Vi søger blandt 1.600 biludlejningsfirmaer for at finde den bedste pris

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leje en bil hos os?

Garanteret lave priser

Fri kilometer på de fleste destinationer

Inkluderer forsikringer og skatter

24 timers kundeservice

Ingen kreditkortgebyrer

Ingen skjulte gebyrer

Billeje Porto

Planlægger du at besøge Porto, og har brug for at finde et biludlejningsfirma, så du kan nyde alt, hvad byen og området har at byde på – i dit eget tempo? Der er masser af ting at lave og besøge i denne skønne by, og billeje er den perfekte måde at udforske og opleve det hele på. Hovedstaden i Douro-regionen er et fantastisk tilflugtssted, når man skal på byferie. Byen byder på både historiske kvarterer og moderne arkitektur. 

Guide til Porto

Billeje Porto
Biludlejning Porto

Porto ligger i den nordvestlige del af Portugal, byen er landets næststørste, og kaldes nordens hovedstad. Byen har en befolkning på over 297.000 indbyggere og strækker sig 41,42 km2 langs udmundingen af floden Douro. Porto har en rig og lang historie, som går helt tilbage til kelterne. Efter at være blevet centrum for spredningen af kristendommen under visigotisk styre udviklede byen sig under romernes besættelse. Området var dengang kendt som Portus Cale, hvilket senere udviklede sig til det moderne navn Portugal

Porto er anerkendt for byens mest berømte eksportvare, den verdenskendte portvin. Det er en af verdens ældste beskyttede betegnelser for et oprindeligt produkt, der går helt tilbage til 1700-tallet. I dag kan du besøge et af de mange portvinshuse i bydelen Vila Nova de Gaia lige over Douro-floden. Det er en 5 km lang tur, der tager ca. 5 minutter, som varmt kan anbefales, hvis du skal besøge byen. Matosinhos har nogle af de bedste strande i regionen, og ligger kun 15 minutter (ca. 7 km) fra byens centrum. 

  • Besøg vinkældrene 
  • Besøg det historiske centrum med de smalle gyder 
  • Kør til de omkringliggende byer 

I Matosinhos kan du besøge den overdådige kirke, Igreja do Bom Jesus, som er et godt eksempel på nord-portugisisk barokarkitektur, eller du kan tage forbi det moderne Sea Life, det største akvarium i den nordlige del af Portugal. En anden god ide til en dagtur er Aveiro, som ofte kaldes det portugisiske Venedig på grund af de mange kanaler. Med en beliggenhed 57 km fra Portos centrum tager det dig ca. en time at komme dertil i din lejebil. I Aveiro må du ikke gå glip af de særlige både, Moliceiros, som er meget kendetegnende for byen, eller af Ovos Moles, som er byens lækre ægdelikatesse. 

Porto er en fantastisk by at udforske i bil, og selv om det nogle gange kan være vanskeligt at finde gratis parkering på gaden, har byens centrum en række betalte parkeringspladser, hvor du kan forlade din lejebil, mens du udforsker byen til fods. Middelalderkvarteret Ribeira strækker sig langs Douros havnefront, og er på UNESCOs Verdensarvsliste. Derfra får du også en helt særlig udsigt over Ponte Dom Luís, en fantastisk dobbeltdækkerbro af stål fra det 19. århundrede, samt Vila Nova de Gaia lige på den anden side af floden. Porto er en imponerende by fuld af skjulte perler, der venter på at blive opdaget. 

Tag på opdagelse i din lejebil

Portugals næststørste by er den perfekte blanding af gammelt og nyt, traditionelt og moderne. Med din lejebil kan du udforske Porto i dit eget tempo og finde alt, hvad det utrolige område har at byde på. Byen er ikke så stor igen, så du kan uden besvær tjekke dens mest interessante attraktioner, steder og seværdigheder ud. Rua de Santa Catarina er en gågade og et traditionelt shoppingområde i byens centrum. Gaden er fyldt med både traditionelle og internationale butikker. En af byens mest elskede caféer, Majestic, ligger her. 

Et stop ved Majestic er et must for alle, der besøger Porto. Majestic er en juvel fra Art Noveau-bevægelsen, fra dens facade til interiøret. Her kan du forkæle dig selv med traditionelle portugisiske kager og få et glimt af en helt anden tid. Tæt på Rua de Santa Catarina ligger Mercado do Bolhão, som er bygget i neoklassisk stil og sandsynligvis er det mest traditionelle af alle Portos markeder. Et besøg i denne del af byen ville ikke være komplet uden at tjekke den vidunderlige Livraria Lello, en boghandel, der blev oprettet i 1906, ud. Dens fantastiske trappe inspirerede J.K. Rowling, da hun forestillede sig hvordan Hogwarts så ud. 

Ved hjælp af din lejede bil kan du nå Fundação de Serralves (Serralves-fonden) på ca. 5 minutter fra byens centrum. Serralves er beliggende ca. 5 km fra Porto centrum, og er en storslået kulturel institution, der er specialiseret i moderne kunst. Museet ligger i et Art Deco-palads omgivet af en 18 hektar stor park og har nogle af de bedste udstillinger i landet. 

Portos indbyggere kaldes traditionelt Tripeiros (som bogstaveligt talt betyder komave-spisere) på grund af byens mest berømte ret Tripas à Moda do Porto (komave i Porto-stil), og byens indbyggere har et tæt forhold til mad. Komave er blevet spist siden 1600-tallet, og er blevet til Portos egnsret. En anden traditionel ret, som du bør smage, er Francesinha (lille fransk pige), en lækker sandwich med rødder i den franske croque monsieur. Hvis du vil have en traditionel smagsoplevelse, kan du besøge Casa Aleixo, der ligger i Campanhã ca. 2,5 km fra byens centrum eller O Paparico i Areosa (5 km fra byens centrum). 

Lufthavn

Porto betjenes af Francisco Sá Carneiro Airport, der ligger ca. 11 km nordvest for byens centrum. Lufthavnen åbnede i 1945, er den næsttravleste i landet, og fungerer som base for EasyJet, Ryanair og TAP Air Portugal. Hvis du vil booke en bil, så snart du ankommer til Porto, kan du let gøre det ved at besøge et af biludlejningsfirmaernes skranker lige inden sikkerhedskontrollen. 

Der er flere gode grunde til at leje en bil i Aeroporto Francisco Sá Carneiro, bl.a. sikkerhed, fleksibilitet, komfort og udvalg. Du kan vælge mellem Avis-Budget, Europcar, Goldcar, Guerin, Hertz og Sixt. Alle skranker er åbne fra kl. 7 til midnat. Lufthavnen tilbyder også en parkeringsservice, der kaldes ValetXpress, samt gode parkeringsmuligheder, der helt sikkert matcher alle dine behov. 

Aeroporto Francisco Sá Carneiro er et travlt knudepunkt med flyvninger til og fra større europæiske byer som London, Genève, Paris, Madrid, München, Istanbul og Amsterdam. Fra Porto kan du nå de fleste europæiske destinationer uden besvær samt flyve til Luanda i Angola og Toronto i Canada. Det er også den hurtigste måde at komme til andre portugisiske byer på, heriblandt Lissabon, Faro, Ponta Delgada på Azorerne og Funchal på øen Madeira. 

Trafik

Byen Porto og de omkringliggende områder og mindre byer huser over 1 million mennesker, så at køre rundt her kan være en smule hektisk. I selve byen, især i det historiske centrum, er vejene smalle, og brostenene kan forårsage problemer for chauffører, der ikke er vant til den type kørsel, der kræves. Porto er til gengæld rigtig godt udrustet med motorveje og større veje i god stand, fx VCI (Via de Cintura Interna), den cirkulære motorvej, der omgiver byen. 

Som i de fleste portugisiske byer skal du være opmærksom på vejskilte og anvisninger, når du kører i Porto. Der er mange ensrettede veje, der ikke er markeret ordentligt, og derfor kan udgøre et problem, så kør forsigtigt og hold hovedet koldt. Kørsel er i højre side af vejen, lige som i Danmark. På samme måde er sikkerhedsseler obligatoriske, også for dem, der sidder på bagsædet. 

Den lovlige promillegrænse er 0,49, så overvej hvordan I kommer hjem fra portvinsmagningen. Hastighedsgrænserne er 50 km/t i byer, 80 km/t på landeveje og 120 km/t på motorveje. Selv hvis du ser lokale køre for hurtigt, bør du naturligvis overholde fartgrænserne. Porto har adskillige betalingsparkeringspladser, hvor du kan forlade din bil, mens du går til fods. Hvis du parkerer på gaden, skal du passe på, at selv om nogle gader er gratis, har de fleste parkometre. Parkering i byens centrum er typisk dyrere end i periferien.