. Naturen Sicilien er smuk, og langs kysten kan du finde fristende sandstrande. Med en lejebil kan du nemt få adgang til både små, fredelige landsbyer i bjergene samt vinmarker og store, livlige byer. 

Fra hovedstaden kan du tage på en dagtur til byen Catania, der ligger på østkysten, 227 km sydøst for Palermo. Catania har 586.000 indbyggere, og er øens næststørste by. Den gamle by er på UNESCOs verdensarvsliste, og her kan du finde katedralen, der oprindelig blev opført i 1091. Andre spændende vartegn er Palazzo degli Elefanti (Elefantpaladset) fra 1693 og Elefantfontænen fra 1736, der står på Piazza Duomo-torvet. 

Catania er også kendt for byens store fiskemarked, og 20 km nordvest for byens centrum kan du besøge Etnaland, som er en kombineret temapark og vandland. 

Derudover ligger Catania lige syd for vulkanen Etna, og området har smuk natur, hvor du kan tage dejlige vandreture. 

Med en lejebil kan du også besøge havnebyen Trapani, der ligger på vestkysten af ​​Sicilien, 108 km sydvest for Palermo. Trapani har omtrent 70.000 indbyggere, og er kendt for udvinding af havsalt. I den gamle bydel er der flere historiske bygninger, som fx Trapani-katedralen fra 1635. Andre vartegn i Trapani er stranden Lido di Trapani og slottet Castello della Colombaia fra det 3. århundrede, der ligger på en holm. Trapani byder også på flere smukke parker og et interessant saltmuseum.

Dansk