Spar inntil 70% på lejebil

Vi søger blandt 1.600 biludlejningsfirmaer for at finde den bedste pris

tick-2Garanteret lave priser

tick-2Inkluderer forsikringer og skatter

tick-2Ingen skjulte gebyrer

tick-2Fri kilometer på de fleste destinationer

tick-2Ingen kreditkortgebyrer

tick-224 timers kundeservice

Tak for en god service og en lav pris. Jeg vil helt sikkert bruge jer igen.
Sigmund Nielsen
Jeg vil helt sikkert leje her igen. Sælgeren på Gran Canaria var venlig. Ingen brændstof svindel, ved leje gennem Europcar.
Nina Jeppesen
Jeg lejede en bil i Alicante, i Spanien. Venlig service og meget hjælpsomt personale. Jeg vil helt sikkert leje her igen
Lars Tolderlund
Satserne svarer til andre lignende hjemmesider, men vi foretrækker at leje på denne hjemmeside, da vi selv kan vælge, hvilket selskab vi vil leje fra
Geert-Jørgensen
Jeg lejer en bil gennem Billigerebiludlejning.dk hvert år i Malaga, i Spanien. Jeg har ikke haft andet end positive erfaringer.
Bertil Kejser Andersen

Billeje Wien

Er du ikke sikker på, hvilken by der skal være din næste feriedestination? Prøv Wien. Wien er hovedstad i Østrig, og er kendt for byens intellektuelle og kunstneriske historie. Et godt råd til at udnytte din tid i byen bedst muligt, er ved at bruge biludlejningsfirmaer. Dette giver dig mulighed for at besøge forskellige destinationer i dit eget tempo. Denne artikel fortæller mere om de bedste steder, du kan besøge med din lejebil. 

Guide til Wien

Wien

Biludlejning Wien

Wien ligger i den nordøstlige del af Østrig, og er hovedby i landets delstat af samme navn. Med et areal på 415 kvadratkilometer er byen hjemsted for ca. 1,88 millioner indbyggere. Iht. Mercer Quality of Living Ranking er Wien stadig verdens bedste by at bo i. Mens de fleste byer fx kæmper med overbefolkning, betragtes Wien som en ren by med masser af grønne områder. Byen har også en god forsyning af drikkevand af høj kvalitet, der tappes fra de berømte kilder, beliggende i de sydlige Steiermark-alper. 

Hvad angår boliger er byen førende i Europa med anstændige huse til overkommelige priser. 60% af befolkningen bor i socialt boligbyggeri, leveret af byrådet. Derudover har Wien et velfungerende, offentligt transportsystem, der består af metro, S-Bahn (normalt tog), sporvogne og busser. Det giver beboerne mulighed for let at pendle fra den ene del af byen til den anden. Det gode ved dette system er, at det er baseret på tillid. Beboere har ikke brug for tilsyn for at købe billetter. Det er en anden grund til, at Wien er den bedste by at bo i. 

  • Uddannelsessystem i høj kvalitet – Wiens universiteter er blandt de bedste i verden. 
  • Stærk økonomi. 
  • Lav kriminalitet. 

Wien er kendt for kunst. Nogle af legenderne, der hyldes for deres bidrag til denne kultur, er Mozart og Beethoven. De satte standarden for klassisk musik i denne by. De er ikke længere i live, men du kan stadig nyde deres værker ved at besøge Mozart Concert Hall, som har været i drift siden 1785. Et andet stort navn i Wiens historie er Sigmund Freud. Hans arbejde dannede grundlaget for psykoanalysen, som vi kender den i dag. Besøg Sigmund Freud-museet i Wien for flere detaljer om hans livshistorie. 

Et andet vigtigt træk ved denne by er floden Donau. Den løber gennem byens nordlige del. Selv om den ikke ligger i nærheden af det centrale distrikt, tilføjer floden Wienfluss og Donau-kanalen en masse til byens storslåethed. Denne majestætiske flod fortsætter rejsen gennem tre europæiske hovedstæder, nemlig Bratislava i Slovakiet, Budapest i Ungarn og Beograd i Serbien. Du kan også udforske Bratislava og Slovakiet under dit ophold i Wien, da byen ligger kun 58 minutters kørsel herfra. Budapest i Ungarn er også kun 2½ timers kørsel fra Wien. Husk at sørge for, at du har de rigtige rejsedokumenter under dit besøg. 

Tag på opdagelse med din udlejningsbil

Når du er i Wien, kan du vælge at bo i et hvilket som helst high-end-, mellemklasse- eller budgethotel i byen. Da du rejser med bil, er det klogt at indlogere dig på et hotel med parkeringsmuligheder. På den første dag på din rejse anbefales det, at du udforsker byen, især hvis du har været ude på en lang flyvetur. Du kan begynde at udforske byen ved at besøge Museum of Military History, som ligger ca. 4 km fra byens centrum. Det tager ca. 15 minutter at køre dertil fra centrum. 

En anden mulighed er at starte med Donau-tårnet, som også ligger 4 km fra byens centrum, og det tager dig ca. 15 minutter at komme dertil med bil fra centrum. Dette giver dig mulighed for at se byen og den store Donau-flod fra et udsigtspunkt. Hvis du udforsker disse destinationer, kan du parkere din bil i det nærmeste parkeringshus. Du må ikke afslutte din bytur uden at prøve delikatesser på Demel, den ældste café i Wien, der ligger på Kohlmarkt 14, 1010 Wien. Den blev åbnet i 1786, og er stadig åben den dag i dag. 

Hvis vandreture er noget for dig, kan du prøve en af de ni vandrestier i og omkring Wien. For eksempel ligger Zugberg-Maurer Wald kun 32 minutters kørsel fra byens centrum. Denne sti spænder over en afstand på 12,5 km og det tager dig 4-4½ timer at gennemføre ruten. Undervejs kan du udforske St. Georgen-Berg kirken og Sterngarten (et udendørs planetarium). Du behøver heller ikke bekymre dig om forplejning, da der er adskillige spisesteder undervejs, hvor du kan få dig en bid mad. 

Du kan afsætte to dage til at besøge forskellige steder i byen, såsom koncerthaller og museer, før du udforsker andre byer i Østrig. 200 km fra Wien ligger Graz, en anden by, som du måske kunne tænke dig at udforske. Det tager dig ca. to timer at køre hertil. Du kan spørge ad hos de lokale rejsearrangører og booke en guidet tur i byen. En anden by, der er værd at besøge i Østrig, er Linz. Den ligger i det nordlige Østrig, 184 km fra Wien. Dette er også en to-timers køretur fra Wien. 

Lufthavne

Vienna International Airport fungerer som byens forbindelse til resten af verden. Her kan du finde flyrejser til forskellige destinationer over hele kloden. Nogle af de populære byer, du kan flyve til fra Wien, er Frankfurt, Bangkok, Addis Ababa, Dubai og Washington – for blot at nævne nogle få. Der er adskillige flyselskaber, der beflyver Vienna International Airport, fx British Airways, Lufthansa, Air France og Emirates – og flere andre. 

Lufthavnsadministrationen har gjort meget for at sikre, at rejsende får al den information, de har brug for, for at gøre deres rejse nemmere. Et hurtigt kig på stedets website giver dig adgang til flyafgange, pick-and-drop, samt lufthavnstransfer. Du kan også få vigtige oplysninger om de biludlejningsfirmaer, der har kontorer i lufthavnen, samt deres telefonnumre. 

De fleste biludlejningsfirmaer, der opererer fra denne lufthavn, er internationale virksomheder. De inkluderer blandt andre Avis, Europcar, Hertz og Sixt. Du kan vælge at leje en bil fra lokale virksomheder som Airport Vienne Car Rental og FunCar Autovermietung. Inden du underskriver en kontrakt med et biludlejningsfirma, skal du sørge for at tjekke aftalens betingelser. Tjek også bilen for at sikre dig, at den er som beskrevet i kontrakten. 

Trafik

Wien er en gammel by, og vejene er smalle. Derfor kan der forekomme mange trafikpropper i myldretiden. For at være på den sikre side er det klogt at undgå vejene om morgenen og om aftenen. Du bør dog holde dig orienteret om de lokale trafiknyheder, hvis der er ting, der kan forårsage forsinkelser på vejene. Dette kan være planlagt vejarbejde eller ulykker. 

Bortset fra trafikpropper er vejene i Wien i god stand. Du kan forvente nemme køreture på din rejse. Vær omhyggelig med at overholde hastighedsgrænserne for at undgå unødvendige bøder. Hvis du kører gennem områder uden bebyggelse, kan du køre op til 100 km/t. Hastighedsgrænsen på motorveje går op til 130 km/t. Hvis du kører på motorveje, skal du huske at få et betalingsmærkat (Vignette) til at sætte i forruden af din bil. 

Hvis du er ny i Wien, skal du tage dig god tid til at sætte dig ind i Østrigs trafiklovgivning. Dette vil gøre dit liv lettere på vejene. Undgå fx at bruge busbaner, når de er i drift. Selv hvis du ser andre bilister gøre det, skal du holde dig til din bane. Vær opmærksom på sporvogne, og undgå at blokere for dem. Kør langsomt i nærheden af sporvognsstop, da fodgængere muligvis krydser fra begge sider af vejen. Når man kører i ensrettede gader, kan der være cyklister, der bevæger sig i den modsatte retning. Så vær yderst opmærksom, og se dig godt om efter vejskilte.

Dansk