Vi søger blandt 1.600 biludlejningsfirmaer for at finde den bedste pris

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leje en bil hos os?

Garanteret lave priser

Fri kilometer på de fleste destinationer

Inkluderer forsikringer og skatter

24 timers kundeservice

Ingen kreditkortgebyrer

Ingen skjulte gebyrer

Billeje Ljubljana

Ljubljana er en smuk by, der er vært for en række internationale og lokale biludlejningskontorer. Som turist eller lokal er du garanteret billige og sikre rejser til din road trip eller tur rundt i byen. Biludlejning og udlejningskontorer finder du hele vejen fra lufthavnen til byen. 

Guide til Ljubljana

Billeje Ljubljana
Biludlejning Ljubljana

 Ljubljana er Sloveniens hovedstad og indtil videre den største by i landet. Den ligger i det centrale Slovenien i Ljubljana-bassinet, som ligger lige mellem bjergene Karst og Alperne. Hovedstaden har en befolkning på ca. 288.308 iflg. en optælling i 2016, hvilket gør den til den mest befolkede by i Slovenien. Slovenien er afgrænset af adskillige lande, som fx Italien 199 km fra Ljubljana, Østrig 330 kilometer væk, Kroatien 455 km væk og Ungarn, som er 101 km fra byen. 

Siden uafhængigheden fra Jugoslavien har Ljubljana været samlingspunkt for Sloveniens kultur, politik, uddannelse, økonomi og administration. Byen er vært for forskellige etniske grupper, såsom sloverne, der udgør 83% af Ljubljanas befolkning, efterfulgt af serbere, kroater og bosniere o.a., der hovedsagelig er indvandret fra det tidligere Jugoslavien. Det officielle sprog, der tales i byen, er slovensk efterfulgt af italiensk og ungarsk. Når det kommer til religion, er her et stort antal muslimer og kristne (hovedsagelig katolikker). 

Ljublijana er en speciel by med et fugtigt klima på grund af den oceaniske beliggenhed. Dens temperaturer spænder fra 21 til 32°C om sommeren. Juni og juli er de varmeste måneder, hvor juni og oktober er de våde måneder, og januar og februar er de tørreste måneder. Vinteren begynder i december og ender i februar. Med denne klimakalender kan du komfortabelt vælge de bedste måneder at besøge den rolige og smukke by Ljubljana. 

Ljubljana by er en venlig by med en rolig atmosfære og mange gæstfrie indbyggere. Det er en by fuld af overraskelser med dejlige naturskønne steder og mange grotter såsom Postojna-grotten, der gør denne by speciel. Grotten er den største turistattraktion i dette område, og besøges af millioner af mennesker hvert år. Andre behagelige steder at besøge i byen er Ljubljana Castle, Dragon Bridge og det slovenske nationalmuseum. 

Tag på opdagelse med din lejebil

Der er mange smukke og betagende steder, som du kan besøge, mens du er i Ljubljana. Et af disse steder er Tivoli City Park. Det er en attraktiv park, og Ljubljanas største, med flotte bygninger og talrige fuglearter. Den grænser op til Roznik-distriktet mod vest, Siska-distriktet mod nord og Vic-distriktet mod syd. Parken ligger få minutters kørsel med en lejebil fra Ljubljana, da afstanden fra bymidten kun er ca. 1 km. 

Ljubljana Zoo er en beskyttet naturpark og hjemsted for over 100 arter og i alt 500 dyr. Den dækker knap 20 ha, og har 6,5 km vandrestier. Parken ligger 5 km fra byen, og kan nås med en lejebil på 5 minutter. Når du er her, vil du kunne nyde udstillinger som fx fodring, fotosafari, børnenes zoologiske have, udrugningshus, dyrelivshotel og en lille dam. 

Inden du forlader Ljubljana, skal du sørge for at besøge det største slot, Ljubljana-slottet. Du kan faktisk se det, når du er i byens centrum, da det fungerer som et vartegn for denne store by. Slottet ligger 8 minutters bilkørsel (3 km) fra bymidten. 

Lufthavne

Der er flere lufthavne tæt på Ljubljana, såsom Ljubljana lufthavn, som er den eneste internationale lufthavn i nærheden. Den ligger på den nordlige side af byen i en afstand af 26 km fra centrum. Det tager kun 30 minutter at køre fra denne lufthavn til byen. Når du lander og søger biludlejning, finder du udlejningsfirmaer som Adria, Sixt og Budget, der alle har lejebiler til billige priser. Når du har fået din bil, kan du fx køre ind til Hotel Galleria eller Austria Trend Hotel og nyde dit ophold. 

Du kan komme til Ljubljana via Venedig lufthavn, der ligger 230 km sydvest for byen. Det tager dig ca. 2½ time at komme til byen med en lejebil fra firmaer som Fox, Hertz eller Thrifty. På din vej fra lufthavnen kan du besøge St. Mark’s Basilica, hvis historie går tilbage til det 9. århundrede, og Rialto-broen. 

Eller tag til Ljubljana via Treviso lufthavn, der ligeledes ligger 230 km fra byen. Når du lander i lufthavnen, kan du leje en bil for at komme til Ljubljana, hvilket vil tage dig ca. 2½ time. Du kan fx leje biler hos Treviso Car Service, Hertz, Gold Car eller Europcar. På din vej til byen kan du besøge Piazza Dei Signori for at få nogle lækre pizzaer og se bymure og porte, herunder de tre hovedporte, Porta Altinia, Porta Santi Quaranta og Porta San Tommaso. 

Trafik

Ljubljana har kvalitetsveje, der er godt konstrueret til sikker kørsel. Du finder korrekt markerede motorveje, der forbinder området til andre byer og stater. Lige som i det øvrige Europa går vejskilte og færdselsregler hånd i hånd. Nutildags er vejene sædvanligvis godt fyldt op pga. stigningen i antallet af biler i byen. 

Der er altid meget trafik i myldretiden og i weekenden – med meget minimal og dyr parkering i byen. Når vejene er tomme, og du kører på motorvejen, skal du være opmærksom på at overholde hastighedsgrænsen. I bebyggede områder er hastighedsgrænsen 50 km/t, uden for bebyggede områder 90 km/t, på dobbeltsporede veje 110 km/t og på motorveje 130 km/t.