Vi søger blandt 1.600 biludlejningsfirmaer for at finde den bedste pris

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leje en bil hos os?

Garanteret lave priser

Fri kilometer på de fleste destinationer

Inkluderer forsikringer og skatter

24 timers kundeservice

Ingen kreditkortgebyrer

Ingen skjulte gebyrer

Billeje Girona

Skal du snart besøge Girona? Hvis dette er tilfældet, skal du overveje at bruge en biludlejningsservice. Ved at leje en bil har du friheden til nemt at besøge byen uden at skulle bruge offentlig transport. Du kan også besøge forskellige steder i dit eget tempo og gøre spontane stop for at se steder, som du ikke havde planlagt. Der er flere biludlejningsfirmaer, som du kan leje fra til overkommelige priser. 

Guide til Girona

Girona
Biludlejning Girona

Girona er en by i Catalonien, som ligger, hvor floderne Onyar, Ter, Galligants og Güell møder hinanden. Byen er officielt registreret med en befolkning på 101.852 i 2019, hvilket gør den til en stor catalansk by. Den deler også navn med den provins, som den ligger i. Byen ligger 99 km nordøst for Barcelona. Girona har en blanding af kølige vintre og varme somre med juli som den tørreste måned. Det gode er, at nedbør er jævnt spredt ud over året. 

Girona er hjemsted for Universitat de Girona. Universitetet blev rekonstitueret i 1991 og har siden tjent mange studerende fra forskellige regioner med adskillige campusser og bygninger omkring Girona. Girona har også en robust økonomi med veletablerede infrastrukturer. En af de største økonomiske infrastrukturer er inden for transport. Der er et velstruktureret jernbanetransportsystem med en større jernbanestation vest for den gamle bydel. Byen er også hjemsted for en mangfoldig kultur, der spænder over flere områder med de største indenfor: 

  • Teater 
  • Sport (Cykling, Hockey og Fodbold) 
  • Uddannelse 

Girona grænser mod Vic i vest og mod Sabadell i syd-vest. Byen ligger dog ved grænsen til Spanien og er afgrænset af Middelhavet mod vest og mod nord af Pyrénées-Orientales (Frankrig). Der er flere steder, turister kan besøge i Girona. Vi vil her foreslå dig en række muligheder. Det første sted på vores liste er Wall Walk. Dette storslåede sted blev først bygget af romerne. Det blev derefter udvidet i løbet af Charlemagnes tid i de tidlige 800’ere og rekonstrueret i det 14. århundrede. 

Når du går gennem gangbroen, ser du vagttårne med trapper, der fører op til udsigtspunkter for at kunne se Gironas skyline. Der er nogle dele af gangbroen, der er lidt ødelagte, og de synes måske svære at gå på. Med gode vandresko er det dog intet problem. Du kan også gå tilbage til gadeniveau med mellemrum for at tage en pause i haverne. Et andet sted at besøge er Girona-katedralen. Bygningen blev opført flere hundrede år tilbage og tilbyder en majestætisk udsigt til turister, når de besøger. 

Tag på opdagelse med din udlejningsbil

Når du har booket en bil, kan du nu udforske byen og andre fantastiske steder tæt på byen. Du kan køre til Santa Coloma de Farners, som ligger 27,8 km fra Girona. Denne by er hovedsagligt kommerciel, og mange købmænd kommer fra forskellige regioner for at handle her. Byen er også aktiv med hensyn til sommerturisme, skovbrug og landbrugsprodukter, som også bidrager til udviklingen af byen. I byen finder du flere gotiske strukturer, der kan dateres tilbage til det 9. århundrede. 

Du kan også tage til Sant Martí de Llémena, som ligger 20,5 km fra Girona. Dette er et roligt område omkring Girona med fire landsbyer. Byen har en kirke, der kan dateres flere hundrede år tilbage. Den er stadig funktionel til dato. Du kan også tage et smut til Cassà de la Selva, en skøn by cirka 12,1 km syd for Girona. Byen er velforbundet i forhold til transport, der består af tog- og buslinje, der betjener Girona og Costa Brava byer som Sant Feliu de Guíxols, Platja d’Aro eller Palamós. 

Du kan også tage på opdagelse med din udlejningsbil til Angles. Denne by ligger 18,1 km vest for Girona. Angles er en kommune beliggende i Girona. Den har en lille befolkning på lidt over fem tusinde mennesker. Byen er hjemsted for den berømte maler Remedios Varo Uranga, som var en surrealistisk maler. Hvis du elsker naturen, kan du bruge lidt tid på at se på landskabet i byen. 

Mens du udforsker området, må du ikke gleme at besøge Figueres. En by der er hjem for mange bemærkelsesværdige personer. Nogle af dem er Salvador Dalí, som var en surrealistisk kunstner, han designede også Teatre-Museu Gala Salvador Dalí, et museum, der hovedsageligt viser kunstsamlinger. Byen er også hjemsted for den første person, der opfandt en ubåd, som var maskindrevet, Narcís Monturiol. Byen ligger kun 40,8 km syd for Girona. Bortset fra de populære personligheder, der er født i byen, er byen også hjemsted for flere gamle strukturer. 

Lufthavne

Der er en hel del lufthavne, der er tilgængelige fra Girona, men Girona – Costa Brava lufthavn er den største lufthavn, der betjener provinsen. Lufthavnen blev bygget i 1965 og har været i brug siden. Den ligger 12,5 km sydvest for Girona. Den bruges sommetider som en alternativ til lufthavnen til Barcelona, selvom lufthavnen ligger 74 km nord for centrum af Barcelona. 

Antallet af passagerer i 2018 var omkring to millioner, hvilket er en stigning på ca. 5% fra antallet, der blev registreret i 2017. Lufthavnen har en en-etages passagerterminalbygning med 33 indtjekningsborde og 11 boardinggates med flere funktionelle buslinjer. Desuden har passagerer adgang til billeje, mens de er i lufthavnen. Nogle af firmaerne her er Hertz, Thrifty, Europcar, Enterprise Rent-A-Car, Firefly og Sixt. 

Mange af udlejningstjenesterne tilbyder onlinebookinger, hvilket gør det lettere, da du ikke behøver at være fysisk til stede for at leje bilen. Fra lufthavnen besøger folk ofte steder som Bruxelles, Amsterdam, Eindhoven og Birmingham. Når det er sagt, er en anden lufthavn tæt på Girona, Camp de vol de Gurb. Dette er en lille landingsbane beliggende i Vic, en nærliggende by til Girona, selvom den ikke er til kommercielt brug. 

Trafik

Girona har godt forbundne veje, som er meget vedligeholdte. Du kan nemt komme fra et område i byen til et andet. Hastighedsgrænserne er forskellige for veje og for forskellige køretøjer. For motorveje har køretøjer som biler og motorcykler en hastighedsgrænse på 120 km/t, mens hastighedsgrænsen for busser og varevogne er 100 km/t. For lastbiler og køretøjer med en trailer, der vejer mindre end 750 kg, er hastighedsgrænsen sat til 90 km/t, mens de samme køretøjer, der vejer mere end 750 kg, ikke må overskride over 80 km/t. 

Der er også hastighedsgrænser for standardveje. Dog er forskellen i de fleste tilfælde ikke mere end 10 km/t. Hastighedsgrænser for bebyggede områder er på 50 km/t for alle køretøjer. Når du kører i Girona er det almindeligt at støde på politiets kontrolpunkter, hvor de tjekker for spritkørsel, sikkerhedsseler og andre detaljer i forbindelse med kørsel. Formålet er at sikre, at chauffører og biler på vejene er i god stand. 

Byen er også centrum for et par større ruter i landet. Eksempelvis ruten AP-7. Der er flere parkeringsmuligheder rundt i byen. Nogle af disse muligheder er Aparcament SABA, der ligger i gåafstand fra La Devesa Park. Der er også Parking La Copa ikke langt fra floden Riu Ter. Du kan også bruge Parking Maragall Girona i centrum af byen. De fleste parkeringscentre findes dog kun i centrum, og det kan være meget vanskeligt, hvis du skal til udkanten af byen.