Spar inntil 70% på lejebil

Vi søger blandt 1.600 biludlejningsfirmaer for at finde den bedste pris

tick-2Garanteret lave priser

tick-2Inkluderer forsikringer og skatter

tick-2Ingen skjulte gebyrer

tick-2Fri kilometer på de fleste destinationer

tick-2Ingen kreditkortgebyrer

tick-224 timers kundeservice

Tak for en god service og en lav pris. Jeg vil helt sikkert bruge jer igen.
Sigmund Nielsen
Jeg vil helt sikkert leje her igen. Sælgeren på Gran Canaria var venlig. Ingen brændstof svindel, ved leje gennem Europcar.
Nina Jeppesen
Jeg lejede en bil i Alicante, i Spanien. Venlig service og meget hjælpsomt personale. Jeg vil helt sikkert leje her igen
Lars Tolderlund
Satserne svarer til andre lignende hjemmesider, men vi foretrækker at leje på denne hjemmeside, da vi selv kan vælge, hvilket selskab vi vil leje fra
Geert-Jørgensen
Jeg lejer en bil gennem Billigerebiludlejning.dk hvert år i Malaga, i Spanien. Jeg har ikke haft andet end positive erfaringer.
Bertil Kejser Andersen

Billeje Rhodos

Længes du efter at slappe af på stranden, mens den lette brise blæser køligt ind over havets krystalblå vand? Så er et besøg på Rhodos – den grønne ø – i Grækenland måske lige det, du har brug for. Øen er en destination med 300 solskinsdage om året, kort sagt det perfekte ferieparadis for europæiske turister. Biludlejningstjenester gør det nemt at komme rundt. Du kan finde udlejningsfirmaer i lufthavnen, når du ankommer. 

Guide til Rhodos

Rhodos

Biludlejning Rhodos

Rhodos’ historie kan spores tilbage til præhistorisk tid, hvor de første mennesker ankom til øen fra Kreta. Derefter kom fønikerne og dorianerne inden den trojanske krig. Efter krigen oplevede øen en stor udvikling, hvilket førte til grundlæggelsen af lalyssos, Lindos og Kamiros – de antikke byer, som stadig er de største byer på øen. Skæbnen ville, at øen blev en del af romerriget i 2000 f.Kr. Tragedien ramte i 515 e.Kr., hvor øen blev ramt af et ødelæggende jordskælv. 

Selv om øen blev genopbygget, markerede begivenheden begyndelsen på et mørkt kapitel med invasioner. Det begyndte med perserne, derefter kom araberne i 653 e.Kr., og ødelagde de historiske monumenter på øen. De saracenske pirater fulgte efter, men den byzantinske flåde besejrede dem i 714 e.Kr med “flydende ild”. Invasionen af Seljuks af Haroun al Raschid i 807 e.Kr. var katastrofal. Han orkestrerede barbarisk ødelæggelse af øen og plyndrede dens skatte. Men også han mødte sit endeligt. Her er listet andre herskere, som regerede i højlandet: 

  • Korsfarere 
  • Genovesere fra Italien 
  • Skt. Johannes’ riddere 
  • Tyrkere 
  • Italienere 

Italienerne var de sidste, som besatte øen indtil afslutningen på anden verdenskrig, og derefter kom øen til at høre under Grækenland. Alle disse invasioner var med til at forme historien og den nuværende kultur på Rhodos. I dag bor der 115.000 mennesker på øen, hvoraf 60.000 bor i Rhodos by. Øen kan prale af en 220 km lang kyst mod Det Ægæiske Hav, hvilket giver besøgende masser af muligheder for at have det sjovt. Der er mange aktiviteter, man kan forlyste sig med på stranden, fx windsurfing, svømning, solbadning og sejlads. 

Øen er også hjemsted for en art af råvildt kaldet dama dama (dådyr). Dyrene lever i øens skove, hvor 37% af arealet er dækket af nåletræer og cypresser. Terrænet her på stedet er en blanding af dale og bakker, for ikke at forglemme de smukke monumenter, som ligger spredt ud over hele øen. De antikke byer eksisterer også stadig. Ialyssos ligger 6,8 km fra Rhodos, hvilket bare er en kort køretur på 13 minutter. På den anden side ligger Lindos og Kamiros hhv. 50,1 km og 34,2 km fra Rhodes, og er nemme at komme til i bil. 

Tag på opdagelse med din lejebil

Med en lejebil har du den fordel, at du kan køre rundt på øen i dit eget tempo. Husk at tage dit kamera med som en god turist, så du kan forevige de gode minder fra turen. Det er også en god ide at tage af sted i en gruppe. Men hvis du rejser alene, skal du ikke bekymre dig. Der er andre grupper, som du kan slå dig sammen med og have det hyggeligt med, hvis du ikke har noget imod at møde nye mennesker. Du kan prøve at google efter guidede ture, særligt hvis det er din første gang her. Det vil gøre det nemt for dig at opleve øen. 

Hvis du bor i Rhodos by, kan du tage på en biltur til Lindos. Selvom det blot er en times kørsel væk, kan du også vælge at besøge andre steder som fx Faliraki, som ligger ca. 15,7 km fra Rhodos. I stedet for at køre direkte til Lindos, kan du tage en lille omvej og køre via Therne Kallithea, som ligger 4,4 km fra Faliraki. Herfra kan du køre direkte til Tsampika strand, en distance på 15,5 km, og tage dig en dukkert. Det ville være et rigtigt godt tidspunkt at spise frokost på et af de hyggelige spisesteder ved strandkanten. 

Efter frokost kan du så køre videre til byen Lindos. Det vil nok tage ca. 34 minutter at tilbagelægge distancen på 26,7 km. Lindos er en flot by udsmykket med mange antikke monumenter. Det ville være en god ide at hellige de næste to dage af ferien bare til at udforske denne by. Det ville give dig nok tid til at se alle de vidunderlige steder uden at skulle skynde dig rundt med stress og jag. 

Et af højdepunkterne i byen er Lindos Akropolis. Her på toppen af Monte Smith bakke ligger resterne af et hellenistisk stadion, der engang var centrum for sportsbegivenheder i det 3. århundrede f.Kr. Fra dette udsigtspunkt vil du have et godt overblik over den hvidkalkede landsby nedenfor, som ligger, hvor den gamle by Lindos var. Mens du udforsker byen, er du velkommen til at deltage i de lokale aktiviteter som fx at ride på æsel eller tage en svømmetur i St. Paul’s Bay. 

Lufthavne

Rhodes International Airport forbinder denne smukke ø med resten af verden. Lige som de fleste lufthavne i verdensklasse er Rhodes International Airport bygget til at imødekomme alle rejsendes behov. Et hurtigt kig på hjemmesiden forbinder dig med lufthavnstjenester som bagagehåndtering, førstehjælp, veksling af penge og business lounger. Du kan også få information om, hvor du kan shoppe og spise, når du er i lufthavnen. 

Når det kommer til flyinformation, tilbyder lufthavnen flyinformation om afgangene i realtid. På den måde kan du se, hvornår dit fly står til at lande eller afgå fra byen. Nogle af de populære destinationer fra Rhodes International Airport er Paris, London, Berlin, New York og Rom for bare at nævne nogle få. Det er også vigtigt at nævne nogle af flyselskaberne, der betjener lufthavnen. Det er Air Mediterranean, British Airways og Danish Air Transport oog flere andre. 

Der er adskillige biludlejningsfirmaer, som holder til i Rhodos lufthavn – heriblandt internationale operatører som Sixt, Budget, Hertz og Avis. Der er også græske udlejningsfirmaer som Avance, der har kontor i lufthavnen. Hvad enten du foretrækker at bruge en lokal eller international biludlejer, skal du være opmærksom på købsbetingelserne, og det der står med småt. Du bør også tjekke køretøjets stand, inden du skriver under på noget. 

Trafik

Når du kører rundt på øen, er det vigtigt at følge trafiknyheder i realtid. Benyt de gratis online apps til at planlægge din rute, særligt hvis du er ny her. Fordelen ved disse apps er, at du på forhånd kan få besked, hvis en vej er lukket, eller hvis der er sket en ulykke længere henne af vejen. Den anden fordel er, at disse apps kan beregne alternative ruter, hvis du får brug for det. 

Det gode ved Rhodos er, at vejene er gode, og du vil opleve behagelige køreforhold. Men lad nu være med at blive vovemodig og begynde at køre for hurtigt. Der er hastighedsbegrænsninger på 40 km/t i byerne og 80 km/t uden for bebyggede områder som byer og landsbyer. Husk også at overholde de generelle færdselsregler, idet politiet kan finde på at sætte vejspærringer op for at fange fartsyndere og andre lovovertrædere. 

Fx skal du undgå at køre, hvis du har nydt alkohol, og du skal huske at bruge sikkerhedssele. Hvis du har børn med, skal de sidde på bagsædet. Det vil spare dig for en masse ballade, hvis du skulle møde færdselspolitiet. Det anbefales alle besøgende at lære færdselsreglerne i Grækenland at kende. Fx skal du køre i højre side af vejen og overhale venstre om, lige som i Danmark. Du må ikke bruge din mobiltelefon eller GPS, mens du kører. Som man siger – viden er magt – når man kender reglerne, er det lettere at overholde dem.

Dansk