Vi søger blandt 1.600 biludlejningsfirmaer for at finde den bedste pris

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leje en bil hos os?

Garanteret lave priser

Fri kilometer på de fleste destinationer

Inkluderer forsikringer og skatter

24 timers kundeservice

Ingen kreditkortgebyrer

Ingen skjulte gebyrer

Billeje Atlanta

Overvejer du at tilbringe ferien i Atlanta, og har du tænkt over hvilke muligheder der er for biludlejning, så du let kan komme rundt i byen? Bare rolig. Der er masser af biludlejningsfirmaer, som vil passe præcis til dine behov. At leje en bil er nemt og ligetil. De fleste biludlejningsfirmaer befinder sig i lufthavnen eller lige i nærheden. Men du kan også vælge at booke online via din foretrukne biludlejers hjemmeside.

Guide til Atlanta

Billeje Atlanta
Biludlejning Atlanta

Byen Atlanta er en smuk destination at rejse til. Byen er hovedstaden i delstaten Georgia i USA. Det er den mest befolkede by med et befolkningstal på omkring 498.000. Økonomisk er byen rangeret som nummer 10 i USA, og bidrager til landets BNP med 276 millarder dollar. Atlanta er kendt for en række ting, fx byens musikalske arv, sportshold, gæstfrihed og landets travleste passagerlufthavn, Hartsfield-Jackson International Airport. Større byer i nærheden af Atlanta omfatter Birmingham, AL, Nashville, TN og Charlotte, NC. 

Byens musikalske arv tæller blandt andet Scarlett O’Hara samt hiphop- og R&B-legender som Usher, Outkast og Ludacris. Byen har bekvemme og gode pendlermuligheder, hvilket gør den til et dejligt sted at bo. Vejret er også relativt godt i Atlanta. Juni er den varmeste måned (gennemsnitlig maks. temperatur 32°C), og januar er koldest (gennemsnitlig maks. temperatur 11°C). Byen Atlanta er hjemsted for velhavende forretningsfolk, kokke og iværksættere i verdensklasse. En interessant ting ved Atlanta er, at det er billigt at bo i byen, og der er mange jobmuligheder. 

  • Byen Atlanta er det største og vigtigste transportknudepunkt i Georgia. 
  • Det bedste tidspunkt at besøge Atlanta på er i foråret, når korneller og azaleaer blomstrer, og i efteråret, når løvtræerne i Appalacherne er allersmukkest. 

Atlantas økonomi drives især af de verdenskendte virksomheders velstand, nemlig Holiday Inn og Coca-Cola samt af de prestigefyldte OL-begivenheder i 1996. Byen Atlanta er kendt og elsket for områdets lækre køkken. Nogle af de mest populære retter du vil støde på i Atlanta er fried chicken (stegt kylling), grillmad, burgere, hotdogs, sweet tea (sød te), Brunswick Stew og de altid populære Meat-and-Three-restauranter (én slags kød og tre slags tilbehør). Som følge af de mange kokke i særklasse, er byen også kendt for en række internationale restauranter i verdensklasse. 

Derudover er Atlanta kendt for at bevare byens historiske karakter. Besøg Martin Luther King Jr. National Historic Site eller Atlanta History Center for mere viden om Atlantas historie. En anden unik ting ved Atlanta er de naturlige og menneskeskabte landskaber og bygninger – fra det frodige grønne løv, farverig flora og bjerge til den fantastiske skyline i byen. Andre berømte naturrelaterede seværdigheder i Atlanta er Georgia Aquarium, Atlanta Botanical Garden, Piedmont Park og Zoo Atlanta. Hvis du er mere interesseret i shopping, findes der både butikker med håndværk og velforsynede boutiques, som vil leve op til dine ønsker. 

Kør på opdagelse i din lejebil

Atlanta har en masse interessante steder, som du kan besøge med en lejebil. Tag en tur til Georgia Aquarium, hvor du vil kunne se flere havdyr end i de fleste andre akvarier. Georgia Aquarium ligger i centrum af Atlanta, forbi Centennial Olympic Park tæt ved CNN Studio Tours og World of Coca-Cola. Afstanden hertil er mellem 7 og 21 minutter i bil alt efter hvor du selv er, og hvilken vej du kører. 

Et andet interessant sted at besøge med en lejebil er Swan House. Swan House blev bygget af Emily og Edwards Inman i 1928. Her kan du se, hvordan gamle Atlanta-beboere levede. Det befinder sig i Atlanta History Center. Den maksimale afstand til Swan House er omkring 35 km, hvilket vil tage ca. 52 minutter i din lejebil, afhængig af din lokation og rute. Du kan også tjekke Smith Family Farm ud på samme beliggenhed (Atlanta History Center). 

Derudover kan du i din lejebil også besøge High Museum of Art, det førende kunstmuseum i det sydøstlige USA. Det befinder sig på Peachtree Street i bymidten. Museet har nogle af amerikanernes mest utrolige samlinger af det 19. og 20. århundredes dekorative kunst. Den længste afstand hertil er omkring 13 km, hvilket vil tage omkring 27 minutter, hvis du kører i din lejebil. 

Hvis du har lyst til at udforske Atlanta i din lejebil, kan du besøge nogle fantastiske restauranter, som har nogle af Atlantas allerbedste måltider på menuen. En af disse restauranter er den centralt beliggende Dos Bocas. Den maksimale afstand til Dos Bocas er omkring 23 km. Det vil tage op til 45 minutter at komme til Dos Bocas i din lejebil. Andre steder at udforske i din lejede bil er Ponce City Market, Redbird Restaurant, Atlanta Beltline, Alma Cosina osv. Det anbefales, at du bruger Google Maps el. lign., når du kører til din ønskede destination. 

Lufthavne

Byen Atlanta, Georgia, er hjemsted for adskillige offentlige lufthavne. En af de mest populære lufthavne er Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport. Denne lufthavn er en af de travleste lufthavne i verden. Lufthavnen ligger i Clayton County, 10 km fra Atlantas centrum. Lufthavnen tilbyder nonstop-flyvninger til/fra over 70 internationale destinationer og 150 indenrigsdestinationer. Nogle biludlejningsfirmaer du vil finde i Hartsfield-Jackson Lufthavn er Avis, Budget, Hertz, Enterprise, Thrifty og Advantage. Nogle tilgængelige lejebilmodeller er mini-van, luxury, special, premium, full-size og midsize. Nogle af de mest populære fly med afgang fra Atlanta Lufthavn er ruter til Beijing, Dallas og New York

En anden berømt lufthavn i Atlanta er Fulton County Airport. Dette er en lufthavn ligger i og drives af amtet Fulton County, Georgia. Lufthavnen ligger knap 10 km vest fra Atlantas forretningscentrum. Den fungerer også som en luftfartsaflastning for Atlanta International Airport. Den kaldes også Brown Field eller Charlie Brown Airport. Biludlejningsfirmaer i Fulton County Airport – Brown Field – er Hertz, Alamo, National, Dollar osv. Lejebiltyperne her er economy, lxury og family. 

DeKalb-Peachtree Airport er en anden amtsdrevet lufthavn beliggende i Chamblee, DeKalb County. Lufthavnen er kendt som PDK, og den blev bygget for at aflaste den generelle luftfart. Denne lufthavn er den næsttravleste lufthavn i Georgia efter Atlanta International Airport. Tilgængelige biludlejningsfirmaer i PDK er Hertz og Easirent. Du kan vælge mange typer af bil til udlejning, bl.a. convertible, luxury, SUV, economy og people carrier. Der er endnu flere lufthavne i Atlanta-området: Galleria Heliport, Skypad Heliport, Bridge Building Heliport og mange flere. 

Trafik

Atlanta har haft problemer med trafikken lige siden før biler blev introduceret. Dette er et resultat af det fokus, der historisk har været på at bygge bygninger i stedet for infrastruktur. Derfor præsenterede indførslen af biler nogle udfordringer, når de skulle bruge byens mærkelige vejnet. Derudover er befolkningen i Atlanta vokset enormt, hvilket har ført til flere bilister på vejene i myldretiden. I Atlanta begynder morgenmyldretiden allerede klokken 4 om morgenen, og kan vare helt til klokken 10. Den værste myldretid om morgenen er mellem kl. 6 og 7. Trafikken er dog sædvanligvis slemmest fra om eftermiddagen klokken 15.30 til om aftenen klokken 19.30. 

Hvis du vil undgå at sidde fast i trafikken, bør du holde dig fra motorvejene i myldretiden. De bedste tidspunkter at køre gennem Atlanta i din lejebil er omkring klokken 10 om morgenen og 19.30 om aftenen. For at gøre det nemt for dig at komme rundt kan det anbefales at hente en trafik-app (Georgia Navigator). Atlanta City har hastighedsgrænser, både på motorvejen og landevejene. Hastighedsgrænsen på motorveje er ca. 110 km/t, og landevejenes fartgrænser er lavere. 

Der findes regler og skiltning, som styrer hastighedsgrænserne i Atlanta. Der gives bøder, hvis disse regler overtrædes. Atlantas veje er i god stand, og de er blandt de bedste og mest tilgængelige veje for bilister. Som sådan behøver du ikke bekymre dig, når du udforsker Atlanta i din lejebil. Atlanta har masser af parkeringsmuligheder og forskellige slags parkeringspladser (heriblandt daily lots, economy parking lots og park-ride lots). I byen finder man også muligheder for langtidsparkering, alt sammen til rimelige priser. De firmaer, som tilbyder parkeringsservice omfatter Lanier Parking Solutions, International Park Ride og Government Center Parking.