Vi søger blandt 1.600 biludlejningsfirmaer for at finde den bedste pris

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leje en bil hos os?

Garanteret lave priser

Fri kilometer på de fleste destinationer

Inkluderer forsikringer og skatter

24 timers kundeservice

Ingen kreditkortgebyrer

Ingen skjulte gebyrer

Billeje Basel

Billigerebiludlejning.dk sammenligner priser fra en række biludlejningsfirmaer og finder den bedste pris på biludlejning. Alle priser på billeje i Basel inkluderer de nødvendige forsikringer og ubegrænsede kilometer. Find billig lejebil!

Basel miniguide

Billeje Basel
Biludlejning Basel

Skal du en tur til Basel? Hvad enten du rejser med familien eller alene på forretningsrejse, så kan du få brug for en lejebil. Byen giver dig en dejlig oplevelse fyldt med arkitektur, historie og liv. Desuden er det en by omgivet af masser af smuk natur, og lejer du en bil, kommer du nemt og hurtigt væk fra byens travlhed og ud i skønne omgivelser, hvor du rigtig kan nyde naturen og slappe af.

Guide til Basel

Basel er en dejlig by – Schweiz‘ tredjestørste med knap 180.000 indbyggere. Basel ligger i det nordvestlige Schweiz på grænsen til Tyskland og Frankrig. Basel er desuden landets eneste havneby, hvilket gennem årene har gjort netop dette sted meget populært. Fordi byen ligger på Rhinens bred, er der altid masser af liv og ting at se. Basel er især kendt for byens rige arkitekturhistorie med smukke kirker, museer, torve og bygninger fra mange forskellige tidsperioder. Moderne arkitektur har også gjort indtog i byen, og du kan nyde kontrasten mellem nyt og gammelt.

I Basel er der masser af ting at opleve. Lej en cykel og kør byen tynd, tag en kanalrundfart på Rhinen, eller tag din engangsgrill under armen, og drag mod Kannenfeld Park. Her er det meget populært at holde picnics og nyde solen med venner og familie. Hvis du er til noget lidt mere aktivt, bør du gå efter Basler Münster, som er et af Basels mest ikoniske vartegn. Det er også et af byens højeste punkter, der er åbent for offentligheden. På en solskinsdag er der en fantastisk udsigt fra toppen. Dette bør du opleve i Basel:

  • Basler Münster
  • Kannenfeld Park
  • Bådtur på Rhinen
  • Rådhuset

Basel er en mindre schweizisk metropol, der har masser at byde på. Alligevel er byen ikke på mange rejsendes bucket list – endnu. Men der er forandringer på vej, for Rhinen tiltrækker flere og flere turister om sommeren, for her kan man køle af med en dukkert efter en byvandring i de smalle gader. Fra Rhinens bred kan man også observere de lokale, som pendler til arbejde eller skole ved at svømme over floden. Gør som dem og smid dine ting i en såkaldt wickelfisch, en vandtæt taske, og kom af sted.

En anden ting at opleve her er selvfølgelig de lokale kulinariske specialiteter, og hvis du er til søde sager, vil du ikke blive skuffet i Basel. Prøv for eksempel Läckerli, en lokalt produceret krydderkiks, der smager af jul. Den er lavet af hasselnødder, honning og mandler. En anden lokal kage er Hefegugelhopf, som serveres med et hul i midten. Den ses ofte pyntet med mandler og sukker. Hvis du godt kan lide alkoholiske drikke, så må du ikke gå glip af denne rødvin: Hypokras er meget populær om vinteren, da den serveres både kold og varm.

Tag på opdagelse med din lejebil

Når du har brug for en pause fra byens travlhed, er der masser af naturskønne områder omkring Basel. Efter ca. en times kørsel når du Lucerne i hjertet af Schweiz, en smuk gammel by omgivet af bjerge og søer. Du kan også tage en smuttur over den tyske grænse ved byen Lörrach, hvor du finder Rötteln-slotsruinerne. Omgivet af grønne træer og bjerge kan du opleve de gamle ruiner og endda udforske tårnet, som stadig er intakt. Efter en tur op ad trapperne vil du blive mødt af en fantastisk udsigt.

Et par timers kørsel øst for Basel kan du opleve Neuhausen am Rheinfall – Europas største vandfald. Her styrter vandmasserne ned i det 23 meter høje vandfald. Du oplever bedst vandfaldene via båd, men der er også mange udsigtsplatforme på hver side af flodbredden. Mellem dette fantastiske naturfænomen og Basel ligger Zürich, Schweiz’ største by. Her kan du gå en tur i det historiske centrum, smage fondue eller drikke af en af byens over 1200 unikke fontæner. Der er ingen grund til at købe flaskevand her i byen – vandet i fontænerne er rent og drikkeklart.

Længere mod syd ligger den schweiziske hovedstad Bern. Bare en times kørsel fra Basel vil du kunne opleve denne rolige og charmerende by, som står i stor kontrast til de større byer mod nord. Når du går gennem Berns gader i den gamle bydel, vil du føle, at du er landet i en gammel middelalderby og ikke hovedstaden i et af verdens rigeste lande. Bern er en god destination for en dagsudflugt fra Basel.

En kort tur nordpå – og så er du i Frankrig. Ca. halvanden times kørsel fra Basel finder du Strasbourg. Gør dig klar til at vandre gennem fine gader og stræder i en by fuld af tysk og fransk kultur. Strasbourg byder på mange seværdigheder, såsom store katedraler, madspecialiteter i verdensklasse og imponerende arkitektur. De brolagte gader er charmerende, og her finder du butikker med alverdens delikatesser samt restauranter, hvor du kan smage traditionelle retter fra området. Prøv for eksempel pølseretten choucroute eller en lækker bretzel. Du kommer ikke til at tage sulten herfra.

Lufthavne

Hvis du ankommer med fly til Basel, lander du i lufthavnen Basel Mulhouse Freiburg. Herfra er der blot en 15 minutters køretur til Basel centrum. I lufthavnen kan du bl.a. leje biler fra udlejningsfirmaerne Avis, Budget, Europcar, Hertz og Sixt. Vær opmærksom på, at det er muligt at leje bil både på den franske og schweiziske side, så tjek hellere dette hjemmefra, inden du ankommer til lufthavnen.

Du kan også flyve til lufthavnene i Zürich eller Bern. Begge lufthavne ligger ca. halvanden times kørsel fra Basel. Dette giver dig god mulighed for at se landskabet på vej mod dit overnatningssted. Biludlejning er selvfølgelig også muligt her, og der er mange udlejningsfirmaer at vælge i mellem. Vælger du at leje din bil her, kan du passende stoppe ved seværdigheder og naturparker. Hvad med at overnatte i én af de små, charmerende byer på vejen?

I Zürich lufthavn finder du større biludlejningsfirmaer som Alamo, Enterprise, Hertz, Europcar osv. Husk at sammenligne pris og forsikring før du bestiller, da der naturligvis er variationer blandt de forskellige udbydere. Book i god tid for at sikre dig, at du får netop den bil, som du og din familie vil have. Det er selvfølgelig også muligt at leje en bil på stedet uden at bestille i forvejen, men det kan anbefales at booke i god tid, da de bedste tilbud gerne bliver reserveret først.

Trafik

Billeje er meget populært i Schweiz, da der er meget natur at opleve – alt fra store bjerge til floder og naturparker. Planlægger du at leje en bil, så er aldersgrænsen som regel 20 år. Det kan dog afhænge af bilkategori, men det er en god tommelfingerregel at have. Samtidig skal føreren have haft sit kørekort i mindst 1 år. Er du under 25 år vil du muligvis skulle betale et mindre sikkerhedsgebyr.

I Schweiz kører man (lige som i resten af det europæiske fastland) i højre siden af vejen, og de generelle hastighedsbegrænsninger er 50 km/t i byerne, 80 km/t på landeveje og 120 km/t på motorveje. Det anbefales altid at have bilens kørelys/forlygter tændt, også om dagen. Vinterdæk er lovpligtige, når det er glat, og det anbefales også at medbringe snekæder. Dette véd dit biludlejningsfirma alt om, men tjek for en sikkerheds skyld vejrforholdene, når du lejer bil i Schweiz.

Der er rigelige parkeringsmuligheder i de fleste schweiziske byer, og også ved de af landets forskellige seværdigheder og attraktioner, som ligger uden for byerne. Da Basel ligger på grænsen til Tyskland og Frankrig, er dagsudflugter hertil meget populære. Hvis du planlægger at køre fra Basel til andre lande, bør du tjekke med dit biludlejningsfirma, om deres forsikring dækker. Du skal også være opmærksom på, at man i Schweiz skal betale afgift for at køre på vejene. Efter betaling placerer man et klistermærke i forruden. De fleste biludlejningsfirmaer klarer dette for dig, men tjek hellere for en sikkerheds skyld.