Spar inntil 70% på lejebil

Vi søger blandt 1.600 biludlejningsfirmaer for at finde den bedste pris

tick-2Garanteret lave priser

tick-2Inkluderer forsikringer og skatter

tick-2Ingen skjulte gebyrer

tick-2Fri kilometer på de fleste destinationer

tick-2Ingen kreditkortgebyrer

tick-224 timers kundeservice

Tak for en god service og en lav pris. Jeg vil helt sikkert bruge jer igen.
Sigmund Nielsen
Jeg vil helt sikkert leje her igen. Sælgeren på Gran Canaria var venlig. Ingen brændstof svindel, ved leje gennem Europcar.
Nina Jeppesen
Jeg lejede en bil i Alicante, i Spanien. Venlig service og meget hjælpsomt personale. Jeg vil helt sikkert leje her igen
Lars Tolderlund
Satserne svarer til andre lignende hjemmesider, men vi foretrækker at leje på denne hjemmeside, da vi selv kan vælge, hvilket selskab vi vil leje fra
Geert-Jørgensen
Jeg lejer en bil gennem Billigerebiludlejning.dk hvert år i Malaga, i Spanien. Jeg har ikke haft andet end positive erfaringer.
Bertil Kejser Andersen

Billeje Riga

Uanset om du rejser til Riga eller en anden by i Letland, er det praktisk at leje en bil. Folk vælger ofte muligheden for billeje, når de er på forretningsrejse eller tilbringer ferien sammen med deres familie og venner. En af de største fordele ved en lejebil er, at du kan udforske hele byen til overkommelige priser. Lad os se nærmere på, hvilke typer lejemuligheder der er tilgængelige, og hvordan du vælger den bedste for dig. 

Guide til Riga

Riga

Biludlejning Riga

Riga er Letlands hovedstad. I 2019 var byens samlede befolkning 632.614. Den er væsentligt større end Letlands andre byer, og betragtes som den primære by. Derudover er den hjemsted for en tiendedel af befolkningen i de tre baltiske lande. Riga dækker omkring 300 km2, og ligger 1-10 meter over havets overflade på en sandet og flad slette. Riga blev grundlagt i det 12. århundrede, og er en af ​​de ældste byer i Europa. Den var engang medlem af Hanseforbundet. Byens historiske centrum er på UNESCOs Verdensarvsliste. 

Rigas historiske centrum er berømt for art nouveau-arkitektur og træværker. Byen blev hurtigt populær efter at have været vært for NATO-topmødet i 2006, Eurovision Song Contest 2003 og verdensmesterskabet i curling for kvinder. Den har en stor og travl lufthavn, der betjener mange mennesker. I 2016 besøgte mere end 1,3 millioner mennesker Riga på forretnings- og ferierejser. Byen er medlem af unionen af baltiske byer og unionen af hoveddstæder i Den Europæiske Union. Mere end 100 sportsklubber holder til her. 

  • Riga International Airport betjener byen. 
  • Den er den største og travleste lufthavn i De Baltiske Lande. 

Pļavnieki er et kvarter i Riga. Det ligger på østsiden af floden Daugava. Området har været brugt til landbrug i mange år. Pļavnieki ligger omkring 6,6 km fra centrum af Riga. I 1978 blev der oprettet forskellige nye boliger og kommercielle centre her, og hovedparten af ​​de bygninger, man i øjeblikket kan opleve her, blev bygget i 1980’erne. Pļavnieki er tæt befolket, og er kendt for et rigt historisk, kulturelt og økonomisk liv. I 2018 var den samlede befolkning 47.185. Bydelen dækker et område på næsten 3.000 km2. 

Dreiliņi ligger omkring 8 km fra centrum af Riga i den østlige del af byen, og er hjemsted for nogle af de fineste bygninger i landlig stil. Du kan besøge Baltinavas-gaden for at se nogle af disse bygninger. Deres opførelse begyndte i 1980’erne, og de første indbyggere flyttede til Dreiliņi i 2004. I dag udføres genopbygninger af ​​flere bygninger for at gøre Dreiliņi mere og mere attraktiv for turister. Nogle af de største attraktioner er frihedsmonumentet, House of the Black Heads og Riga Central Market. 

Tag på eventyr med din lejebil

Det etnografiske friluftsmuseum i Letland er et berømt museum beliggende uden for Riga. Det ligger ved Jugla-søens bredder. Museet ligger cirka 14 km fra byens centrum, og du kan nå dertil med en lejebil på kun 20 minutter. Dette museum blev åbnet for offentligheden i 1932, og består af over fem bygninger. Her er forskellige kulturelle begivenheder, såsom håndværk og traditionelle festivaler og folkekoncerter. Museet er bedst kendt for at fremme traditionel lettisk kultur og livsstil med dets begivenheder. 

Riga Zoo er beliggende i Mežaparks, på den vestlige side af søen Ķīšezers. Det er hjemsted for over 3.500 dyr. Hvert år besøger mere end 250.000 mennesker zoologisk have. Den ligger 8,9 km fra byens centrum, og det tager dig ikke mere end 15 minutter at nå dertil med en lejebil. Zoo tilbyder masser af sponsormuligheder, hvilket betyder, at du kan blive æresværge for et dyr efter eget valg ved at donere penge. I 1988 introducerede denne zoologiske have den europæiske træfrø til sin samling. Arten findes nu i forskellige dele af Kurland. 

Riga Motor Museum er et af de største museer for antikke køretøjer i verden. Det ligger 11,4 km fra byens centrum, og du kan let nå dertil på 20,30 minutter, afhængigt af den type bil, du har lejet. Siden 1992 er museet medlem af IATM-ICOM (International Association of Transport and Communication Museums). En af de bedste ting er, at museet har en sportsklub og en café. Dets bygning er designet af arkitekten Viktors Valgums, og det i mange år er det blevet kaldt et statsmuseum. 

Vērmane Garden er en populær, offentlig have i byen Riga. Det er spredt udover et område på 12 hektar, og blev oprettet i 1814. Det gamle navn på denne have er Wöhrmann Park. Den ligger 2,8 km fra byens centrum, og en lejebil tager dig hertil på 8-10 minutter. Parken roses for dens høje og eksotiske træer og smukke blomster. Derudover har den en restaurant, hvor du kan sidde og slappe af, mens du spiser mad med dine familiemedlemmer eller venner. 

Lufthavne

Riga International Airport er den travleste internationale lufthavn i Riga. Den er et knudepunkt for SmartLynx Airlines, RAF-Avia og AirBaltic. Virksomheder som Sixt, Economy Bookings, EuropCar og Kayak har udlejningskontorer her. Vi opfordrer dig til at tjekke deres officielle hjemmesider for information om priser og reservationsbetingelser. De nærmeste destinationer er Airport Hotel Mara, Wellton Riverside Spa Hotel, Grand Palace Hotel og Rixwell Elefant Hotel. 

Spilve lufthavn ligger 5 km fra centrum af Riga. Den var den første internationale lufthavn i Letland i 1920’erne. De nærliggende destinationer er The Fortress og Avitar Hotel Riga. Hvis du vil leje en bil, foreslår vi, at du prøver ACE Rent A Car, Prime Car Rent, EuropCar Auto Noma eller Discover Cars. Tjek deres officielle hjemmesider for yderligere detaljer. 

Liepāja International Airport er beliggende i den vestlige del af Letland. Ligesom Riga International Airport er det en stor lufthavn. Den ligger omkring 210 km fra Riga og knap 55 km fra den litauiske grænse. De nærmeste hoteller er Europa City Amrita Hotel, Liva Hotel og Art Hotel Roma Liepaja. Liepaja Airport Car Rental, Sixt og HotWire leverer prisbillige udlejningsbiler i dette område. 

Trafik

På grund af de historiske forhold betragtes Riga som en monocentral by, idet over 36% af indbyggerne arbejder i centrum. Derfor byens veje i god stand, og trafiksystemet er godt vedligeholdt. Der er tre broer over floden Daugava, der bidrager til trafikken via byens centrum. Trafikken inkluderer transit gennem byen og transport med retning mod centrum. 

Den daglige trafik over Daugava omfatter over 400.000 passagerer, og halvdelen af ​​dem bruger lejede og private biler. Derfor vil du opleve, at et bemærkelsesværdigt antal køretøjer rammer gaderne i byens centrum hver dag. Der er nogle køreregler, som chauffører skal følge. Fx er det påkrævet at medbringe kørekort og identifikationskort under kørsel på byens travle veje. 

Som passager skal du have dit pas og et identifikationskort med dig, når du forlader hotellet for at udforske byens skønhed. De fleste af byens forskellige former for offentlig transport har forbindelse til den centrale del af Riga. Lige som andre byer i Letland har Riga et par parkeringszoner. Disse er indikeret med særlige P-zoneskilte. Billetter til betaling for parkering er tilgængelige i forskellige dele af byen. Derudover er der parkeringshuse i flere etager for at gøre livet lettere for bilisterne.

Dansk