Spar inntil 70% på lejebil

Vi søger blandt 1.600 biludlejningsfirmaer for at finde den bedste pris

tick-2Garanteret lave priser

tick-2Inkluderer forsikringer og skatter

tick-2Ingen skjulte gebyrer

tick-2Fri kilometer på de fleste destinationer

tick-2Ingen kreditkortgebyrer

tick-224 timers kundeservice

Tak for en god service og en lav pris. Jeg vil helt sikkert bruge jer igen.
Sigmund Nielsen
Jeg vil helt sikkert leje her igen. Sælgeren på Gran Canaria var venlig. Ingen brændstof svindel, ved leje gennem Europcar.
Nina Jeppesen
Jeg lejede en bil i Alicante, i Spanien. Venlig service og meget hjælpsomt personale. Jeg vil helt sikkert leje her igen
Lars Tolderlund
Satserne svarer til andre lignende hjemmesider, men vi foretrækker at leje på denne hjemmeside, da vi selv kan vælge, hvilket selskab vi vil leje fra
Geert-Jørgensen
Jeg lejer en bil gennem Billigerebiludlejning.dk hvert år i Malaga, i Spanien. Jeg har ikke haft andet end positive erfaringer.
Bertil Kejser Andersen

Billeje Helsinki

Billigerebiludlejning.dk sammenligner priser fra en række biludlejningsfirmaer og finder den bedste pris på biludlejning. Alle priser på billeje i Helsinki inkluderer de nødvendige forsikringer og ubegrænsede kilometer. Find billig lejebil!

Helsinki miniguide

Billeje Helsinki

Biludlejning Helsinki

Skal du på ferietur eller forretningsrejse til Helsinki? Helsinki er en populær destination, hvis du vil leje en bil, og mange besøgende foretrækker at afhente bilen, når de ankommer til lufthavnen. Med en lejebil i Helsinki har du gode muligheder for at se mere af lokaområdet uden for byens centrum, og du behøver ikke være afhængig af offentlig transport. 

Ved at sammenligne priser fra flere biludlejningsfirmaer kan du finde den billigste lejebil i Helsinki. 

Generel information om Helsinki

Helsinki blev grundlagt i 1550 af den svenske konge Gustav Vasa, og derfor bruges det svenske navn Helsingfors stadig sammen med det finske navn Helsinki. Byen er Finlands hovedstad, og ligger i den sydlige del af landet ved Finskebugten. Byen har omkring 1,3 millioner indbyggere. 

Blandt de vigtigste seværdigheder er Helsinki-katedralen fra 1840, som er bygget i neoklassisk stil. Den ligger ved Senatspladsen i et område, som gerne omtales som “Helsinki Emperie Center”. En anden kirke, som tiltrækker opmærksomhed, er den ortodokse Uspenski-katedral fra 1868. Den er præget af den russiske indflydelse, som var meget til stede i dele af Finlands historie. 

Den finske hovedstad har også flere storslåede bygninger i modernistisk stil. To af de mest bemærkelsesværdige er designet af den berømte arkitekt Alvar Aalto: Finlandia Hall (1971) og House of Culture (1958), som begge er vigtige institutioner forbundet med byens rige kulturliv. 

På et par øer uden for Helsinkis havneområde ligger havfæstningen Sveaborg (finsk: Suomenlinna). Konstruktionen af dette fæstningsanlæg blev påbegyndt i midten af 1700-tallet. I dag er det et museum. Det finske flådeakademi er også stationeret der. 

På Högholmen, som er en anden ø syd for byen, ligger Helsinki Zoo (Korkeasaaren eläintarha) – kendt for at have store katte. Högholmen ø er forbundet til fastlandet gennem broer via den rekreative ø Blåbärslandet (finsk: Mastikkamaa). 

Lufthavn

Den internationale lufthavn Helsinki Vantaa Airport (HEL) ligger 20 km nord for byens centrum, og betjener 21,8 millioner passagerer årligt. Det er også Finlands største lufthavn. 

Mellem terminal 1 og 2 finder du flere velrennomerede biludlejningsfirmaer som Avis, Budget, Europcar, Hertz og Sixt. 

Trafik

Finland har et veludviklet vejnet af god standard. Trafikreglerne og kørestilen er ikke meget forskellig fra Danmark. Hastighedsgrænserne i Finland er 50 km/t på landeveje og 120 km/t på motorveje. 

Der er ingen vejafgift på finske motorveje. Promillegrænsen er 0,5, og i Danmark er den også 0,5. 

Fra Helsinki er der en motorvejsforbindelse til flere andre byer i Finland, så du nemt og hurtigt kan besøge andre destinationer. 

Det kan undertiden være svært at finde en gratis parkeringsplads i Helsinki centrum, og parkeringspladserne er ofte ret dyre. Flere hoteller i byens centrum tilbyder dog parkeringspladser til deres gæster. 

Køreråd

Med en lejebil i Helsinki kan du tage på spændende dagture i regionen uden for hovedstaden helt i dit eget tempo. 

En ide til en køretur er Nuuksio National Park, som ligger 37 km nordvest for Helsinki. Nationalparken blev grundlagt i 1994, og består af et smukt naturlandskab med skove, bjerge, dale og utallige søer. 

Der er et center for turister ved hovedindgangen til nationalparken, og du kan vælge mellem forskellige vandrestier. 

Hvis du er interesseret i klassisk musik, skal du køre til huset “Ainola”, der ligger 40 km nord for Helsinki. Finlands mest berømte komponist, Jean Sibelius boede og arbejdede dér, og i dag er hans hjem omdannet til et museum. Ainola Sibelius Museum ligger lige syd for byen Träskända (finsk: Järvenpää) 

Havnebyen Åbo er også en fantastisk destination. Den kaldes Turku på finsk. Åbo ligger 169 km vest for Helsinki, og er Finlands femtestørste by med ca. 192.000 indbyggere. 

Åbo (Turku) blev grundlagt i det 13. århundrede. Her kan du besøge Turku Castle, som blev bygget i 1280’erne samt katedralen, som blev indviet i det 14. århundrede. Andre seværdigheder i byen er Luostarinmäki friluftsmuseum og museet Aboa Vetus & Ars Nova, som har udstillinger inden for historie, arkæologi og moderne kunst. 

Åbo blev udnævnt som Europæisk Kulturhovedstad i 2011 (sammen med Estland´s hovedstad Tallinn).

Dansk