Spar inntil 70% på lejebil

Vi søger blandt 1.600 biludlejningsfirmaer for at finde den bedste pris

tick-2Garanteret lave priser

tick-2Inkluderer forsikringer og skatter

tick-2Ingen skjulte gebyrer

tick-2Fri kilometer på de fleste destinationer

tick-2Ingen kreditkortgebyrer

tick-224 timers kundeservice

Tak for en god service og en lav pris. Jeg vil helt sikkert bruge jer igen.
Sigmund Nielsen
Jeg vil helt sikkert leje her igen. Sælgeren på Gran Canaria var venlig. Ingen brændstof svindel, ved leje gennem Europcar.
Nina Jeppesen
Jeg lejede en bil i Alicante, i Spanien. Venlig service og meget hjælpsomt personale. Jeg vil helt sikkert leje her igen
Lars Tolderlund
Satserne svarer til andre lignende hjemmesider, men vi foretrækker at leje på denne hjemmeside, da vi selv kan vælge, hvilket selskab vi vil leje fra
Geert-Jørgensen
Jeg lejer en bil gennem Billigerebiludlejning.dk hvert år i Malaga, i Spanien. Jeg har ikke haft andet end positive erfaringer.
Bertil Kejser Andersen

Billeje Katowice

Er du begejstret for din kommende tur til Katowice? Hvis du overvejer at leje en bil for at gøre din rejse nemmere, er du i gode hænder! Der er masser af prisvenlige biludlejningstjenester i byen, hvoraf de fleste ligger i byens centrum og i den nærliggende lufthavn. Uanset om du har brug for et sted, der er åbnet 24/7, eller du foretrækker en online reservation – finder du noget, der passer til dig. 

Guide til Katowice

Katowice

Biludlejning Katowice

Selvom Katowice ofte overses, er det en by, der har meget at tilbyde, og som med glæde vil afsløre sine skatte for en nysgerrig rejsende. Det er hovedstaden i den smukke Schlesiske region i det sydlige Polen, kendt for sin rige industrialiseringsarv, herunder kulminer og stålværker. Selv i dag er det den næst mest økonomisk magtfulde by målt på BNP i Polen (efter hovedstaden Warszawa). Det er også et godt sted at bo, hvis du planlægger at besøge byer tæt på som Krakow, Częstochowa eller Oświęcim (stedet for Auschwitz koncentrationslejr). 

Selve byen er hjemsted for omkring 300.000 mennesker, men medrenges byens forstader bor her ca. 2 til 3 millioner indbyggere. Derfor kan du være sikker på at finde en række steder, hvor folk kan underholdes og slappe af. Bare en simpel spadseretur gennem byen er en unik oplevelse, da du kan se eksempler på næsten enhver arkitektonisk stil. Denne ægte perle er med stolthed omtalt som et “lille Paris”. 

Katowice er en perfekt kombination af betydningsfulde historiske steder, der eksisterer sammen med en pulserende kulturel scene – som fortæller meget om stolte, men venlige beboere. Mens markedspladsen tager dig tilbage i tiden og lader dig beundre den ældste bygning i byen, vil andre steder få dit hjerte til at slå til rytmen af musik. Katowice er hjemsted for mange musikfestivaler, berømte Academy of Music, Polish National Radio Symphony Orchestra og berømte Spodek (polsk: tallerken), som er en koncertsal/sportsarena i en form, der ligner en UFO. 

Måske nogle af de mest interessante og overraskende steder at besøge, mens du er i Katowice, er kulminerne. Det kan virke lidt usædvanligt i starten, men oplevelsen af at smage en lokal øl over 300 meter under jorden kan ikke sammenlignes med noget andet. Dette er kombineret med en informativ og interaktiv rundvisning, der opbygger ægte respekt for kulminearbejdernes arbejde. I modsætning til en underjordisk nedkøling er temperaturen på overfladen omkring 8 grader i januar og op til 32 grader om sommeren. 

Tag på opdagelse med din udlejningsbil

Der er adskillige steder, som er værd at se i Katowice og de nærliggende byer. En, der især er beundret, er Nikiszowiec, en kandidat til UNESCO. Det er et næsten 100 år gammelt distrikt, der let kan genkendes takket være bygninger i rød mursten. Det blev bygget som et område for kulminearbejdere og deres familier. I dag kan turister stadig besøge originale arbejderhuse, der er landets officielle nationale historiske monumenter. Afstanden fra lufthavnen er 42,4 km, og det anslås, at turen hertil tager 45 minutter med en lejebil. 

Naturelskere kan drage fordel af en charmerende “Valley of Three Lakes” (Dolina Trzech Stawów). Det er en ideel flugt fra larm og støj, en oase midt i det hurtige byliv. Den ligger 39,5 km fra Katowice lufthavn, og det tager 40 minutter (eller 15 minutter fra markedspladsen) at komme til dette naturhjerte omgivet af en malerisk udsigt. Her kan du slappe af ved stranden eller bruge volleyballbaner og bycykler. Hvis du er heldig, kan du også nyde en koncert med lokale kunstnere. 

Sidst men ikke mindst i Katowice ligger et af de mest imponerende museer i Polen, Schlesien-museet. Besøgende kan lære om de fascinerende fakta fra områdets historie. Det er værd at nævne, at den permanente udstilling også diskuterer følsomme emner, der i mange år var et tabu, for eksempel områdets tyske kulturarv. Museet ligger 38,4 km fra lufthavnen, hvilket anslås til 40 minutter i bil. 

Lufthavne

Der er kun én lufthavn i nærheden af byen Katowice, som ligger omkring 40 km nord for byens centrum. Katowice Lufthavn er den fjerde største i Polen med hensyn til passagerflow. Her betjenes en række regelmæssige fly samt charterfly til 105 destinationer i 41 lande. Dette er en gateway til mange feriesteder som Rhodos, Antalya eller De Kanariske Øer. 

Katowice Lufthavn, også kendt som Międzynarodowy Port Lotniczy Katowice, er kendetegnet ved gode atmosfæriske forhold. Det betyder, at der i gennemsnit er færre dage, hvor flyvningerne annulleres eller forsinkes på grund af dårligt vejr. Den har tre terminaler, hvor passagerer kan nyde deres mad eller en kop kaffe og slappe af inden en flyvning. 

I lufthavnen kan du finde mange lokale og internationale biludlejningsfirmaer at vælge imellem, for eksempel Hertz, Europcar, Sixt, Jolcar, GT-CARS, budget.pl, express.pl eller RentCar.pl. Du kan vælge forskellige bilmodeller og -typer eller endda leje en chauffør. Enhver af de tilgængelige muligheder giver dig en fornøjelig og bekvem rejse. 

Trafik

I Katowice, ligesom i andre byer, bør trafikken ikke være et problem, så længe du undgår myldretiden. Når du kører rundt i byen, er det bedst at bruge onlinekort eller lejebilers GPS, så du nemt kan bevæge dig omkring og undgå uventet trafik eller ulykker. Når du ankommer til destinationen, kan du bruge en af de mange parkeringsmuligheder, der er tilgængelige i byen. Vælg mellem forskellige kort- og langtids parkeringspladser, med vagter eller uden, eller parkeringspladser, som du kan betale for via mobile applikationer. Vær opmærksom på, at centrum er et bilfrit område. 

Vejtilstanden er generelt god, og der bygges flere veje hvert år. Lufthavnen og andre byer er også tilgængelige via motorveje og ekspresveje. Det er vigtigt at huske, at de har deres egne hastighedsgrænser, henholdsvis 140 km/t og 100-120 km/t. På nationale veje er hastighedsgrænsen 50 km/t i boligområder og 90 km/t for andre områder, medmindre andet er angivet. 

Dansk