Vi søger blandt 1.600 biludlejningsfirmaer for at finde den bedste pris

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leje en bil hos os?

Garanteret lave priser

Fri kilometer på de fleste destinationer

Inkluderer forsikringer og skatter

24 timers kundeservice

Ingen kreditkortgebyrer

Ingen skjulte gebyrer

Billeje Lanzarote

Drømmer du nogensinde om at besøge Lanzarote, mens du rejser på dine egne præmisser? Du kan med vores guide blive godt informeret om øen selv, før du tager turen. Øen tilbyder flere fantastiske steder at besøge på trods af dens størrelse. Du kan nemt finde et biludlejningsfirma, som hjælper dig med en billig bil. Hvis du vælger en biludlejningsservice kan du nemt besøge byen og stadig bevare maksimalt privatliv. 

Guide til Lanzarote

Billeje Lanzarote
Biludlejning Lanzarote

Lanzarote er en ø i Spanien, beliggende i den nordøstlige del af de selvstyrende Kanariske Øer. Øen ligger ca. 125 km ud for Afrikas nordkyst, og den strækker sig over et område på ca. 846 km². Lanzarote har en befolkning på ca. 149.200 indbyggere, og derfor er øen den tredjemest befolkede ø i øhavet efter Gran Canaria og Tenerife. Det er også den fjerdestørste blandt de Kanariske Øer. Da øen har et afgørende område for faunaen, floraen og andre træk af særlig interesse, er den erklæret et naturreservat af UNESCO. 

Insula de Lanzarotus Marocelus var øens første nedskrevne navn, og det blev nævnt af en italiensk-mallorcansk kartograf ved navn Angelina Dulcert, som navngav øen efter en genovesisk navigatør ved navn Lancelotto Malocello. Øens moderne navn Lanzarote stammer fra dens første navn. Oprindelig var øens navn Tytheroygaka, som repræsenterer dens naturlige lerfarve på grund af øens vulkanske oprindelse. Kort sagt blev Lanzarote skabt af fyrige vulkanudbrud, og domineres af størknet lava ud over nogle klippemønstre. Øen har flere kendetegn af betydning, og nogle af disse omfatter: 

  • Biodiversitet 
  • Transport (luft, hav og veje) 
  • Festival (Virgin of the Volcanoes) 

Øen Lanzarote ligger tæt på øerne Fuerteventura (11 km sydvest for Lanzarote) og Gran Canaria (335 km længere sydvest for Lanzarote). Imidlertid er alle kanaler mellem de tre øer kun tilgængelige med færger. Lanzarote måler 60 km fra syd mod nord og 25 km fra øst mod vest. Den består af en 213 km lang kystlinje med strand, sand og klipper. Det generelle landskab er præget af bjergkæderne Famara og Ajaches samt en ørken (El Jable-ørkenen), som skærer gennem Montanas del Fuego og Famara. 

I henhold til Koppen’s klimaklassificering er den samlede klimatiske tilstand for Lanzarote subtropisk ørkenklima. Regn forekommer kun i vinterhalvåret, hvorimod somrene er kendetegnet ved tørt vejr. Den gennemsnitlige nedbør fra juni til august er højst 0,5 mm, mens der mellem december og februar opleves mindre end 20 dage med nedbør. Derfor er temperaturerne om vinteren og sommeren typisk mellem 18 og 25°C. På trods af dette bevarer øen stadig en rig mangfoldighed af flora og fauna. 

Udforsk øen med din udlejningsbil

Ingen tager til Lanzarote, og forlader øen igen uden at besøge Timanfaya National Park. Er du bange for vulkanerne? Det skal du ikke være! Vulkanerne i parken har ikke været i udbrud siden 1824, og du kommer ikke til at løbe væk fra glødende lava. Parken ligger ca. 22 km fra Lanzarote lufthavn, og det tager dig 20 minutters kørsel at komme dertil. Det er for risikabelt at krydse det spændende land til fods, men en turbus eller en elektrisk bil, som er åben på begge sider, giver dig en unik udsigt til området. 

Et andet fantastisk sted at besøge er Jameos del Agua, som ligger 25 km mod nordøst på Lanzarote. Byen er hjemsted for flere lavahuler. Byen er også rig på kultur, turisme og kunst. I Jameos del Agua finder du flere typer restauranter, haver, museer og en underjordisk saltsø, som er et imponerende syn. Byen er også hjemsted for en unik og sjælden art af squat-hummer. Disse krebsdyr har en gul-hvid farve, og vokser sig sjældent over en centimeter lange. 

Du kan også besøge Playa Blanca med din lejebil. Denne by ligger 35 km sydvest for Lanzarote. Playa Blanca har en robust økonomi, og brød rekorden i 2008 som den første by på Lanzarote med en lokal bybusforbindelse. Bortset fra transport har byen også andre fungerende infrastrukturer, som involverer en statsskole, en privatskole, den travle Rubicon Marina, en kirke og et offentligt bibliotek. 

Timanfaya National Park er en anden destination, som du kan besøge på denne ø, og den ligger kun 19 km vest for Lanzarote. Parken dækker dele af kommunerne Tinajo og Yaiza, og den måler imponerende 51 km². En sjov information er, at undergrunden udelukkende består af vulkansk jord. Parkens symbol er statuen El Diablo, lavet af den berømte César Manrique. Offentlig adgang til parken er strengt reguleret, men der er en populær kort rute, som man kan besøge på kamelryg. 

Lufthavne

Der er mange lufthavne tilgængelige på øen, men kun én større kommerciel lufthavn. Den fungerer som hovedlufthavnen, og den var populært kendt som Lanzarote lufthavn. I 2019 blev den omdøbt til César Manrique-Lanzarote lufthavn, efter navnet på en populær lokal kunstner, César Manrique. Det år faldt også sammen med fejringen af hans 100-års fødselsdag. 

I 2018 betjente lufthavnen 7,3 millioner passagerer, hvilket er en stigning på næsten 40% sammenlignet med ti år før. Der er i øjeblikket to terminaler til at betjene passagerer. Lufthavnen tilbyder forskellige muligheder for biludlejning, som du kan vælge imellem. Blandt disse er Top Car, Hertz, Goldcar og Cicar. Turister besøger ofte Bruxelles, Wien, Madrid og London fra denne lufthavn. 

En anden lufthavn, som er tilgængelig på Lanzarote, er Airport De Fuerteventura. Selvom lufthavnen ikke ligger på øen, så betjener den også Lanzarote. Lufthavnen har forbindelser til over 80 destinationer i hele verden, og betjener over 5,6 millioner passagerer årligt. Folk besøger ofte Berlin, Dublin, Madrid og Helsinki herfra. Med to forskellige terminaler er lufthavnen veludstyret til at betjene passagererne. Lufthavnen har flere muligheder for biludlejning, og nogle af dem er Interrent, Budget og Plus Car. 

Trafik

Lanzarote har et godt vejnet gennem byen. Hastighedsgrænsen på motorveje i byen er 120 km/t. I byområder reduceres hastighedsgrænsen til 50 km/t, mens den på landeveje er 90 km/t. Du skal huske, at der er faste hastighedskameraer mellem Playa Blanca og Arrecife. Dette er almindeligt for lange strækninger som LZ-2-ruten. 

Generelt er parkeringsmulighederne gader eller frie pladser. Du finder sandsynligvis et sted at parkere gratis. Undgå dog steder, som viser et gult skilt. Det er ganske let at køre på øen. En af grundene er, at øen ikke er for stor, og at stederne også er nemme at navigere for en chauffør. Derudover er der kun lidt eller ingen trafik. 

Der er to hovedveje, som kan være vanskeligere at køre på end andre. Den første er LZ-10-ruten, som går ned til byen Haria. Denne rute er en bjergside med fem skarpe sving. Hvis du er tålmodig, er den ikke svær at køre på. Den anden rute er LZ-202, som går til Mirador del Rio, som er stor nok til to mellemstore biler. Den svære del af køreturen er, når du vil køre på den naturskønne del langs klippen.