Spar inntil 70% på lejebil

Vi søger blandt 1.600 biludlejningsfirmaer for at finde den bedste pris

tick-2Garanteret lave priser

tick-2Inkluderer forsikringer og skatter

tick-2Ingen skjulte gebyrer

tick-2Fri kilometer på de fleste destinationer

tick-2Ingen kreditkortgebyrer

tick-224 timers kundeservice

Tak for en god service og en lav pris. Jeg vil helt sikkert bruge jer igen.
Sigmund Nielsen
Jeg vil helt sikkert leje her igen. Sælgeren på Gran Canaria var venlig. Ingen brændstof svindel, ved leje gennem Europcar.
Nina Jeppesen
Jeg lejede en bil i Alicante, i Spanien. Venlig service og meget hjælpsomt personale. Jeg vil helt sikkert leje her igen
Lars Tolderlund
Satserne svarer til andre lignende hjemmesider, men vi foretrækker at leje på denne hjemmeside, da vi selv kan vælge, hvilket selskab vi vil leje fra
Geert-Jørgensen
Jeg lejer en bil gennem Billigerebiludlejning.dk hvert år i Malaga, i Spanien. Jeg har ikke haft andet end positive erfaringer.
Bertil Kejser Andersen

Billeje Cairns

Hvis du elsker at rejse og udforske nye steder, bør Cairns helt sikkert være på din personlige liste. Byen har flere turistattraktioner, der vil give dig en god oplevelse. Derudover er der biludlejningsfirmaer, hvor du kan få en lejebil til brug under hele dit ophold. I denne artikel vil vi gennemgå nogle af de bedste seværdigheder og biludlejningsfirmaer i byen.

Guide til Cairns

Billeje Cairns

Biludlejning Cairns

Cairns er en by i Australien. Den ligger i Cairns-regionen, Queensland, og der er flere fantastiske steder at udforske i byen. Byen fik sit navn i 1876 efter den tidligere guvernør i Queensland, Sir William Wellington Cairns. Den blev oprindeligt grundlagt for at betjene minearbejdere, der var på vej mod guldområdet ved Hodgkinson River. Senere blev jernbanen og havnen bygget, og byen blev et knudepunkt for eksport af guld, sukkerrør, mineraler og landbrugsprodukter. 

Mht. befolkningstal er Cairns femtestørst i Queensland og nr. 14 i Australien. Byens befolkningstal var 152.729 i 2018. Når det kommer til økonomi, er levestandarden i Cairns god, da byen fungerer som det vigtigste kommercielle centrum for byer i Northern Cape samt Cape York Peninsula-regionen. Byens bruttoindtjening var 9.603 millioner dollars pr. juni 2019, og den største del af denne indtægt kommer via husholdningssektorer og skatter. 

Byen har en rig historie, da den engang blev brugt af de allierede styrker under 2. verdenskrig. Befolkningen i Cairns er venlige, og det dominerede sprog i byen er engelsk. Hvis du er kulturinteresseret, skal du vide, at befolkningen er kunstelskere. Cairns er nummer tre på listen over de mest populære turistdestinationer i Australien, og der er flere strande at udforske i byen. Den valuta, der bruges i Cairns, er naturligvis den australske dollar. 

Cairns har et tropisk monsunklima. Fra november til maj er der normalt tung nedbør, mens den tørre sæson løber fra juni til oktober. Den gennemsnitlige årlige nedbør i byen er omkring 2.000 mm. Somrene i Cairns er normalt solrige og fugtige med temperaturer op til omkring 30°C. I januar oplever byen normalt oversvømmelser som følge af monsunregnen. Der er mange seværdigheder og attraktioner i Cairns, som gør din udforskning umagen værd. 

Tag på opdagelse med din lejebil

Der er flere parker og fantastiske turistattraktioner i Cairns. Et sådant sted er eksempelvis Cairns Botanical Garden. Haven blev grundlagt i 1988, og den har over 4.000 plantearter. Du kan tage en guidet tur rundt i haven og lære mere om planterne. Et andet bemærkelsesværdigt sted, som du kan besøge under dit ophold i Cairns, er Tjapukai Aboriginal Cultural Park. Der er flere sjove aktiviteter i parken, herunder kulturelle danseforestillinger, storytelling og musik. Fra Cairns botaniske have til parken er der godt 10 km, og det tager 11 minutter at køre dertil. 

Palm Cove er en strand nord for Cairns, og den er værdsat for dens forkælende wellness-faciliteter. Der er også flere restauranter på stranden, hvor du kan nyde lokale delikatesser som fx Rosella Jam, Moreton Bay Bug og Macadamia. Det er et godt sted at udforske, hvis du elsker naturen. Du kan også tage til Cairns Aquarium, der har over 15.000 havdyr og -fisk fra 70 forskellige levesteder såsom Coral Sea, den tropiske regnskov og Great Barrier Reef. Afstanden mellem Palm Cove og Cairns Aquarium er 27 km, og det tager ca. 27 minutter at køre dertil. 

Et andet sted at udforske i Cairns er Babinda Boulders. Det er en naturlig kløft, hvor en bæk løber mellem 4 meter høje granitklipper. Der er også flere røverhistorier om kløften, der giver stedet en mere magisk fortælling. Saint Monica’s Cathedral er en kirke i Cairns, der er kendt for de smukke, farvede glasvinduer. Der er 24 vinduer i kirken, der illustrerer skabelsesberetningen fra 1. Mosebog. Fra Saint Monica’s Cathedral til Babinda Boulders tager det ca. 54 minutter at køre, og afstanden mellem de to er 66 km. 

Lufthavne

Der er kun én lufthavn i byen, nemlig Cairns Airport. Den ligger ca. 7 km nord for byen, og har en indenrigsterminal, hvorfra du kan flyve til de fleste dele af Australien. De typiske destinationer fra Cairns International Airport er Brisbane, Sydney og Melbourne. Der er også enkelte udenrigsruter til fx Singapore. 

I Cairns er der flere biludlejningsfirmaer såsom Avis, Budget, Europcar, Hertz, Redspot og Thrifty. De har alle et godt omdømme globalt, og de tilbyder også internationale tjenester. De har også hjemmesider, hvor du kan booke en lejebil på forhånd, så den er klar, når du ankommer til lufthavnen. 

Inden du vælger et af biludlejningsfirmaerne i byen, bør du gennemlæse de gældende vilkår og betingelser. De fleste biludlejningsfirmaer opkræver fx ekstra gebyrer, hvis du returnerer bilen senere end aftalt. Ved at tjekke betingelserne ved du, hvad du kan forvente. Derudover foreslår vi, at du inspicerer bilen grundigt, før du kører, og påpeger evt. skader eller mangler. 

Trafik

Vejene i Crains er i god stand, og de vedligeholdes regelmæssigt pga. områdets varierede klima. Tæt trafik forekommer hovedsagelig kun i morgenmyldretiden (kl. 5.30-9.30) og aftenmyldretiden (kl. 15.30-19). Hastighedsgrænsen i byområder er 50 km/t. Hastighedsgrænsen på andre veje (ringveje og forbindelsesveje i forstæderne) er dog 60 km/t. Ikke desto mindre bør du holde øje med skiltningen, da hastighedsgrænsen kan variere nogle steder i byen. 

Der er flere parkeringsmuligheder i Crains, så du kan parkere din bil og udforske byen til fods. Der er betalingsparkeringspladser spredt ud over byen, og parkeringsafgiften kan variere fra den ene til den anden. Hvis du er et sted, hvor der ikke er nogen offentlig parkeringsplads, kan du evt. parkere i vejsiden, da det er tilladt de fleste steder i byen.

Dansk