Vi søger blandt 1.600 biludlejningsfirmaer for at finde den bedste pris

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leje en bil hos os?

Garanteret lave priser

Fri kilometer på de fleste destinationer

Inkluderer forsikringer og skatter

24 timers kundeservice

Ingen kreditkortgebyrer

Ingen skjulte gebyrer

Billeje Edinburgh

Billigerebiludlejning.dk sammenligner priser fra en række biludlejningsfirmaer og finder den bedste pris på biludlejning. Alle priser på billeje i Edinburgh inkluderer de nødvendige forsikringer og ubegrænsede kilometer. Find billig lejebil!

Edinburgh miniguide

Edinburgh
Biludlejning Edinburgh

Skal du på ferie i Skotland? Måske har du brug for en udlejningsbil, når du lander i Edinburgh? Der er mange forskellige typer biler at vælge imellem, og det kan betale sig at sammenligne priser mellem forskellige biludlejningsfirmaer for at sikre, at du får den bedste pris. 

Skotland har mange spændende og smukke steder at besøge. En udlejningsbil giver friheden til at rejse i dit eget tempo. 

Et overblik over Edinburgh

Edinburgh er hovedstaden i Skotland, og er landets største by, med en befolkning på 489.000 (2019). Byen ligger ved fjorden Firth of Forth i det sydøstlige Skotland. Byen er landets økonomiske, administrative og kulturelle centrum. 

Edinburgh er et populært turistmål og modtager 13 millioner besøgende årligt. Både den gamle bydel og den nye by er opført som et UNESCO-verdensarvsted. Nogle af de mest berømte seværdigheder i byen er Edinburgh Castle fra det 12. århundrede, St. Giles katedral fra det 15. århundrede, Holyrood Palace fra det 17. århundrede, samt parlamentsbygningen fra 1640. Ud over den utrolige arkitektur har byen flere kunstgallerier, et nationalt museum, et bymuseum, et kongeligt museum, en zoologisk have og en botanisk have. 

Der er gode shoppingmuligheder i Edinburgh, og byen er kendt for sine mange pubber og klubber. 

Lufthavn

Edinburgh Lufthavn (EDI) ligger 15 km vest for byens centrum, og den håndterer 14,7 millioner passagerer årligt (2019). I lufthavnens biludlejningscenter kan du finde flere udlejningsfirmaer som Avis, Alamo, Europcar, National, Sixt, Dollar, Thrifty og Hertz. Du sparer tid ved skranken, hvis du booker din bil inden ankomst. 

Trafik

Infrastrukturen i Skotland er veludviklet. Edinburgh er omgivet af mange motorveje, som gør turen til andre byer let. Der er også en motorvej fra Edinburgh til London i England

I Skotland (og Storbritannien) kører man i venstre side, og rattet sidder i højre side. Selvom de fleste chauffører hurtigt tilpasser sig hertil, så er det vigtigt at være ekstra opmærksom ved kryds og rundkørsler. Det anbefales at booke en bil med automatisk gearkasse, hvis du ikke bryder dig om at skifte gear med venstre hånd. 

Husk at hastighedsgrænsen i Skotland angives som mil i timen, og ikke kilometer i timen, som i Danmark. I byområder er hastighedsgrænsen 30 mil/t, hvilket svarer til 48 km/t. På landeveje er hastighedsgrænsen 60 – 70 mil/t (96 – 112 km/t), og på motorveje kan du køre 70 mil/t (112 km/t). 

Promillen for alkohol i Skotland er 0,5, og i Danmark er den også 0,5. 

Det kan være vanskeligt at finde parkeringspladser i Edinburghs centrum, men mange hoteller tilbyder parkeringspladser for deres gæster. Edinburgh har parkeringshuse, gadeparkering i byens centrum, og større parkeringspladser uden for byens centrum. 

Køreråd

En udlejningsbil i Edinburgh giver mulighed for korte og lange køreture til det omkringliggende område. Skotland har flere nationale turistruter, som går gennem idylliske landsbyer og smuk natur. 

“Fife Coastal Route” er en rute på 136 km (84,5 mil) med et spektakulært kystlandskab. Ruten starter i den lille by Kincardine, som ligger på den nordlige bred af fjorden Firth of Forth. Ruten går langs hele den østlige kyst til Newport-on-Tay. Undervejs kommer du forbi berømte broer, historiske byer, små fiskerisamfund og uberørte sandstrande. 

Hvis du rejser til Skotland med børn, så anbefales det at tage forbi akvariet Deep Sea World. Akvariet, som åbnede i 1993, ligger 23 km (14,2 mil) nordvest for Edinburgh i den lille landsby North Queensferry. Der er en 112 meter lang vandtunnel, hvor besøgende kan observere hajer, eksotiske fisk, piranhaer og sæler. 

Et andet tip til besøgende med udlejningsbiler er, at køre til Stirling Castle, som ligger 65 km (40,3 mil) nordvest for Edinburgh. Stirling Castle er det største og vigtigste slot i Skotland, og det blev opført i det 15. og 16. århundrede. Slottet ligger øverst på et bjerg omgivet af klipper, og slottet har en imponerende arkitektur.