Spar inntil 70% på lejebil

Vi søger blandt 1.600 biludlejningsfirmaer for at finde den bedste pris

tick-2Garanteret lave priser

tick-2Inkluderer forsikringer og skatter

tick-2Ingen skjulte gebyrer

tick-2Fri kilometer på de fleste destinationer

tick-2Ingen kreditkortgebyrer

tick-224 timers kundeservice

Tak for en god service og en lav pris. Jeg vil helt sikkert bruge jer igen.
Sigmund Nielsen
Jeg vil helt sikkert leje her igen. Sælgeren på Gran Canaria var venlig. Ingen brændstof svindel, ved leje gennem Europcar.
Nina Jeppesen
Jeg lejede en bil i Alicante, i Spanien. Venlig service og meget hjælpsomt personale. Jeg vil helt sikkert leje her igen
Lars Tolderlund
Satserne svarer til andre lignende hjemmesider, men vi foretrækker at leje på denne hjemmeside, da vi selv kan vælge, hvilket selskab vi vil leje fra
Geert-Jørgensen
Jeg lejer en bil gennem Billigerebiludlejning.dk hvert år i Malaga, i Spanien. Jeg har ikke haft andet end positive erfaringer.
Bertil Kejser Andersen

Billeje Poznan

Får du lyst til at tage tilbage i tiden til begyndelsen af den polske civilisation? Når du booker en lejebil i Poznań, kan du få det hele med! Heldigvis betjener byen dig med forskellige afhentningssteder og flere muligheder for biludlejning, hvilket gør din rejse nemmere og mere prisbillig – i dit helt eget tempo! Hvis du skulle have spørgsmål til, hvordan du finder en lejebil i denne historiske by i Polen, så læs videre og få information og gode råd her på siden. 

Guide til Poznań

Poznan

Biludlejning Poznan

Poznań ligger ved Warta-floden i den central-vestlige del af Polen, og det er én af landets ældste byer. Derudover er det Polens femtestørste by, og er blandt landets mest berømte områder med regionale skikke, alt sammen takket være den kulturrige gamle by og andre spændende seværdigheder! Det er samtidig en af Polens mest folkerige byer med et indbyggertal på omkring 538.000, medregnet de omkringliggende byer Janikowo, Główna og Bogucin. 

Byen breder sig over 261,3 km² og har toppen af Morasko-bakken (Gora Moraska) med en højde på 157 m som det højeste punkt. Det laveste punkt er til gengæld bunden af Warta-dalen med en højde på 60 m. Byens store flod, Warta-floden, løber gennem byen i nordlig retning. Andre mindre floder er Cybina, Junikowo-åen, Wierzbak og Bogdanka. Byens samlingsted for at bade, sejle, ro i kano og andre både er hhv. Strzszyn og Rusalka-søerne, Kiekrz-søen og Malta-søen. 

Poznań agerer administrativ hovedstad for den polske Voivodeship-provins. Op til i dag har den fortsat med at være både forretningsmæssigt og kulturelt centrum for handel, teknologi, uddannelse, turisme og sport. Som uddannelsescenter er byen et betydeligt akademisk hjem for omkring 130.000 studerende. Det er også hjem for et af Polens største universiteter – Adam Mickiewicz-universitetet. Byen huser også det ældste polske stift, og er samtidig vært for en af de største industrielle udstillinger i Europa – Poznań International Fair. 

En af de ting, som gør Poznań særlig, er dens klassifikation som en gamma-alpha-by af Globalization and World Cities Research Network (GaWC). Byens høje standard i forhold til læring, leveforhold, sundhed og sikkerhed rangerer den højt på listen. Ind imellem har den også vundet priser som førsteklassesby. Derudover blev Poznań Art and Business Cente i 2012 udnævnt til at være et del af de syv polske vidundere. Så derfor, med alle byens mange udmærkelser, kan man vist roligt sige, at det er et helt særligt turistmål! 

Tag på opdagelse med din lejebil

Poznań har forskellige kulturelle seværdigheder og bygninger. Heldigvis er de fleste af dem beliggende inden for bymidten, og det vil tage mindre end 30 minutter at komme frem til dem. Royal Imperial Route er en turistrute, omkring 15,5 km, der løber mod øst fra Poznań Lawica Airport. Her finder man de flotteste dele af byen, og de viser stolt deres historie, identitet og kultur frem. Også den menneskeskabte sø, Lake Malta (omkring 3 km fra bymidten), er en populær turistdestination, for her kan man sejle. Derudover har området omkring søen interessante, rekreative attraktioner som en kunstig skibakke, en zoologisk have og en smalsporet jernbane. 

Śródka Tale Mural er offentlig kunst i hjertet af Śródka-distriktet inden for Poznań by, og det ligger ca. 14 km fra Poznań Lawica Airport. Det er et betagende murmaleri af Arleta Kolasinska, som dækker hele den ene side af en bygning, og har en tredimensionel effekt, der viser Śródka i 1920’erne. En anden skønhed i Poznań er Porta Posnania Interactive Heritage Center, som er et multimediemuseum over for øens østlige bred. Det viser den detaljerede og medrivende historie om grundlæggelsen af den polske nation. 

De føromtalte seværdigheder er blot nogle få ud af mange, som findes i byen. Men hvorfor dog bruge alle dine feriedage på at holde dig inden for byen? Du kunne overveje at krydse Poznańs bygrænse og køre ca. 292 km til det nordlige Polen. Området byder på forskellige smukke kulturelle landsbyer og byer som Szymbark, Wiezyca, Chojnice og Gdansk

Lufthavne

Planlægger du at komme til Poznań med fly? Så er du heldig, for der er flere civile lufthavne i byen. Poznań-Lawica Henryk Wieniawski Airport er en af de tidligste lufthavne i Polen, og ligger 5 km vest for byens centrum. Dele af navnet er taget fra nabobyen Lawica, som ligger i Jezyce distrikt. Det bliver ofte forvekslet med Poznań-Krzesiny Military Airbase. 

Indtil 2009 blev lufthavnens nordlige del brugt til militærflyvninger som en officiel tysk luftbase, mens den sydlige del blev brugt til civile fly. Men der er bekymring over at flytte lufthavnen til et andet sted, fordi flyruterne ved landing ville gå direkte hen over byen. Poznań-Lawica Henryk Wieniawski Airport er center for cargo, indenrigs- og udenrigsflyvninger, og kan håndtere op til 3,5 milioner passagerer årligt. 

Der er bemærkelsesværdige muligheder for billeje i Poznań-Lawica Airport; bl.a. Alamo, Enterprise, Europcar, Green Motion, Keddy by Europcar og Sixt har kontorer her. Andre lufthavne i byen er Aero Club of Poznań Kobylnica og Zerniki landing-Airport Biernat. Idet alle lufthavnene ligger i bekvem afstand fra byen, vil det være lettere at finde et hotel eller et andet sted, du gerne vil bo, mens du er i Poznań by. 

Trafik

Motorvejen S5 er en vej med begrænset adgang, som følger ruten Ostróda-Grudziądz-Bydgoszcz-Poznań-Wrocław. Da Polen blev valgt som vært for EM i fodbold 2012, blev det vigtigt at udbygge vejen. Det viste sig dog, at de gode intentioner om at gøre vejen færdig var for optimistiske. Ikke desto mindre er hele motorvej S5 mellem Wrocław og Poznań nu færdigbygget og åben for trafik. Når du kører, bør du altid være opmærksom på de gældende hastighedsbegrænsninger, så du kan holde dig fri af problemer med myndighederne. 

Husk at overholde en hastighedsgrænserne på til 100 km/t på veje med kun en enkelt vognbane i hver retning, 120 km/t på veje med to vognbaner og 140 km/t på store motorveje. Betalte parkeringszoner er åbne fra mandag til fredag kl. 8-18. Man skal betale parkeringsafgift i parkometre eller via MoBilet-appen til telefonen og så placere p-billetten synligt i bilens forrude – så du undgår at bilen bliver slæbt væk. Store parkeringszoner er fx Aleje Marcinkowskiego 52, Dominikańska 52 og Panny Marii 52. 

Dansk