Vi søger blandt 1.600 biludlejningsfirmaer for at finde den bedste pris

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leje en bil hos os?

Garanteret lave priser

Fri kilometer på de fleste destinationer

Inkluderer forsikringer og skatter

24 timers kundeservice

Ingen kreditkortgebyrer

Ingen skjulte gebyrer

Billeje Kreta

Billigerebiludlejning.dk sammenligner priser fra en række biludlejningsfirmaer og finder den bedste pris på biludlejning. Alle priser på billeje i Kreta inkluderer de nødvendige forsikringer og ubegrænsede kilometer. Find billig lejebil!

Kreta miniguide

Kreta
Biludlejning Kreta

Skal du holde ferie på Kreta? Måske har du lyst til at leje en bil, så du kan have frihed til at udforske denne smukke græske ø på egen hånd? Hvis du vil spare både tid og penge, anbefaler vi, at du booker din lejebil på forhånd. 

Om Kreta

Kreta er Grækenlands største ø og den femtestørste i Middelhavsområdet. Den har et areal på 8.300 km2 – 260 km lang og 60 km bred. Det samlede indbyggertal er ca. 634.000 (2019) fordelt på nogle få større byer såvel som adskillige mindre byer og landsbyer. De tættest befolkede områder ligger ved den nordlige kyst. 

Mht. geografi er Kreta domineret af fire store bjergkæder. Ida er det højeste punkt på øen, og knejser 2456 m over havets overflade. Naturen ved kysten veksler mellem stejle klipper og strande. 

Turisme er Kretas hovederhverv. Omkring to millioner mennesker rejser årligt hertil, lokket af en blanding af spændende historiske seværdigheder og dejligt vejr. Sommeren her kan være meget varm, og er karakteriseret ved periodiske meget stærke, tørre vinde. Det bedste tidspunkt at besøge Kreta er forår og efterår. Særlig om efteråret kan man regne med mere stabilt vejr og behagelige temperaturer. 

Iraklio, Kretas hovedby, ligger på den nordlige kyst og har omkring 140.000 indbyggere. Her finder du også øens internationale lufthavn, Chania, som er knudepunkt for stort set al trafik for turister. Der er imidlertid også en mindre lufthavn længere mod vest tæt på byen Chania, som med ca. 56.000 indbyggere er Kretas næststørste by. Andre store byer på Kreta inkluderer Rethymno (ca. 41.000 indbyggere), Ierapetra (ca. 23.000 indbyggere), Agios Nikolaos (ca. 20.000 indbyggere) og Hersonissos (ca. 9.000 indbyggere). 

De vigtigste historiske steder på Kreta er tæt forbundet med den minoiske civilisation (ca. 2000-1400 f.Kr.), og den mest besøgte attraktion er ruinerne af det mægtige Knossos-palads uden for Iraklio. Andre minoiske ruiner kan findes sydpå i Phaistos og Hagia Triada, mod nordøst i Malia og mod øst i Gournia og Zakros. 

Kreta har også mange spændende naturområder. Ud over bjergene og de mange skønne strande er Samaria-kløften, en del af nationalparken Samaria, et vældig populært turistmål syd for Chania. Kløften består af en 17 km lang flodseng, som er 1. 200 m dyb. Man bør heller ikke glemme de fascinerende huler ved Matala-stranden på øens sydkyst. 

Kreta er det mest populære sted at leje biler i Grækenland. En lejebil giver en unik mulighed for at udforske Kreta. Hvis du booker bilen i god tid inden din tur, kan du spare penge, fordi priserne ryger i vejret, hvis du venter til lige inden afrejse. Vores søgemaskine sammenligner priser fra de fleste biludlejningsfirmaer på Kreta, og viser den laveste pris. 

Lufthavn

Den største lufthavn på Kreta, Heraklion International Airport (HER), ligger 3 km øst for Iraklio centrum. Lufthavnen bliver også kaldt Nikos Kazantzakis International Airport. I lufthavnens ankomsthal kan du finde adskillige biludlejningsfirmaer som Avis, Hertz, Europcar og Sixt. Hvis du har booket din udlejningsbil i forvejen, går det hurtigt ved skranken. 

Trafik

Kvaliteten af Kretas vejnet varierer, men hovedvejen langs den nordlige kyst er betydeligt bedre end vejene længere mod syd. Det er også vigtigt at være opmærksom på, at kørestilen på Kreta er en del mere aggressiv end i Danmark, og ulykker sker ofte. Derfor bør du altid køre forsigtigt og være opmærksom, når du sidder bag rettet. 

Det kan være svært at finde parkeringspladser i centrum af Iraklio, men et godt tip er at køre til havnen, hvor der er både korttids- og langtidsparkering. Hvis du lejer en bil under din ferie på Kreta, kan du også på forhånd tjekke med dit hotel, om de tilbyder parkering til deres gæster. 

Køretips

Med en lejebil har du masser af muligheder for at tage på udflugter og dagture på Kreta. De fleste turister besøger den antikke by Knossos, der ligger 7 km vest for Iraklio. Dette er den største arkælogiske udgravning på Kreta, og her kan du blandt andet se det store palads med de minoiske søjler fra 1700-1400 f.Kr. 

Hvis du ønsker at opleve smuk natur, kan du tage på en dagtur til Samaria-kløften, som ligger 174 km sydvest for Iraklio. Kløften er Europas længste, og i 1962 blev området erklæret nationalpark. Turen starter ved Omalos Plateau ca. 1.200 m over havets overflade. Langs ruten vil du se unikke planter og dyr i et fantastisk landskab. 

En anden skøn mulighed med en lejebil på Kreta er at køre til Rethymno. Det er øens tredjestørste by, og byen har en smuk havn samt strandpromenade. Nogle populære seværdigheder her er den fine Rimondi-fontæne, den tyrkiske moske, en fæstning fra 1587 og det arkæologiske museum. Rethymno ligger 80 km vest for Iraklio.