Vi søger blandt 1.600 biludlejningsfirmaer for at finde den bedste pris

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leje en bil hos os?

Garanteret lave priser

Fri kilometer på de fleste destinationer

Inkluderer forsikringer og skatter

24 timers kundeservice

Ingen kreditkortgebyrer

Ingen skjulte gebyrer

Billeje Marseille

Hvis din næste ferie går til den smukke by Marseille, så skal du vide, at det er let at leje en bil i byen. Dette skyldes, at du kan finde et bredt udvalg af biludlejningsselskaber tæt på eller i lufthavnen. På den måde kan du nemt vælge mellem de tilgængelige muligheder for biludlejning. Alternativt kan du bare besøge biludlejningsfirmaernes hjemmesider for at leje en bil. 

Guide til Marseille

Marseille
Biludlejning Marseille

Marseille er en af Europas mest interessante byer at besøge. Den ligger i Bouches-du-Rhône i det sydlige Frankrig. Historisk set var byen en del af regionen, og der er en masse historie knyttet til den. Iflg. mange historikere er Marseille Frankrigs ældste by. Mange mener, at den blev etableret omkring 600 f.Kr. af nogle græske sejlere fra Foça, som tidligere var kendt som Phocaea. Byens kommercielle havn er også blandt de største i Frankrig, og den er en af de mest betydningsfulde i Middelhavet. 

Med en befolkning på ca. 850.000 mennesker er byen den næststørste i Frankrig. Med hensyn til størrelse er Marseille ca. 241 km². Det samlede byområde strækker sig over 3.173 km², hvilket gør det til det tredjestørste i Frankrig efter Lyon og Paris. Byområdet har en befolkning på næsten 2 millioner. Når det kommer til temperaturen i Marseille, er den varmeste temperatur ca. 40°C i juli. Den laveste temperatur er omkring 14°C i februar. 

  • De mange indbyggere i Marseille er venlige og imødekommende 
  • Du vil nyde det sprudlende natteliv og restauranterne 

I 1998 var Frankrig vært for VM i fodbold, og nogle af kampene blev spillet i Marseille. Byen blev også udnævnt til europæisk kulturhovedstad i 2013. I 2017 blev Marseille den europæiske sportshovedstad. Hvis du er fan af sport og især fodbold, så er byen hjemsted for Olympique Marseille. Du kan lære om fodboldklubbens historie eller se en kamp live. Byen er også et vigtigt handelscenter for hele Europa. 

Marseille er en by med en unik kultur, og her finder du forskellige monumenter og historiske bygningsværker, som gør dit besøg spændende og mindeværdigt. I dag er byen blevet et regionalt center for underholdning og kultur med vigtige institutioner som det populære operahus og flere maritime museer. Derudover finder du også mange fine kunstgallerier, utallige biografer, barer, restauranter osv. Du har desuden mulighed for at se en forestilling i forskellige teatre som La Criée, Théâtre Toursky, Le Gymnase mm. 

Udforsk området med en lejebil

Du kan besøge mange steder i Marseille, især hvis du har en lejebil. Du kan fx nemt tage en tur til Musée d’Histoire de Marseille, som er et af de største byhistoriske museer i Europa. Hvis du besøger museet, kan du lære om Marseille bys historie gennem 26 århundreder. Der er ca. 26 km fra Marseille Provence Airport til museet. Med en lejebil vil det tage omkring 24 minutter. 

Et andet spændende sted i Marseille, som du kan vælge at besøge med en lejebil, er den gamle havn. Dette er en af de ældste havne i Frankrig. I havneområdet finder du en café, bar eller fiskerestaurant i stueetagen i hvert eneste af havnens pakhuse fra det 18. århundrede. Du bliver fanget af den gode atmosfære i byen med udendørs servering. Den gamle havn er ikke langt fra Marseilles historiske museum. Med en lejebil kan du komme fra museet til den gamle havn, som ligger 1,5 km derfra, på ca. 5 minutter. 

Derudover kan du vælge at tage nordpå fra den gamle havn til Le Panier. Denne del af Marseille var en af de græske kolonier, og den var besat fra 600 f.Kr. Le Panier er i dag et trendy kvarter med mange uafhængige håndværksforretninger, caféer, butikker og en masse imponerende gadekunst. Fra den gamle havn er afstanden til distriktet kun 1,6 km, og med en lejebil kan du komme dertil på ca. 7 minutter. 

Der er mange andre steder, som du kan udforske med din lejebil. Der er rigtig mange restauranter, barer osv. i byen. En af de mest populære restauranter er Café Bovo, som ligger på 9, Rue Beauvau, Marseille. Fra lufthavnen er afstanden til Café Bovo omkring 256 km, og det tager 25 minutter i bil. Derudover kan du vælge at besøge andre interessante steder som Stade Vélodrome eller hjemstedet for Olympique Marseille FC, Boulevard Longchamp – og mange andre steder. 

Lufthavne

I Marseille er der kun én lufthavn, men den er til gengæld blandt Frankrigs travleste. Nogle af de andre travle lufthavne findes i Paris, Lyon og Montpellier. Marseille lufthavn har ruter til mange europæiske byer. Nogle af de meget benyttede flyruter fra lufthavnen er forskellige ruter til Paris, London, München, Bordeaux og Madrid. 

Lufthavnen i Marseille kaldes Marseille Provence Airport eller MRS, og lufthavnen er meget enkelt indrettet, hvilket gør det nemt for enhver at navigere rundt i den. Da lufthavnens indretning er strømlinet, bliver det let at komme hurtigt igennem indtjekning og sikkerhedskontrol. Derved får du mere tid til sjove og spændende aktiviteter såsom afslapning, shopping osv. 

Du kan også finde et bredt udvalg af biludlejningsfirmaer i Marseille lufthavn. Nogle af de tilgængelige biludlejningsfirmaer er Europcar, Hertz, Avis og Sixt. Du kan vælge en af de tilgængelige tjenester for at leje den ønskede bil. Der er masser af at biltyper at vælge imellem, fx økonomi, familie, luksus mm. 

Trafik

En vigtig ting ved Marseille er, at du vil nyde at køre på vejene, da de er i rigtig god stand. Uanset hvilke steder du vil besøge, kan du føle dig tilpas i bilen, så længe du undgår myldretiden. Som de fleste store byer oplever Marseille myldretid mellem kl. 8 og 10 om morgenen. Det er bedst at undgå vejene i denne periode. 

Det anbefales, at du kun bruger en lejebil med GPS eller bruger en kort-app, hvis du planlægger at rejse i landet uden hjælp fra en lokal guide. På den måde har du det komplette overblik over hele byen, og du har ikke noget problem med at finde din destination. Derudover kan du undgå trafikpropper og let finde alternative ruter. 

Der er forskellige hastighedsbegrænsninger i byen afhængigt af den rute, du vælger. Fx hvis du kører inde i byen, så er hastighedsgrænsen 50 km/t, mens den på landeveje er 110 km/t. For veje med to baner og en midterrabat er hastighedsgrænsen 130 km/t. I byen finder du også forskellige slags parkeringsmuligheder, som du kan vælge at bruge. De omfatter parkeringsgarager, parkeringspladser og meget mere. Prisen for at bruge en af de tilgængelige parkeringsmuligheder ligger fra 2 € per time.