Spar inntil 70% på lejebil

Vi søger blandt 1.600 biludlejningsfirmaer for at finde den bedste pris

tick-2Garanteret lave priser

tick-2Inkluderer forsikringer og skatter

tick-2Ingen skjulte gebyrer

tick-2Fri kilometer på de fleste destinationer

tick-2Ingen kreditkortgebyrer

tick-224 timers kundeservice

Tak for en god service og en lav pris. Jeg vil helt sikkert bruge jer igen.
Sigmund Nielsen
Jeg vil helt sikkert leje her igen. Sælgeren på Gran Canaria var venlig. Ingen brændstof svindel, ved leje gennem Europcar.
Nina Jeppesen
Jeg lejede en bil i Alicante, i Spanien. Venlig service og meget hjælpsomt personale. Jeg vil helt sikkert leje her igen
Lars Tolderlund
Satserne svarer til andre lignende hjemmesider, men vi foretrækker at leje på denne hjemmeside, da vi selv kan vælge, hvilket selskab vi vil leje fra
Geert-Jørgensen
Jeg lejer en bil gennem Billigerebiludlejning.dk hvert år i Malaga, i Spanien. Jeg har ikke haft andet end positive erfaringer.
Bertil Kejser Andersen

Billeje Aberdeen

Billigerebiludlejning.dk sammenligner priser fra en række biludlejningsfirmaer og finder den bedste pris på biludlejning. Alle priser på billeje i Aberdeen inkluderer de nødvendige forsikringer og ubegrænsede kilometer. Find billig lejebil!

Aberdeen miniguide

Aberdeen

Biludlejning Aberdeen

Skal du på ferie i Aberdeen i Skotland? Måske ønsker du at booke en lejebil på forhånd for at undgå at være afhængig af offentlig transport? Det er meget almindeligt at hente en lejebil, når du ankommer til lufthavnen. Bilen vil allerede være klar til dig, når du ankommer. 

Generel information

Aberdeen ligger i den nordøstlige del af Skotland ved Nordsøen og har 239.000 indbyggere (2019). Byen er kendt for sin olieindustri og er også en vigtig havneby. Aberdeen kaldes ofte “Granitbyen”, da store dele af byen er bygget i granit. 

Floderne Dee og Don løber gennem byen, og broen Brig o’Balgownie fra det 14. århundrede krydser floden Don. 

I den gamle bydel er der adskillige historiske bygninger, og St. Machar’s Cathedral fra 1530 er en populær turistattraktion. Mange turister finder også vejen til Tolbooth museet, der blev brugt som fængsel i det 17. århundrede. 

Der er flere museer i Aberdeen, herunder kunstmuseet og søfartsmuseet. Byen har gode shoppingmuligheder og et livligt natteliv. Der er også flere parker og grønne områder i og omkring byen. Lidt sydøst for centrum ligger Nigg Bay Golf Club. 

Lufthavn 

Aberdeen Airport (ABZ) er en international lufthavn, der ligger 10 km nordvest for byens centrum. Lufthavnen betjener cirka 3,3 millioner passagerer årligt. Der er flere biludlejningsfirmaer i lufthavnsområdet, herunder Avis, Enterprise, Europcar, og National. 

Trafik 

Aberdeen er forbundet med motorvej til flere andre byer i Skotland, herunder hovedstaden Edinburgh, Dundee, Perth og Ellon. 

I Skotland (og Storbritannien) kører man i venstre side, så rattet sidder til højre i bilen. Selvom de fleste mennesker hurtigt tilpasser sig kørslen til venstre, er det vigtigt at være ekstra opmærksom ved vejkryds og rundkørsler. Hvis man ikke føler sig godt tilpas med at skifte gear med venstre hånd, anbefales det at booke en lejebil med automatgear. 

Husk at hastighedsgrænser i Skotland angives i mil i timen, og ikke i km/t. I bebyggede områder er hastighedsgrænsen 30 mil/t, hvilket svarer til 48 km/t. På landeveje er hastighedsgrænsen 60-70 mil/t, hvilket svarer til 96-112 km/t. På motorveje er det 70 mil/t (112 km/t). 

Promillegrænsen i Skotland er 0,5 og forskellig fra resten af Storbritannien med 0,

Køretips 

Når man har en lejebil i Aberdeen, kan man tage korte eller længere køreture ud af byens centrum for at se lidt mere af Skotland. Afstanden til Edinburgh er 203 km, og det tager 2 timer og 30 minutter at komme dertil i bil. 

Et tip er den lille havneby Stonehaven, der ligger 24 km syd for Aberdeen. Stonehaven har omkring 10.000 indbyggere (2013), og det var en vigtig fiskerlandsby i det 19. århundrede. Hovedattraktionen i dette område er Dunnottar Castle, en fæstning fra det 12. århundrede, der ligger 3 km syd for Stonehavens centrum. Dunnottar Castle står på en bakke omgivet af stejle klipper. Fra toppen af slottet er der en fantastisk udsigt over Nordsøen. Fæstningen er åben for offentligheden. 

Et andet tip til en tur i bilen er byen Dundee, som ligger 106 km sydvest for Aberdeen. Dundee er Skotlands 4. største by med 149.239 indbyggere (2019). Byen ligger ved Firth of Tay, der åbner sig ud mod Nordsøen mod øst. 

Nogle velkendte attraktioner i Dundee er blandt andre St. Andrew’s Cathedral fra 1836, Mills Observatory og McManus Galleries, et kunstgalleri, der også har et museum med naturhistoriske samlinger. 

7 km øst for byens centrum ligger Broughty Castle, en fæstning fra 1496, der nu er blevet lavet om til et museum. 

Dansk