Vi søger blandt 1.600 biludlejningsfirmaer for at finde den bedste pris

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leje en bil hos os?

Garanteret lave priser

Fri kilometer på de fleste destinationer

Inkluderer forsikringer og skatter

24 timers kundeservice

Ingen kreditkortgebyrer

Ingen skjulte gebyrer

Billeje Aalborg

Billigerebiludlejning.dk sammenligner priser fra en række biludlejningsfirmaer og finder den bedste pris på biludlejning. Alle priser på billeje i Aalborg inkluderer de nødvendige forsikringer og ubegrænsede kilometer. Find billig lejebil!

Aalborg miniguide

Billeje Aalborg
Biludlejning Aalborg

Aalborg er Nordjyllands største by, og tilbyder et bredt udvalg af seværdigheder, adspredelser, restauranter og shoppingmuligheder for turister såvel som forretningsrejsende. Byen har et veludviklet offentligt transportsystem (busser), men hvis du foretrækker fleksibilitet og uafhængighed på bekostning af lav pris, har stort set alle spillere på markedet for biludlejning en tilstedeværelse i området. Billeje er relativt dyrt i Danmark, men der findes en håndfuld lokale lavprisfirmaer, som tilbyder udlejning af (gerne lidt ældre) biler til overkommelige penge.

Guide til Aalborg

Aalborg ligger på sydkysten af Limfjorden, der gennemskærer Jylland og dermed adskiller landsdelene Himmerland mod syd og Vendsyssel mod nord. Dvs. Aalborg er en havneby med alt, hvad det indebærer af charme og stemning. Det lokale administrationsområde Aalborg Kommune strækker sig over områder både nord og syd for fjorden, og Aalborg er hovedby i Region Nordjylland, der omfatter hele den nordlige del af Jylland – fra lidt udenfor Hobro i syd til Skagen mod nord. Selve Aalborg by har ca. 116.000 indbyggere, og for hele kommunen er tallet knap 197.000 indbyggere.

Umiddelbart nord for fjorden ligger Nørresundby (ca. 23.000 indbyggere), der er centralt forbundet med Aalborg via den ældre vejbro Limfjordsbroen. Desuden er der motorvejsforbindelse under Limfjorden via Limfjordstunnelen i Aalborgs østlige udkant samt via jernbanebroen i Aalborgs vestlige bydel. I Nørresundby er den største seværdighed helt klart Lindholm Høje, som er en velbevaret begravelsesplads fra jernalderen og vikingetiden, der bestemt er et besøg værd for de historieinteresserede. Inden for Aalborg Kommune ligger der en lang række oplandsbyer, som det vil føre for vidt at opremse i denne artikel. Nogle få af dem skal dog nævnes for deres særlige kvaliteter:

  • Nibe – gammelt fiskerleje, nu charmerende oplandsby med 5.300 indbyggere 21 km sydvest for Aalborg
  • Blokhus – ferie- og badested samt stort sommerhusområde 35 km nordvest for Aalborg (mest interesssant om sommeren)
  • Hals – havne- og turistby med knap 2.500 indbyggere, beliggende 31 km øst for Aalborg ved Limfjordens udmunding i Kattegat

Hvis Limfjorden ikke havde været der, ville Aalborg og Nørresundby givetvis have været én by, men så måtte de have undværet de smukke – og relativt nymoderniserede – havnefronter med lystbådehavne på begge sider af fjorden. Det er i øvrigt muligt at gå/cykle over fjorden både via vejbroen og jernbanebroen. En gå- eller cykeltur fra Aalborg centrum via Limfjordsbroen over til Nørresundby, langs havnefronten vestpå og via jernbanebroen tilbage til Aalborg igen er kun 3-4 km lang. Det kan måske friste, hvis lejebilen skal have et hvil en dag? Det er en god mulighed for at se tingene lidt fra begge sider.

Aalborg/Nørresundby har i kraft af byernes beliggenhed ved Limfjorden en af Danmarks længste havnestrækninger. Langs fjorden finder du på syd-/nordsiden alt fra havnebad, grønne områder og lystbådehavne til restauranter, barer og arkitektur. Det skal understreges, at der er mest action på Aalborgsiden, men Nørresundbys lystbådehavn, lange strandpromenade og smukke boligbyggerier er bestemt et enkelt besøg værd, hvis du er på besøg i området. Historisk er der lidt drilleri mellem de to byer. Dem nord for fjorden kalder Nørresundby for “Solsiden” pga. solskinnet ind over fjorden for at ærgre aalborgenserne, der bare går og kaster skygger på vandet.

Udforsk lokalområdet i din lejebil

Med en lejebil kan du sagtens udforske Aalborgs lokalområde i en radius af 50-100 km i løbet af en dejlig dag med sightseeing. Nedenfor vil vi gennemgå nogle oplagte udflugtsmål inden for denne afstand fra byen. Vi opdeler dem geografisk, så du måske endda kan nå to i samme verdenshjørne på én dag. Vi begynder mod vest-sydvest, hvor vi allerede har nævnt Nibe i listen ovenfor. Kører du videre vestpå over Sebbersundbroen og fortsætter yderligere ca. 26 km, kommer du til Løgstør, der er kendt som Danmarks muslingehovedstad – en hyggelig kystby med mulighed for en god frokost.

Mod syd er der ikke så meget at melde om, medmindre du vælger at tage motorvejen de 112 km til Aarhus, som er Danmarks næststørste by efter København (Aalborg er den fjerdestørste). Er du til storbystemning, cafémiljø og seriøs shopping er det bestemt en ide til en dagstur. Undervejs kan du evt. holde pitstop i Randers (ca. 39 km nord for Aarhus), hvor du finder Memphis Mansion – verdens eneste stationære museum til ære for Elvis Presley uden for USA. Hvis du er Elvis-fan (eller bare musikinteresseret), er det en oplagt mulighed i forbindelse med et ophold i Aalborg.

Så vender vi blikket mod nord. Langs Nordjyllands vestkyst finder du som nævnt Blokhus, og yderligere knap 20 km nordpå langs kysten ligger den lidt større ferieby Løkken. Helt oppe nordpå kan du nyde godt af ægte dansk feriestemning i legendariske Skagen (107 km nord-nordøst for Aalborg). Fælles for disse byer er, at de i sommerperioden summer af turister og aktiviteter, mens de i vinterperioden er lidt øde – bortset fra de smukke naturoplevelser. Vi vil også nævne den driftige handelsby Hjørring 51 km stik nord for Aalborg – med ca. 26.000 indbyggere – købstad og hovedby i Hjørring Kommune.

Endelig kigger vi mod vest – men her skal vi holde tungen lige i munden, for der er nordenfjors og søndenfjords. Førnævnte Hals ligger på nordkysten, men herfra er der færgefart til/fra Egense på sydkysten. Overfarten tager kun ca. 5. min., idet fjordens udmunding i Kattegat er ganske smal. Færgen medtager biler, så du kan nyde både nord- og sydkysten på én tur. Hvis du tager bilen nord om fjorden og kører til Hals, kan du tage færgen over fjorden og besøge det skønne naturområde Lille Vildmose, der ligger få km syd for Egense – og stadig være i Aalborg til aftensmadtid.

Lufthavn

Aalborg Lufthavn (AAL) er en vigtig regional lufthavn i Danmark. Aalborg Lufthavn tilbyder direkte forbindelser til/fra bl.a. København, Oslo, London og Amsterdam samt mere eksotiske destinationer som Gran Canaria og Fuertaventura. Turen fra Aalborg til København tager under en time alt i alt, og fra København har du adgang til alverdens destinationer. Aalborg Lufthavn er desuden en moderne og overskuelig lufthavn med et effektivt og opmærksomt personale, der gerne hjælper dig til rette.

Lufthavnen ligger nord for fjorden – kun ca. 6 km fra Aalborg centrum. Du kan komme til/fra lufthavnen med bus/taxi for ca. 25/250 kr. Hvis du ankommer til Aalborg med fly, og har lejet en bil i forvejen, kan du typisk afhente den i lufthavnen, og køre direkte til dit hotel eller anden destination. De udlejningsfirmaer, der opererer i lufthavnen, tilbyder alle biler med navigationsanlæg, så du nemt kan finde vej.

Nordjylland har generelt rigtig god GPS-dækning (det er trods alt et turistområde par excellence), så hvis du har en lejebil med navigationsanlæg, vil du sjældent opleve at fare vild eller være i tvivl. Hvis du afhenter en lejebil i lufthavnen ved ankomst, afleverer du den naturligvis bare ved samme skranke igen ved afrejse. Alt i alt er Aalborg en rigtig god destination for dem, der ønsker at opleve noget dansk kultur og samtidig have fleksibiliteten og uafhængigheden ved at være selvbefordrende i form af en lejebil.

Trafik

Der er nogen forskel på trafikreglerne i forskellige lande – især de implicitte. Den danske trafiklov er ganske konsekvent: Du har aldrig ret – kun pligt. Du har vigepligt, du har pligt til at give tegn osv. Alligevel gradbøjer nogle bilister naturligvis disse regler, og savner overordnet sans for at få trafikken til at glide til alles fordel. Det må dog siges, at Danmark er et forholdsvis civiliseret land, hvad trafikregler angår.

I Danmark kører vi ikke over for rødt – heller ikke selv om der ikke er nogen tværgående trafik. Vi holder tilbage for fodgængere, der krydser kørebanen i et fodgængerfelt – også hvis de bare står at venter på at komme over gaden. Vi holder til højre på motorvejen, så evt. hurtigtkørende trafikanter kan komme til at overhale – uden at behøve at bremse og kippe med fjernlyset. Vi overholder flettereglen: Den langsomstkørende viger for den hurtigstkørende – fx på motorvejstilkørsler. Dog er der ingen regel uden undtagelse. Danske bilister er vel lige så forskellige som alle mulige andre.

Hvis du som udenlandsk turist lejer en bil i Danmark, så kører du på danske nummerplader. Dermed kan danske bilister ikke umiddelbart se, at du er udlænding, og måske derfor er lidt “famlende” i trafikken. Danske bilister har generelt lidt mere tolerance over for bilister i køretøjer med udenlandske nummerplader. Endelig skal det nævnes, at bilister i Aalborg-området er vant til tæt trafik i myldretiden og – i sommerperioden – mange udenlandske bilister. Derfor er tålmodigheden blandt aalborgensiske bilister muligvis en anelse større end mange andre steder. Det synes de i hvert fald selv.