Vi søger blandt 1.600 biludlejningsfirmaer for at finde den bedste pris

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leje en bil hos os?

Garanteret lave priser

Fri kilometer på de fleste destinationer

Inkluderer forsikringer og skatter

24 timers kundeservice

Ingen kreditkortgebyrer

Ingen skjulte gebyrer

Billeje Dallas

Har du nogen sinde tænkt på at rejse rundt i en amerikansk by? Hvis svaret er ja, så bør Dallas være dit første stop. Byen har spektakulære turistattraktioner, som du kan udforske. Derudover har byen flere biludlejningsfirmaer, hvor du nemt kan booke en bil, som du kan bruge under dit ophold i byen. Denne guide peger på nogle interessante fakta om byen, og indeholder forslag til, hvad du kan lave, mens du opholder dig der. 

Guide til Dallas

Billeje Dallas
Biludlejning Dallas

Dallas er en by i den amerikanske delstat Texas. Det er den største by i Dallas County med små dele, der strækker sig til amterne Denton, Collin, Rockwall og Kaufman. I 2018 var befolkningstallet i Dallas over 1,34 millioner, og byen var på niendepladsen blandt de mest folkerige byer i USA. Der findes mange forskellige smukke vartegn og fantastiske steder i byen, takket være dens blanding af moderne strukturer, historiske bygninger og kulturelle aktiver. Dallas ligger tæt på Fort Worth og Arlington, og har fremragende vejforbindelser til resten af Texas og nabostaterne. 

Dallas blev oprindeligt bygget som et resultat af anlæggelsen af jernbanen gennem regionen for at transportere kvæg, bomuld og olie til det nordlige og østlige Texas. Byen blev mere fremtrædende som et transportknudepunkt efter opførelsen af de mellemstatslige motorveje. Fire af de vigtigste amerikanske mellemstatslige motorveje mødes i byen. Konstruktionen af Dallas/Fort Worth International Airport gjorde det også muligt for Dallas at udvikle et distributionscentrum, der letter handel i USA, hvilket yderligere hjælper byen med at blive et stærkt finansielt og industrielt område. 

Byen har en mangfoldig økonomi, der omfatter forsvarsindustri, informationsteknologi, telekommunikation, finansielle tjenester og transport. Der findes adskillige virksomheder og industrier i byen, herunder ni “Fortune 500”-firmaer. Dallas rangerer som nummer 1 på Forbes liste over “det bedste sted til forretning og karriere” i Texas, og byen fungerer som hovedkvarter for større virksomheder som Comerica, Atmos Energy, Mary Kay Cosmetics og Fossil, Inc. Leveomkostningerne i byen er moderate, og beskæftigelsesniveauet er steget det sidste par år. 

Klimaet i Dallas er kategoriseret som et fugtigt subtropisk klima. Om sommeren er vejret fugtigt og varmt, især i juli og august. I disse måneder kan temperaturen nå op til 41°C med en gennemsnitlig dagtemperatur på 36°C. Om vinteren er vejret i Dallas køligt med et par perioder med koldt vejr. Den første frost viser sig i november, og den aftager normalt i midten af marts. I nogle dele af byen kan der være snefald om vinteren, dog normalt kun i et par dage. Forår og efterår er overgangssæsoner med behageligt og moderat vejr. 

Gå på opdagelse med din lejebil

Et af de mest populære steder at besøge i Dallas er Dallas Arboretum and Botanical Garden. Det er en 66 hektar stor have med prydbuske, sæsonbestemte blomster, træer og plantesamlinger. Haven bruges også til sæsonbestemte udendørs festivaler, kunstudstillinger og koncerter. Omkring 13,5 km fra haven vil du også kunne finde The Sixth Floor Museum ved Dealey Plaza. Museet rummer multimedieudstillinger, der beskriver det politiske klima i USA i 1960’erne. Museet har også eksempler på historiske genstande, der blev brugt i begyndelsen af det 20. århundrede. Det tager omkring 13 minutter at køre fra haven til museet. 

Perot Museum of Nature and Science er en anden fascinerende turistattraktion i Dallas. Museet er indrettet i et stilfuldt, arkitektonisk mesterværk. Det er opdelt i tematiske områder. Her finder du interaktive uddannelsesstationer, high-tech-skærme, en 16,5 m lang rulletrappe og en 3D-biograf. Vil du beundre kunst, kan du besøge Dallas Museum of Art, der blev opført i 1903. Her finder du antikke genstande og klassisk kunst fra det gamle Grækenland, Egypten og Rom. Afstanden fra Perot Museum til Dallas museum er 1 km, og turen tager 3 minutter i bil. 

Dallas World Aquarium er et andet dejligt sted at besøge under et ophold i byen. Akvariet rummer forskelligartet havliv, herunder pjaltefisk, vandmænd, havskildpadder, pilrokker, hammerhajer og gigantiske havaborrer samt flere fuglearter! Nasher Sculpture Center er et andet sted i Dallas, som du bør udforske. Centret har en samling af moderne udendørs skulpturer. Centret bruges også til koncerter og foredrag. Det tager 4 minutter at køre fra akvariet til skulpturcentret, og afstanden mellem de to steder er 1,1 km. . 

Lufthavne

Der findes to kommercielle lufthavne i Dallas – Dallas Love Field Airport og Dallas / Fort Worth International Airport. Dallas Love Field Airtport bruges kun til lokale flyvninger fra byen til andre regioner i USA. Dallas / Fort Worth er dog et internationalt knudepunkt og den 11. travleste lufthavn i verden. Populære destinationer omfatter andre amerikanske storbyer, samt Tokyo og London. Begge lufthavne er fuldt funktionsdygtige, og er udstyret med alle nødvendige faciliteter, herunder pengeautomater og valutaveksling. 

Dallas er hjemsted for adskillige biludlejningsfirmaer som Enterprise, Europcar, Budget, Hertz, Exotic Cars og Sixt. Disse firmaer er globale navne med stor troværdighed, og har et godt omdømme. Du kan booke en bil hos et af disse biludlejningsfirmaer, når du ankommer til lufthavnen eller på forhånd via deres hjemmesider. Vi foreslår det sidstnævnte, fordi du nemt kan booke på forhånd og sikre dig din foretrukne bil. 

Når du beslutter dig for, hvilket biludlejningsfirma du booker hos, bør du tage dig tid til at læse firmaets vilkår og betingelser. Du skal også sikre dig, at du har alle de nødvendige dokumenter klar, inden du booker – inkl. dit kørekort. Undersøg også bilen grundigt ved afhentning for at sikre, at den er i god stand, og anmeld straks alle eventuelle problemer, du opdager, til udlejningsfirmaet. 

Trafik

Vejene i Dallas er i god stand, og de er lette at navigere rundt i. Du kan bruge GPS, da vejene er opdateret på alle større onlinekort. Der er de nødvendige vejfaciliteter såsom gadelys, vejskilte og trafikregulering på vejene. Den sædvanlige myldretid på vejene ligger fra kl. 6 til 8 og igen fra kl. 16.30 til 18, så kørsel i disse tidsrum bør undgås, hvis det er muligt. 

Hastighedsgrænsen i Dallas afhænger af vejen. Hvis du kører i gågader er hastighedsgrænsen 25 km/t. I boligkvarterer er hastighedsgrænsen 50 km/t, mens hastighedsgrænsen på motorvejene er 130 km/t. Hold øje med vejskilte, og vær opmærksom på hastighedsgrænsen på den vej, du kører på. Dallas har også flere parkeringspladser, der er strategisk placeret rundt om i byen. Gadeparkering er tilladt nogle steder i byen.