Spar inntil 70% på lejebil

Vi søger blandt 1.600 biludlejningsfirmaer for at finde den bedste pris

tick-2Garanteret lave priser

tick-2Inkluderer forsikringer og skatter

tick-2Ingen skjulte gebyrer

tick-2Fri kilometer på de fleste destinationer

tick-2Ingen kreditkortgebyrer

tick-224 timers kundeservice

Tak for en god service og en lav pris. Jeg vil helt sikkert bruge jer igen.
Sigmund Nielsen
Jeg vil helt sikkert leje her igen. Sælgeren på Gran Canaria var venlig. Ingen brændstof svindel, ved leje gennem Europcar.
Nina Jeppesen
Jeg lejede en bil i Alicante, i Spanien. Venlig service og meget hjælpsomt personale. Jeg vil helt sikkert leje her igen
Lars Tolderlund
Satserne svarer til andre lignende hjemmesider, men vi foretrækker at leje på denne hjemmeside, da vi selv kan vælge, hvilket selskab vi vil leje fra
Geert-Jørgensen
Jeg lejer en bil gennem Billigerebiludlejning.dk hvert år i Malaga, i Spanien. Jeg har ikke haft andet end positive erfaringer.
Bertil Kejser Andersen

Billeje Krakow

Overvejer du at rejse til Kraków på din næste ferie? Du kan booke en lejebil til at komme rundt og se de store turistattraktioner. Hvis du er interesseret i at leje en bil, kan du læse videre for at lære mere om nogle af de byer og landsbyer du kan besøge. Vi vil også fortælle om nogle af de lufthavne, du kan rejse til og leje en bil fra, samt hvordan parkeringsforholdene er. 

Guide til Kraków

Krakow

Biludlejning Krakow

Kraków havde et indbyggertal på over 750.000 i 2019. Destinationen ligger i det sydlige Polen, hvilket er tæt på Berlin. Kraków er Polens tidligere hovedstad. Som et feriemål er byen kendt for dens historie, dens monumenter og så de lokale pretzels, som du kan nyde her. Den er en gammel by med brolagte gader og masser af seværdigheder at besøge. Eksempelvis er Wawel-slottet ofte et populært valg for turister. 

I 2017 var der 13 millioner turister i løbet af året. Markedspladsen i Krakóws gamle bydel er et af de turiststeder, du kan besøge. Hvis du tager derhen, kan du fornøje dig med at kigge på folk i byen og se på den gamle arkitektur omkring dig. Tæt på pladsen finder du St. Mary’s Basilica, som er en gotisk kirke. Den er velbesøgt som seværdighed, fordi det et eksempel på gotisk arkitektur i Polen. 

Hvis du holder af gammel arkitektur, skulle du tage og besøge Wawel-slottet. Der er adgang til parkeringspladser og parkering på gaden, hvis du vælger at køre hertil. Det er en 20 minutters køretur, da det ligger 15 km fra centrum. Slottet består af to bygninger. Den ene er selve slottet, og den anden er en katedral. Hvis du kommer her, er der masser af udstillinger at se og opleve. Du kan læse mere på nettet og booke på forhånd. 

Hvis du foretrækker at besøge naturen i Kraków, kan du tage til Planty Park. Det ligger 16 km fra hovedlufthavnen, og det burde tage omkring 25 minutter at køre hertil. Det er en af de største parker i Kraków by. Den er omkring fire kilometer lang, og dækker et stort område på over 20.000 m². Hvis du besøger parken, vil du opdage, at der er over 29 mindre haveområder med smukke springvand. 

Tag på opdagelse med din lejebil

Der er mange steder, du kan besøge fra hovedlufthavnen i Kraków. Du kan fx køre til Ojcowski National Park. Den ligger 17 km fra lufthavnen. Det burde tage omkring 15 minutter med din lejebil. Parken dækker et område på ca. 20 km². Det er den mindste nationalpark i Polen, men den er meget populær at besøge for at opleve naturen omkring Kraków. 

Hvis du foretrækker at rejse rundt og opleve en mere kunstnerisk side af Kraków, kan du tage til museet for moderne kunst i Kraków, MOCAK. Det ligger 24 km fra lufthavnen. Det burde tage ca. 20 minutter at køre dertil. Under dit besøg kan du se moderne kunstgallerier fra de seneste to årtier i Kraków. Du vil også finde en café og turistbutik, når du besøger stedet. 

Hvis du foretrækker at besøge byen for at have en hyggelig familieferie, kan I tage til vandlandet Park Wodny. Det ligger 17 km fra lufthavnen. Det burde tage jer ca. 20 min at komme dertil. Det er et fornøjeligt vandland for turister. Du kan også købe dine billetter online. 

Lufthavne

Der er 12 forskellige lufthavne i Polen. I Krakow er der én lufthavn, som hedder John Paul II Kraków-Balice. Den ligger vest for Kraków og 11 km fra bymidten. Hvis du leder efter en lejebil til din ferie, kan du finde muligheder for at leje en bil i lufthavnen. Udlejningsfirmaer som Avis, Budget og Sixt har kontorer i lufthavnen. 

For at komme ind til byens centrum kan du benytte fire forskellige veje. Fra lufthavnen kan du køre til det nærliggende udsigtspunkt Pilsudski’s Mound. Det vil tage 10 minutter at køre dertil, da det er 5 km fra lufthavnen. Det er en kunstig høj bygget i Wolski-skoven, og kaldes også uafhængighedshøjen. 

16 minutter fra lufthavnen finder du Kraków Zoo. Den ligger 8 km fra lufthavnen i Wolski-skoven, og den er blevet vældig populær blandt turister gennem årene. Hvis du er interesseret i at besøge den, kan du købe billetter online. 

Trafik

I Kraków er hastighedsgrænsen i byområder 50 km/t mellem kl. 5 og 23. Mellem kl. 23 og 5 er grænsen 60 km/t. Hastighedsgrænsen på motorveje er 140 km/t. Det kan være udfordrende at finde en parkeringsplads i Kraków. 

Det er derfor bedst at bruge offentlig transport, når du kan. Hvis du vælger at leje en bil, er der dog betalingsparkering i nogle områder. Husk at betale, inden du efterlader bilen. Vær omhyggelig med at tjekke parkeringsreglerne, hvis du parkerer i vejsiden. Vejforholdene i Kraków varierer, og en del af vejene er ensrettede, så det er værd at planlægge ruten på forhånd. 

Dansk