Vi søger blandt 1.600 biludlejningsfirmaer for at finde den bedste pris

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leje en bil hos os?

Garanteret lave priser

Fri kilometer på de fleste destinationer

Inkluderer forsikringer og skatter

24 timers kundeservice

Ingen kreditkortgebyrer

Ingen skjulte gebyrer

Billeje Split

Billigerebiludlejning.dk sammenligner priser fra en række biludlejningsfirmaer og finder den bedste pris på biludlejning. Alle priser på billeje i Split inkluderer de nødvendige forsikringer og ubegrænsede kilometer. Find billig lejebil!

Split miniguide

Billeje Split
Biludlejning Split

Skal du til Split i Kroatien, og har du lyst til at se mere af regionen? Med en lejebil i Split behøver du ikke at være afhængig af offentlig transport, og du kan tage på skønne dagture i dit eget tempo. Det er populært at leje en bil i Kroatien, da landet har en masse spændende udflugtsmål, som man ikke kan komme til med offentlig transport. Det anbefales at booke bilen på forhånd inden afrejse til Split, særligt i sommersæsonen, da efterspørgslen er høj, og der er konkurrence om de billigste tilbud. 

Generel information om Split

Split er den næststørste by i Kroatien, og byen ligger på en halvø ved Adriaterhavet. Byen har 189. 000 indbyggere. og er en havneby. Herfra er der færgeforbindelser til Hvar, Rijeka og Ancona m.fl. 

Split er en badeby. Her finder du også ruinerne af den romerske kejser Diocletians palads fra det 4. århundrede. Katedralen St. Domnius, den ældste katedral i verden, ligger i paladset, såvel som kejserens tempel. Det har været brugt som kirke siden det 9. århundrede og er nu et dåbskapel. Sammen med dele af byen er paladset opført på UNESCOs verdensarvsliste. Split har et stort arkæologisk museum, et bymuseum, et maritimt museum og en zoologisk have. Den antikke by Salona , som blev ødelagt af slaverne i år 640, lå 6 km nord for Split. Split har adskillige strande med livlige caféer og markeder. Det er en god base for sejlture på Adriaterhavet. 

Lufthavnen

Split Airport (SPU) er den tredjestørste lufthavn i landet, og ligger 24 km vest for byens centrum . Lokale og internationale biludlejningsfirmaer har kontorer i lufthavnen, heriblandt Sixt, Hertz, Avis, Budget, Europcar og Alamo. 

Trafik

Man bør være forberedt på myldretidstrafik om morgenen og om eftermiddagen, når man kører i bymidten i Split. 

Vejene i Kroatien er rimeligt velholdte, men de kan være smalle nogle steder. Der er en motorvej fra Split til Zagreb i nord og til Racva mod sydøst (A1). 

Køretips

Med en lejebil i Split kan man fx tage turen til den lille middelalderby Trogir, som ligger 29 km vest for Split. Hele det historiske centrum i Trogir er opført på UNESCOs verdensarvsliste. Man kan se smalle gyder, brolagte gader, hyggelige caféer og små butikker, såvel som bymure med spir og tårne. Den smukke St. Laertius-katedral fra 1251 er en af de mest populære seværdigheder i byen. Dertil kommer, at der er gode steder at bade i Trogir uden for den gamle by. 

En anden mulighed, når du har en lejebil, er at tage en dag til Dubrovnik, som ligger 229 km sydøst for Split. Dubrovnik ligger på Adriaterhavskysten i den sydligste del af Kroatien, og er kendt for en fantastisk arkitektur. 

Dubrovniks gamle by har været opført på UNESCOs verdensarvsliste siden 1970, og er omgivet af bymure fra 1400-tallet. Der er mange historiske seværdigheder i den gamle by, bl.a. katedralen fra 1671, gågaden Stradun, Sponza-paladset fra 1522 og Rector-paladset fra 1400-tallet, hvor Dubrovnik Museum ligger. 

Besøgende kan også tage kabelbanen til toppen af bjerget Srd, som knejser 415 meter over havet. Herfra er der en utrolig panoramaudsigt over Dubrovnik og de omkringliggende områder.