Spar inntil 70% på lejebil

Vi søger blandt 1.600 biludlejningsfirmaer for at finde den bedste pris

tick-2Garanteret lave priser

tick-2Inkluderer forsikringer og skatter

tick-2Ingen skjulte gebyrer

tick-2Fri kilometer på de fleste destinationer

tick-2Ingen kreditkortgebyrer

tick-224 timers kundeservice

Tak for en god service og en lav pris. Jeg vil helt sikkert bruge jer igen.
Sigmund Nielsen
Jeg vil helt sikkert leje her igen. Sælgeren på Gran Canaria var venlig. Ingen brændstof svindel, ved leje gennem Europcar.
Nina Jeppesen
Jeg lejede en bil i Alicante, i Spanien. Venlig service og meget hjælpsomt personale. Jeg vil helt sikkert leje her igen
Lars Tolderlund
Satserne svarer til andre lignende hjemmesider, men vi foretrækker at leje på denne hjemmeside, da vi selv kan vælge, hvilket selskab vi vil leje fra
Geert-Jørgensen
Jeg lejer en bil gennem Billigerebiludlejning.dk hvert år i Malaga, i Spanien. Jeg har ikke haft andet end positive erfaringer.
Bertil Kejser Andersen

Billeje Zadar

Billigerebiludlejning.dk sammenligner priser fra en række biludlejningsfirmaer og finder den bedste pris på biludlejning. Alle priser på billeje i Zadar inkluderer de nødvendige forsikringer og ubegrænsede kilometer. Find billig lejebil!

Zadar miniguide

Billeje Zadar

Biludlejning Zadar

Skal du tilbringe din ferie i den smukke kroatiske by Zadar? Måske planlægger du at leje en bil under dit ophold, så du kan udforske mere af den dalmatiske kyst? Der er mange dejlige steder at se uden for Zadar, og derfor behøver du ikke at bekymre dig om offentlig transport. Det anbefales at booke din bil i god tid, da de bedste tilbud er meget populære. 

General information om Zadar

Zadar er en havneby beliggende centralt i Kroatien cirka 200 km sydvest for landets hovedstad, Zagreb. Byen ligger smukt ved Adriaterhavet med en befolkning på ca. 75.000. Det største turistområde med smukke strande, hoteller, restauranter og butikker kan findes i nærheden af byens centrum. 

Den gamle bydel i Zadar ligger på en halvø omgivet af en bymur. Dette er et bilfrit område, hvor du kan finde den romersk-katolske katedral St. Anastasia, som blev bygget i det 13. århundrede, St. Mary’s kirke fra det 13. århundrede og St. Donatus fra det 9. århundrede. 

Andre vartegn i Zadar inkluderer et kunstmuseum, et arkæologisk museum, flere parker og folkepladsen fra 1500-tallet, hvor du kan se en række smukke bygninger. Et besøg i byens havn giver dig mulighed for at opleve både Sol Hilsenen, etmonumentet til solen, og Hav Orglet, som bruger havbølger til at skabe musik. 

Lufthavn

Zadar Lufthavn (ZAD) er en international lufthavn beliggende 12 km sydøst for byens centrum. Den modtager årligt 801. 347 passagerer, og i løbet af sommeren har den en stigning i charterflyvninger. 

En række biludlejningsfirmaer kan findes i lufthavnen, herunder Hertz, Sixt og Europcar.. 

Trafik

Kroatien har et veludviklet vejnet, og motorvejen A-1 forbinder Zagreb i nord med Split i syd. Netværket af motorveje passerer Zadar og udvides sydpå til Dubrovnik. Disse toldveje er af høj standard. 

Hastighedsgrænserne i Kroatien er 60 km/t i befolkede områder, 100 km/t på landeveje og 130 km/t på motorveje. Nogle landeveje er smalle og snoede. 

Promillegrænsen i Kroatien er 0,5, og det er det samme som i Danmark. 

Landets kørestil er meget mere aggressiv end i Danmark, og i de største byer er der meget trafik og køer i myldretiden. 

Hvis du ankommer til Zadar med en lejebil, så anbefales det at spørge dit hotel på forhånd, om de tilbyder parkering til deres gæster eller ej. Hvis ikke, så er der parkeringspladser i byens centrum. I den gamle bydel er der få parkeringspladser til rådighed, og det anbefales at bruge parkeringspladsen lige uden for den gamle bymur. 

Køreråd

At have en udlejningsbil mens du er i Zadar giver dig mulighed for at udforske regionen i bil, som du har lyst. Den smukke Dalmatiske kyst strækker sig syd fra Zadar til Dubrovnik, og langs kysten finder du smukke fiskerlandsbyer. 

Det anbefales at køre til øen Vir, som ligger 28 km nord for Zadar. Øen er forbundet med fastlandet med en bro og er en populær turistdestination om sommeren. Her finder du dejlige strande, vandreruter, klipper og små bugter langs kysten. Cirka 3000 mennesker bor på øen, men der er et stort udvalg af caféer, restauranter og butikker. 

Ved Kozjak-indløbet ved øen kan du se det gamle Kastelina-slot fra 1700-tallet. Vir har også flere gamle kirker samt et fyrtårn fra 1881. 

På din vej til eller fra Vir kan du stoppe i den lille by Nin, som ligger ca. 17 km nord for Zadar. Her kan du finde en vigtig turistattraktion kaldet Church of the Holy Cross, som blev opført i det 9. århundrede. Det er kendt som verdens mindste katedral. 

Vi kan også anbefale en biltur til Plitvice National Park, som ligger ca. 118 km nordøst for Zadar. Plitvice betragtes som en af de smukkeste nationalparker i Europa, og området består af smukke grønne og turkise søer, høje bjerge, skove og vandfald. Nationalparken har også en masse vilde dyr, inklusive fugle. Området giver dig også flere vandreruter at vælge imellem. Disse ruter er velholdte, og nogle af dem er tilgængelige for kørestolsbrugere. Ved hovedindgangen er der en café og en souvenirbutik.

Dansk