Biludlejning Portugal

Vi søger blandt 1.600 biludlejningsfirmaer for at finde den bedste pris

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leje en bil hos os?

Garanteret lave priser

Fri kilometer på de fleste destinationer

Inkluderer forsikringer og skatter

24 timers kundeservice

Ingen kreditkortgebyrer

Ingen skjulte gebyrer

Billeje Portugal

Billigerebiludlejning.dk sammenligner priser fra en række biludlejningsfirmaer og finder den bedste pris på biludlejning. Alle priser på billeje i Portugal inkluderer de nødvendige forsikringer og ubegrænsede kilometer. Find billig lejebil!

Portugal miniguide

Portugal
Biludlejning Portugal

Skal du holde ferie i Portugal? Måske ønsker du at leje en bil under dit ophold, så du ikke behøver at være afhængig af offentlig transport? Mange mennesker vælger at booke deres lejebil inden afrejse, så bilen er klar ved ankomst til lufthavnen. Ved at sammenligne priserne på lejebiler i Portugal fra forskellige udlejningsfirmaer vil du være i stand til at få den billigst mulige lejebil. Et godt tip er at booke lejebilen i god tid inden afrejse, da de billigste biler gerne reserveres først.

Generel information om Portugal

Portugal ligger i det sydvestlige Europa – på den vestlige side af den iberiske halvø. Landet har 10,4 millioner indbyggere (2014). Portugal afgrænses af Spanien mod nord og øst. Hele Portugals kystlinje grænser op til Atlanterhavet.

Øgruppen Azorerne og Madeira i Atlanterhavet hører også til Portugal.

Portugals landskab er ekstremt varieret. I nord finder du de mest bjergrige områder. Det centrale Portugal består hovedsageligt af kystsletter med sandklitter samt fyrreskove. Den sydlige del af landet indeholder bakker og sandsletter.

Portugal har middelhavsklima, og den sydlige del af landet oplever den mindste mængde nedbør.

Portugals hovedstad, Lissabon, ligger på den sydvestlige kyst ud til Atlanterhavet, og har ca. 540.000 indbyggere (2011). Byen er Portugals politiske, økonomiske og kulturelle centrum – og indeholder en lang række seværdigheder og attraktioner. Tårnet Torre de Belém fra det 16. århundrede og klostret Mosteiro dos Jerónimos (indviet i 1601) er opført på UNESCOs verdensarvsliste. Lissabon omfatter også et stort antal museer og kunstgallerier, store muligheder for shopping og et varieret natteliv.

Portugals største byer er Lissabon (540.000 indbyggere), Porto (240.000 indbyggere), Braga (182.000 indbyggere) og Amadora (175.000 indbyggere) (2011).

Landet byder 13 millioner udenlandske turister velkommen årligt, og mange charterturister kommer først og fremmest til Algarve-regionen på en strandferie. Portugals kultur, historie, natur og gastronomi tiltrækker også mange turister.

De mest populære destinationer i Portugal er hovedstaden Lissabon, turiststederne i Algarve-regionen, byerne Sintra og Porto samt byen Funchal, som ligger på øen Madeira.

Trafik

Portugal har et veludviklet vejnet med både motorveje (Autoestrada) og landeveje. De fleste dele af motorvejene kræver en vejafgift, og de fleste lejebiler er udstyret med et automatisk betalingsmærke.

Hastighedsgrænsen i byer og byområder er 50 km/t , mens hastighedsgrænsen på landeveje er 90-100 km/t . Motorvejene i Portugal har som regel en hastighedegrænse på 120 km/t.

Der er en motorvej fra Lissabon til Spaniens grænse. Den er en del af motorvejsforbindelsen mellem Madrid og Lissabon.

Promillegrænsen i Portugal er 0,5, hvilket er det samme som i Danmark.

Det er vigtigt at bemærke, at kørestilen i Portugal kan være mere aggressiv og impulsiv end i Danmark. Det tilrådes derfor at være opmærksom bag rattet og holde god afstand til forankørende biler.

Køretips

Med en lejebil i Portugal har du god mulighed for at få en varieret ferie, da en lejebil gør det nemt at komme rundt og udforske landet i dit eget tempo.

Hvis du planlægger at køre i større byer som hovedstaden Lissabon, anbefales det at booke en lejebil med GPS, hvilket gør det lettere at finde vej rundt i byen. Der kan også være tung trafik i hovedstaden, og det kan være vanskeligt at finde en ledig parkeringsplads.

Portugal er et lille land med rimelige afstande at dække. Afstanden fra Faro i syd til Porto i nord er 553 km , hvilket svarer til 4½ times kørsel.

Med en lejebil kan du opleve storslåede landskaber med maleriske byer, vinmarker, slotte og fantastiske strande.

Sintra

Den historiske by Sintra ligger i det vestlige Portugal, og har ca. 10.000 indbyggere (2011). Sintra ligger ca. 12 km fra Atlanterhavets kyst, og 33 km nordvest for hovedstaden Lissabon. Sintra er et populært rejsemål, og er berømt for en unik atmosfære og smukke historiske bygninger.

Byen ligger i en højde af 300 m over havets overflade, og øverst hviler den mauriske borg Castelo dos Mouros fra det 10. århundrede. En anden attraktion er slottet Palacio da Pena fra det 19. århundrede samt det kongelige palads Palacio Nacional de Sintra fra det 16. århundrede.

Den historiske bymidte er opført på UNESCOs verdensarvsliste.

Den nærmeste internationale lufthavn er Lissabon Portela Airport (LIS), der ligger 37 km øst for Sintra. Mange internationale biludlejningsfirmaer har deres filialer her. Blandt dem er Avis, Hertz, Goldcar og Enterprise.

Med en lejebil i Sintra er der mange muligheder for behagelige udflugter i Portugal. Afstanden til Lissabon er kort, og hovedstaden har utallige attraktioner og gode muligheder for shopping.

Estoril-kysten i Portugal har lange og smukke strande, og det anbefales at køre til den mest populære strand Praia De Carcavelos. Stranden ligger 25 km sydøst for Sintra, og sandet er gyldent. Parkeringsmulighederne ved Carcavelos er udmærkede, og der er adskillige caféer og restauranter på stranden.

Det anbefales også at besøge de små kystbyer Estoril og Cascais, som ligger lige vest for stranden i Carcavelos. Estoril er kendt for sine strande, sin golfbane og Europas største casino. Cascais har også flere små strande – ud over elegante gågader med fashionable butikker, restauranter og barer.

Porto

Havnebyen Porto ligger nordvest for Portugal ved floden Duoro, ca. 7 km fra Atlanterhavet. Byen er landets næststørste, og har 240.000 indbyggere. Porto er en travl og kommerciel by, og blev udnævnt til Europæisk Kulturhovedstad 2001. Byen er også kendt for produktion af portvin.

Porto er en af de ældste byer i Europa, og har været beboet siden det 3. århundrede f.Kr. Byens historiske bymidte er opført på UNESCOs verdensarvsliste, og det er her, du kan se katedralen – oprindelig fra det 12. århundrede – samt bispepaladset fra det 18. århundrede. Det populære kvarter ved floden Duoro byder på mange caféer, restauranter og barer.

Byen har også flere interessante museer – herunder Fundacao Serralves, som er et museum for moderne kunst. Den lokale strand Foz do Duoro ligger 7 km vest for byen, og er et populært udflugtsmål om sommeren.

Byens internationale lufthavn, Porto Sá Carneiro AirPort (OPO), ligger 12 km nord for byens centrum, og er landets tredjestørste lufthavn. I lufthavnen er der filialer af biludlejningsfirmaer som Europcar, Avis, Budget, Guerin og Hertz.

Det er populært at tage en tur til den charmerende by Guimaraes med en lejebil. Guimaraes ligger 55 km nordøst for Porto. Guimaraes har omkring 54.000 indbyggere (2012), og har en af landets bedst bevarede historiske bymidter. Den gamle bydel står på UNESCOs verdensarvsliste, og byen blev udnævnt til Europæisk Kulturhovedstad 2012.

Den mest populære attraktion i Guimaraes er fæstningen fra det 11. århundrede, kirken Sao Miguel fra det 13. århundrede, kirken Sao Francisco fra det 15. århundrede og paladset Paco Dos Duques fra det 14. århundrede.

Et andet køretip er at tage en dagtur til havnebyen Aveiro, som ligger 80 km syd for Porto. Aveiro har omkring 60.000 indbyggere, og er berømt for de mange kanaler og buebroer. På grund af dette kaldes byen ofte “Portugals Venedig”, og er en populær turistattraktion.

Hvis du rejser til eller fra Aveiro, er det muligt at stoppe ved slottet Castillo de Santa Maria da Feira, som oprindelig blev bygget i det 11. århundrede. Slottet har fire tårne, og blev restaureret i det 15. århundrede. Castillo de Santa Maria de Feira ligger 37 km syd for Porto og 50 km nord for Aveiro.

Lagos

Lagos er en historisk by beliggende i det sydlige Portugal ved Atlanterhavskysten, nærmere bestemt i den vestlige del af Algarve-regionen. Lagos har 31.000 indbyggere (2011), og er en populær turistby.

Lagos er berømt for sine smukke strande og bugter, der ligger idyllisk mellem dramatiske klipper – bl.a. stranden Meia Praia. Byen er også kendt for at have et livligt natteliv om sommeren, og i den gamle bydel kan du udforske de smalle, travle gader.

Seværdigheder i Lagos inkluderer den imponerende fæstning fra det 17. århundrede, bymurene fra det 14. århundrede samt kirkerne i Sao Sebastiao og Santo Antonio – begge fra det 17. århundrede. Sidstnævnte har et lille bymuseum, som også er et besøg værd. På pladsen Praça da República finder du det historiske slavemarked fra det 15. århundrede, som også er en af byens seværdigheder.

Den nærmeste internationale lufthavn er Faro lufthavn (FAO), som ligger 89 km øst for Lagos. Flere velrenommerede biludlejningsfirmaer har deres kontorer i lufthavnen – herunder Avis, Hertz, Goldcar, Enterprise og Europcar.

Hvis du vælger at leje en bil i Lagos, har du muligheden for at tage på spændende udflugter og se mere af regionen i dit eget tempo. Et tip er at køre til den lille by Silves, som ligger 38 km nordøst for Lagos. Silves har 11.000 indbyggere (2011) og ligger ved floden Arade. Den mauriske fæstning Castelo dos Mouros findes øverst i byen, og de ældste dele går tilbage til det 8. århundrede. Katedralen i Silves er også et velbesøgt vartegn og blev bygget i det 15. århundrede. Det kaldes den vigtigste gotiske bygning i Algarve-regionen.

Hvis du ønsker at opleve storbylivet fyldt med shopping, caféer, museer og monumenter, kan du tage en dagtur til hovedstaden Lissabon, som ligger 300 km nord for Lagos. Lissabon har noget for enhver smag, og køreturen tager knap tre timer.