Spar inntil 70% på lejebil

Vi søger blandt 1.600 biludlejningsfirmaer for at finde den bedste pris

tick-2Garanteret lave priser

tick-2Inkluderer forsikringer og skatter

tick-2Ingen skjulte gebyrer

tick-2Fri kilometer på de fleste destinationer

tick-2Ingen kreditkortgebyrer

tick-224 timers kundeservice

Tak for en god service og en lav pris. Jeg vil helt sikkert bruge jer igen.
Sigmund Nielsen
Jeg vil helt sikkert leje her igen. Sælgeren på Gran Canaria var venlig. Ingen brændstof svindel, ved leje gennem Europcar.
Nina Jeppesen
Jeg lejede en bil i Alicante, i Spanien. Venlig service og meget hjælpsomt personale. Jeg vil helt sikkert leje her igen
Lars Tolderlund
Satserne svarer til andre lignende hjemmesider, men vi foretrækker at leje på denne hjemmeside, da vi selv kan vælge, hvilket selskab vi vil leje fra
Geert-Jørgensen
Jeg lejer en bil gennem Billigerebiludlejning.dk hvert år i Malaga, i Spanien. Jeg har ikke haft andet end positive erfaringer.
Bertil Kejser Andersen

Billeje Glasgow

Planlægger du at besøge Glasgow? Så er du kommet til det rigtige sted, hvis du søger en biludlejningsguide. Biludlejningstjenester giver dig fleksibilitet til at bevæge dig rundt, når det passer dig. Du behøver ikke at bekymre dig om at vente på en taxi eller prøve at finde ud af den offentlige transport. Denne artikel hjælper dig med at finde den bedst biludlejningstjeneste og finde rundt i byen. 

Guide til Glasgow

Glasgow

Biludlejning Glasgow

Glasgows historie går tilbage år 550. Imidlertid var det først i det 12. århundrede, at byen begyndte at opleve hurtig vækst. Den er strategisk placeret på begge bredder af floden Clyde ca. 32 km fra dens udløb i Atlanterhavet. Som en havneby og produktionscentrum har Glasgow overlevet store økonomiske omvæltninger, især efter 1. verdenskrig. I dag er byen stadig hjemsted for tung fremstillings- og ingeniørvirksomhed inden for mekanisk industri og rumfartsindustri. 

Derudover fremtræder Glasgow som et center for akademisk ekspertise med tre universiteter og flere colleges. Disse videregående uddannelsesinstitutioner er afgørende for at drive den forskning og innovation, som understøtter industrierne i byen. Med en befolkning på 611.748 i 2019 er byen et stolt centrum for europæisk kultur. Her kan du nyde den skotske ballet og en bred vifte af musikalske forestillinger. Og hvis du er fodboldfan, kan du godt begynde at glæde dig. 

Den nærmeste større by tæt på Glasgow er Edinburgh, Skotlands hovedstad. Den ligger kun 67 km derfra, hvilket giver dig mulighed for at køre til byen på under en time. Et besøg i denne bakkede by vil ikke skuffe dig. Du har mulighefd for at udforske den gamle by og de elegante, moderne dele af byen. Et besøg på Edinburgh Castle giver dig en betagende udsigt over byen. Det vil også give dig muligheden for at lære en ting eller to om Skotlands kronjuveler. 

Længere nede af floden Clyde ligger en anden havneby, Dumbarton, som du måske også vil være interesseret i at udforske. Det tager dig ca. 24 minutter at køre den 24 km lange strækning på Great Western Road. Et besøg i byen er ikke komplet uden en tur til Dumbarton Castle. Dette gamle fort ligger ved den berømte Dumbarton-klippe og har den længste historie blandt alle fæstningsværker i Skotland. Her kan du lære om nogle vigtige, historiske begivenheder, såsom vikingernes belejring af fortet i år 870. 

Tag på opdagelse med din lejebil

Når du har fundet et sted at bo, er det tid til at drage fordel af din lejebil og udforske byen. Den gode nyhed er, at der er masser af steder at besøge. Du vil blive forkælet med et stort udvalg! Du kan begynde din dag med morgenmad i Willow Tea Rooms, Buchanan Street 97. Her kan du prøve det lækre, skotske køkken, inden du tager en tur ud af byen. 

Glasgow Science Centre er et sted, der vil overraske dig. Centret ligger på adressen 50 Pacific Quay, Glasgow G51 1EA, og er kun godt 3 km fra Willows Tea Rooms. Det tager dig ca. 12 minutter at køre dertil. Dette er et fantastisk sted for familier at besøge, da der er noget for enhver alder og smag. En anden fantastisk destination er Sea Life Loch Lomond Aquarium. Dette akvarium er hjemsted for over 1.000 havdyr som fx hajer og forskellige fiskearter. 

Det tager dig ca. 30 minutter at køre til centrum via Great Western Road. Dette er en afstand på ca. 30 km. Andre bemærkelsesværdige steder, som du kan besøge, er bl.a. den berømte High Kirk of Glasgow (Glasgow-katedralen), Glengoyne Distillery og sejlskibet Glenlee (også kendt som The Long Ship), for blot at nævne nogle få. 

Lufthavne

De to lufthavne, der betjener Glasgow by, er Glasgow Prestwick Airport og Glasgow Airport. Begge er internationale lufthavne, der forbinder byen med populære destinationer som Barcelona, Rom, Amsterdam og Antalya. Blandt de flyselskaber, der betjener disse lufthavne, er British Airways, Blue Air, Air Canada, Lufthansa og KLM. 

At finde en udlejningsbil i Glasgow Airport og Glasgow Prestwick er let som en leg. Der er masser af udlejningskontorer, der har åbent døgnet rundt. Vha. internettet kan du booke en lejebil på få minutter. Det betyder ikke noget, om du leder efter en kompakt familiebil, en luksusbil eller noget helt tredje. Du finder helt sikkert et køretøj, der passer til dine behov. 

I lufthavnene finder du kontorer for både lokale og internationale biludlejningsfirmaer. De store navne, der opererer i disse lufthavne, er bl.a. Avis, Alamo, Devere Global, Sixt og Hertz. Der er også lokale biludlejningsfirmaer, der tilbyder tjenester af høj kvalitet, som fx Celtic Legend, Clarksons og Aberdeen. 

Trafik

Glasgow har et storartet netværk af veje, der forbinder byen med andre byer. Generelt er vejene i god stand, og du kan forvente problemfri kørsel. Når du kører rundt i Glasgow, kan du med fordel stille ind på radioens live trafikmeldinger. De hjælper dig med at tage højde for evt. kødannelser eller uheld på vejene. På denne måde kan du vælge alternative ruter. 

Hastighedsgrænserne på motorveje, enkeltsporede landeveje og byveje er hhv. 112 km/t, 96 km/t og 48 km/t. Det er også vigtigt at bemærke myldretiden i byen. Den er normalt mellem 7.30 og 9.30 samt mellem 15.30 og 18.30 på hverdage. Weekender er oftest mindre travle.

Dansk