Vi søger blandt 1.600 biludlejningsfirmaer for at finde den bedste pris

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leje en bil hos os?

Garanteret lave priser

Fri kilometer på de fleste destinationer

Inkluderer forsikringer og skatter

24 timers kundeservice

Ingen kreditkortgebyrer

Ingen skjulte gebyrer

Billeje Valencia

Hvis du er typen, der elsker at udforske nye steder, bør Valencia være din næste destination. Byen har nemlig flere attraktioner, der tilbyder spændende oplevelser for turister. Du behøver ikke være bekymret for at komme rundt i området, for der er masser af transportmuligheder i byen. Når det kommer til biludlejning, er der dog nogle ting du skal være opmærksom på. I denne artikel fortæller vi, hvordan leje af bil fungerer i byen. 

Guide til Valencia

Billeje Valencia
Biludlejning Valencia

Valencia er Spaniens tredjestørste by. Inkl. forstæder strækker den sig over et område på 135 km2, mens selve byområdet dækker 629 km2. Det er også hovedstaden i det autonome område Valencia, og byen har en befolkning på over 2,5 millioner mennesker. På kortet finder du Valencia på bredden af Turia, en flod, der ligger på den østlige kyst af den iberiske halvø. Valencia har den største havn på hele den vestlige middelhavskyst, hvor over 20% af Spaniens eksport håndteres. 

På trods af eftervirkningerne af den økonomiske krise i 2008 har Valencia en ganske god økonomi. Ca. 84% af de indtægter, der genereres i byen, er fra servicebaserede sektorer såsom telekommunikation. På trods af dette er der stadigvæk flere små og mellemstore industrier spredt over hele byen. Byen er kendt for tekstiler, kemikalier, skibsbygning og bryggerier, og er blevet udpeget til den 29. hurtigst udviklede by i Europa. Den er også blandt verdens Beta-rank-byer på grund af dens indflydelse på underholdning, mode, medier og uddannelse. Byens BNP pr. indbygger (for hovedstadsområdet) er 190.570 kr., mens det samlede BNP udgør 356.900 milliarder kr.. 

  • Valencia har en befolkning på 2,5 millioner 
  • Byens BNP pr. indbygger er 90.570 kr. 
  • Valencias officielle sprog er spansk og valenciansk 

Klimaet i Valencia er dejligt, da byen har et subtropisk middelhavsklima. Vintrene er normalt korte og milde, mens somrene er lange, varme og tørre. Der er i gennemsnit 2.696 solskinstimer om året. Sommeren i Valencia begynder som regel i april og varer indtil november. På grund af fønvinde og fordi byen ligger i den sydlige del af Middelhavet, er vintrene normalt meget milde. De koldeste måneder er december, januar og februar, hvor temperaturen rammer 8 grader om natten. 

Befolkningen i Valencia er venlige og imødekommende mennesker. Byen er vært for forskellige begivenheder året rundt, som du kan underholde dig med under dit ophold. Valencia er en tosproget by, og de officielle sprog, der bruges i byen, er valenciansk og spansk. Der er dog en del folk i byen, som taler engelsk, så du behøver ikke at bekymre dig om kommunikationen. Valencia har en gastronomisk kultur, og valencianerne elsker mad såvel som sportsgrene som fodbold og rugby. 

Tag på oplevelser med din lejebil

Der er mange fantastiske steder, du kan tage til i Valencia, og det gode er, at de ikke ligger langt fra hinanden. En af de mest populære turistattraktioner i Valencia er Ciudad de las Artes y las Ciencias. Dette er et imponerende center dedikeret til videnskabelige såvel som kulturelle udstillinger. Der er også katedralen i Valencia, som er en gotisk kirke, der kan dateres tilbage til det 13. århundrede. Afstanden mellem katedralen og Ciudad de las Artes y las Ciencias er 3,2 km, og det tager 9 minutter i bil. 

Hvis du elsker naturen, kan du også besøge Bioparc Valencia, som er en 25 hektar stor zoologisk have, der huser tusinder af dyr og anden vild natur. Hvis du elsker historiske samlinger og kunst, er Palacio del Marqués de Dos Aguas (Nationalt Keramisk Museum) et godt sted at besøge. Det blev åbnet i 1947, og der er mange interessante genstande udstillet. Museet har også mere end 5.000 forskellige stykker traditionelt valencisk keramik, samt keramik fra de omkringliggende områder. Den zoologiske have og museet ligger 5 km fra hinanden, og det tager 12 minutter at køre. 

Et andet fantastisk museum i Valencia er Museo de Bellas Artes, der viser arkæologiske fund, skulpturer og malerier, der kan dateres tilbage til 1300-tallet. Du finder også kunst fra kendte Valencianske kunstnere på museet. Oceanogràfic Valencia er et andet smukt sted at besøge. Det huser Europas største akvarium med over 500 forskellige arter. Du kan køre fra Museo de Bellas Artes til Oceanogràfic Valencia indenfor 14 minutter, da afstanden mellem de to seværdigheder kun er 6,2 km. 

Mercado Central er et rummeligt marked, der blev bygget i 1928, og det er også en spændende turistattraktion. Bygningerne huser 1300 markedsboder, hvor du kan få frugt og mange andre ingredienser til at kokkerere nogle af byens lokale delikatesser. Blandt de lokale retter i Valencia er Paella, Bunyols og Turrón. Udover Mercado Central er der også flere restauranter og hoteller rundt om i byen, såsom Sercotel Sorolla Palace, som er et 4-stjernet turisthotel. Afstanden mellem Mercado Central og Sercotel Sorolla Palace er 5,8 km, og det tager ca. 12 minutter at køre. 

Lufthavne

Byen har kun én lufthavn, Valencia lufthavn (også kendt som Manises lufthavn). Det er en international lufthavn, der ligger ca. 8 km vest for Valencia, og herfra er der også indenrigsflyvninger til andre dele af Spanien. Der er tre terminaler i Valencia lufthavn, og den har mange faciliteter og tjenester, herunder gratis wi-fi-forbindelse, apotek og kørestolsudlejning. De mest populære steder at flyve til herfra er Madrid, Amsterdam, Paris og Frankfurt. 

I lufthavnen finder du også forskellige biludlejningstjenester såsom Europcar, Avis, Hertz, Sixt, Goldcar og Enterprise. Det er internationale biludlejningsfirmaer, der alle har et godt omdømme overalt i verden. Selv om du kan booke en lejebil, når du er ankommet til lufthavnen, foreslår vi, at du gør det inden afrejse. De fleste af biludlejningsfirmaerne i Valencia har websites, hvor du nemt kan booke en lejebil. 

Det gode ved at booke online er, at det er let, og at du kan nemt vælge den bilmodel, du ønsker. Desuden finder du alle de oplysninger, du har brug for, på biludlejningsfirmaernes hjemmesider. Vi anbefaler dog, at du tjekker enhver lejebil grundigt og påpeger alle skader, før du kører af sted med bilen. Derudover skal du huske at læse biludlejningsfirmaets vilkår og betingelser, fx gebyr for tilbagelevering af en bil for sent. 

Trafik

Valencia har et godt vejnet, og det er grunden til, at der ikke er så tæt trafik i byen. I de fleste dele af byen er der gode vejforhold med gadelygter og lyskryds. Inden for byens centrum er hastighedsgrænsen 30 km/t. På motorveje er hastighedsgrænsen 120 km/t for personbiler, mens grænsen for busser og varevogne er 100 km/t. 

Valencia har de samme hastighedsgrænser som andre byer i Spanien. Hvis du kører på en almindelig landevej, er hastighedsgrænsen 90 km/t for personbiler og 80 km/t for varevogne og lastbiler. Du skal dog være opmærksom på, at nogle veje kan have andre hastighedsgrænser. Så kontroller altid vejskiltene for at se hvilken hastighedsgrænse, der gælder for de veje, du kører på. 

Med hensyn til parkering er der mange offentlige parkeringspladser i Valencia, så du behøver ikke at bekymre dig om, hvor du skal parkere din bil, når du går rundt og oplever byen. Prisen på parkering kan variere fra den ene parkeringsplads til den anden, men ligger normalt på omtrent 1€ (7,50 kr.) pr. time. De steder i byen, hvor du ikke kan finde en parkeringsplads tæt på din destination, kan du kigge efter gadeparkering eller parkere på den nærmeste parkeringsplads og tage offentlig transport til dit bestemmelsessted.