Spar inntil 70% på lejebil

Vi søger blandt 1.600 biludlejningsfirmaer for at finde den bedste pris

tick-2Garanteret lave priser

tick-2Inkluderer forsikringer og skatter

tick-2Ingen skjulte gebyrer

tick-2Fri kilometer på de fleste destinationer

tick-2Ingen kreditkortgebyrer

tick-224 timers kundeservice

Tak for en god service og en lav pris. Jeg vil helt sikkert bruge jer igen.
Sigmund Nielsen
Jeg vil helt sikkert leje her igen. Sælgeren på Gran Canaria var venlig. Ingen brændstof svindel, ved leje gennem Europcar.
Nina Jeppesen
Jeg lejede en bil i Alicante, i Spanien. Venlig service og meget hjælpsomt personale. Jeg vil helt sikkert leje her igen
Lars Tolderlund
Satserne svarer til andre lignende hjemmesider, men vi foretrækker at leje på denne hjemmeside, da vi selv kan vælge, hvilket selskab vi vil leje fra
Geert-Jørgensen
Jeg lejer en bil gennem Billigerebiludlejning.dk hvert år i Malaga, i Spanien. Jeg har ikke haft andet end positive erfaringer.
Bertil Kejser Andersen

Billeje Santorini

Har du nogensinde drømt om at udforske en ø? Hvis svaret er ja, så bør Santorini være et af dine foretrukne valg. Det er et populært rejsemål for mange turister på grund af de fantastiske vartegn og seværdigheder. Det er en smuk ø med en rig kultur og historie. Derudover findes der en række forskellige biludlejningsfirmaer, hvor du kan leje en bil under din rejse. I denne artikel vil vi fortælle om de bedste steder at besøge på øen. 

Guide til Santorini

Santorini

Biludlejning Santorini

Santorini er en ø, der ligger i den sydlige del af Det Ægæiske Hav ca. 200 km fra det græske fastland. Øens kommune omfatter både de beboede øer Santorini og Therassia samt de ubeboede øer Aspronisi, Palaia Kameni, Nea Kameni og Christiana. Samlet set dækker Santorinis landområde 34.990 kvadratmeter, og det hører til Thira-regionen. Selv om Santorini har en lille befolkning på ca. 11.000, registrerer øeen årligt omkring 500.000 turistbesøg. Befolkningen i Santorini kaldes santorinianere. 

Santorinianerne er rare og venlige mennesker. Deres officielle sprog er græsk, men på grund af den store tilstrømning af turister til øen, er engelsk blevet deres andetsprog. Santorini er stedet, hvor et af de største vulkanudbrud fandt sted. Dette udbrud kaldes det minoiske udbrud og skete for ca. 3.500 år siden. Udbruddet eliminerede øens centrum, og du kan stadig se flere lag med røde vulkanske klipper i byen. Til dato er øen stadig et aktivt vulkansk centrum i hele den vulkanske bue i det sydlige Ægæiske Hav. 

  • Det officielle sprog på Santorini er græsk 
  • Euro er den officielle valuta på øen 
  • Øens befolkning udgøres af omkring 11.000 santorinianere 

Med hensyn til økonomien er turismen den største indtægtskilde på Santorini. Ud over turisme genererer øen indtægter gennem landbrug, og den har også en vinindustri. Santorini er blevet ved med at vokse i de sidste par år, og har et BNP på omkring 41,26 milliarder dollars. Øen fik sit navn i det 13. århundrede, og det er en henvisning til Irene, en kristen helgen fra Aquileia. Kulturelt praktiserer santorinianerne stadig nogle af de gamle traditioner. Folkets kultur tilføjer glamour til selve øen, hvilket gør den til et af de bedste steder at besøge. 

Klimaet i Santorini er klassificeret som et halvtørt klima med egenskaber, der ligner klimaet ved Middelhavet. Somrene i byen er tørre med stærk vind af og til. Byens temperaturer er normalt højst fra juni til oktober, og kan somme tider nå 28°C. Nedbøren i Santorini følger klimamønsteret i Middelhavet. Regnen er koncentreret i løbet af foråret og vinteren, og øen oplever en årlig gennemsnitlig nedbørsmængde på 371 mm. Om sommeren nyder Santorini mere solskin, hvilket gør det til den mest populære årstid med flest besøg af turister. 

Tag på opdagelse med din lejebil

Når du besøger Santorini, kan du udforske den arkæologiske udgravning ved Akrotíri. Her findes resterne af de lerhuse, som dominerede området, indtil vulkanudbruddet ramte øen. Udgravningen er velbevaret, og rummer rester af lertøj og fleretagers bygninger med mere, der kan give besøgende en fornemmelse af, hvordan livet blev levet før vulkanens udbrud. Et andet fantastisk sted at besøge på Santorini er Den Røde Strand. Her findes spektakulære røde klippeskrænter, som er spændende at udforske. Fra Akrotíri-udgravningen til Den Røde Strand er der ca. 22 minutters kørsel med en afstand på 11,7 km. 

Hvis du elsker arkæologiske samlinger, kan du også besøge det arkæologiske museum i Fira. Dette museum er lille, men det rummer adskillige arkæologiske fund fra oldtidens Thera i de hellenistiske, doriske, byzantinske og romerske perioder. Du finder inskriptioner fra den arkaiske periode, keramisk lertøj samt lerfigurer af dyr. Profotis Ilias-klostret er en helligdom, som er bygget i det 18. århundrede, og det har nogle meget smukke ikonvægge. Klosteret har desuden et bibliotek, hvor man kan få adgang til historiske arkiver. Afstanden mellem det arkæologiske museum og klosteret er 9,3 km, og køretiden er 24 minutter. 

Hvis man har lyst til at bade fra klipperne, kan man besøge Ammoudi-bugten. Det er en lille fiskerby, der ligger lige under Oia. Landsbyen er kendt for sine værtshuse og restauranter, hvor der serveres lokale Santorini-delikatesser. Der er desuden en isoleret bugt i landsbyen, hvor det er ideelt at bade. Foruden Ammoudi-bugten kan du besøge Santo Wine, hvor det meste af vinen i Santorini er produceret. Det tager ca. 31 minutter at køre fra Ammoudibugten til Santo Wines, og afstanden er 20 km. 

Hvad enten man besøger Santorini alene, med familien eller på en romantisk tur, så er Santorinis udendørs biograf et sted man bør besøge. Cinemakari, som de lokale kalder biografen, er en udendørs biograf, som er placeret midt i skoven. Der er mange hoteller at bo på, når man besøger Santorini. Et af dem er Memories Beach Hotel, som ligger tæt på Monolithos-stranden. Afstanden fra Cinemakari til Memories Beach Hotel er 6,5 km, og det tager ca. 8 minutter at køre dertil. 

Lufthavne

Der er kun én lufthavn på Santorini, nemlig Santorini (Thira) International Airport. Den bruges både af militæret og offentligheden, og ligger nord for landsbyen Kamari. I lufthavnen findes faciliteter som fx valutaveksling, bagageopbevaring og kontanthæveautomater. Athen er den mest almindelig destination fra lufthavnen, men i højsæsonen flyves der også til Madrid, London og Helsinki

Når du er på Santorini, kan du leje en bil for at lette transporten. Blandt biludlejningfirmaer kan du vælge mellem Budget, Coolcars, VIP Car Rental, Hertz, Santorini Dream Cars, Europcar og Goldcar. Et par af disse biludlejningsfirmaer er internationale, og de er et populært valg blandt turister. Biludlejningsfirmaerne i Santorini har websites, hvor du på forhånd kan booke din bil online. Dette vil gøre det lettere for dig at få den type bil, du ønsker. 

Inden du vælger et af biludlejningsfirmaerne, anbefaler vi, at du kontrollerer deres vilkår og betingelser. Dette vil hjælpe dig til at kende kravene til leje af en bil, samt hvordan du kan håndtere evt. problemer, der kan opstå. Vi anbefaler også, at du inspicerer interiøret og det ydre af bilen, du lejer, og informerer udlejningsfirmaet, hvis der er en bule eller en skade. 

Trafik

Vejene i Santorini er af god kvalitet, og de er ordentligt anlagt for at reducere trafikpropper. Da det er en ø, er der nogle steder, hvor vejene er smalle og bakkede. Ikke desto mindre er de store veje fuldt udstyret med gadebelysning og trafikreguleringer. Du kan downloade GPS-apps som fx Google Maps for at navigere rundt på øen. 

Hastighedsgrænserne i Santorini varierer afhængigt af den type vej, du kører på. På åbne veje, som de store tospors veje, er den tilladte hastighedsgrænse 65 km/t. På de fleste smalle veje forventes det dog, at du kører langsommere afhængigt af vejens tilstand. Bemærk også, at kørsel langs stranden er i strid med loven på Santorini. 

Der er flere gratis parkeringspladser på Santorini. Hvis du parkerer på det forkerte sted, kan du dog få en parkeringsbøde. Du kan identificere mange af disse parkeringspladser i din GPS-app eller via skilte. Hvis du befinder dig i et område, hvor der ikke er nogen parkeringspladser, kan du spørge de lokale, hvor gadeparkering er tilladt. Trafikken i Santorini er rolig, især i arbejdstiden. Dog er myldretiden normalt tidligt om morgenen (kl. 8 til 10) og om aftenen (kl. 18 til 19.30).

Dansk